Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VanityF

Depilacja laserowa czy coś innego?

Polecane posty

Gość VanityF

Cześć dziewczyny! Wiem że jesteśmy w środku zimy i do lata zostało masę czasu, ale własnie z tego chcę skorzystać. Zebrałam troche kasy w te święta, wcześniej nieco odłożyłam na oszczędnościowym i tę pieniądze chciałabym przeznaczyć tylko dla siebie (projekt egoistka, hehe). Robie teraz wstępne rozeznanie bo zastanawiam się na trwałą depilacja nóg i bikini. Nie zdecydowałam się co do metody, ale w gre wchodzi laser albo ipl. Co lepsze, co gorsze? Jakie macie doświadczenia z tym związane i czy w ogóle warto? Będę wdzięczna za opinie i materiały do przemysleń :)

Gość gość
Fajne masz prezenty na święta, ja to mogę o czymś takim tylko pomarzyć :P Wosk jest jednak tańszy, ale już ci zazdroszcze.

Gość jublawa
ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o którykolwiek laser, ale co nieco o tym czytałam i mogę tylko powiedzieć, że nad IPL nie powinnaś się nawet zastanawiać. jasne, możesz sobie nawet kupić głowicę do użytku domowego, ale w necie jest mase opinii o tym, że po kilku miesiącach włoski zaczynają odrastać!! a to jest przecież tak samo kosztowne jak zwykły laser. pieniądze wywalowe w błoto, nic więcej!!

Gość gość
Hej :) od października mam depilator IPL do domowego użytku. Kupiłam go, ponieważ miałam czarne, grube włosiska, które po goleniu maszynką odrastały w jeden dzień, a wosk i depilator powodowały wrastanie. Teraz raz na dwa-trzy tygodnie golę nogi maszynką (tak zaleca instrukcja) i robię serię IPL. Efekty: łydki - mam łyse placki, pozostałe włosy rosną o wiele wolniej, pozbyłam się wrastających włosków bikini - włosy są słabsze i rosną wolniej, część zniknęła Nie spodziewałam się, że włoski znikną całkowicie, bo w takie cuda nie wierzę (chorzy na raka przyjmują ogromne dawki naświetleń i chemii, w włosy i tak im odrastają). Jestem jednak zadowolona i nie żałuje wydanego tysiąca na sprzęt.

Gość Kamilera
Depilacja laserowa jest zawsze na topie, chyba nic lepszego do tej pory nie wymyslili. O tym drugim wiele nie słyszłam, tylko w kontekście zmarszczek i leczenia trądziki, tu sie ponoc świetnie sprawa. O depilacji możesz poczytać tu: http://depilacja-laserowa-wyszczuplanie.pl choć wydaje mi sie, że z takimi pytaniami iść bezpośrednio do źródła.

Gość VanityF
Włoski po IPL odrastają, serio?? Nigdzie o tym na stronach nie wspominają, a to faktycznie nie jest 10 zł za zabieg żeby go powtarzac niewiadomo ile :/ Strasznie słabo, to juz z góry moge wykluczyć, nie po to tyle odkładałam.

Gość gość
Odrastaja, w salonach ci o tym nie mowia wprost, tylko owijaja w bawelne gadajac o 'zabiegach pzrypominajacych'. Prawda jest taka, ze czesc (mimo ze bardzo niewielka) zawsze odrosnie. Wiec nie ma sensu ladowac kasy w zabiegi w salonie, najlepiej sobie kupic urzadzenie do uzytku domowego . Ja sobie kupilam Lumea Phillipsa i jestem bardzo zadowolona -- pod pachami nie mam juz wlosow, a na nogach mam znacznie przerzedzone. Pewnie mialabym ihc jeszcze mniej, gdyby mi sie chcialo regularnie powtarza zabiegi, Jest to naprawde skuteczne, jedyny minus calej sparwy jest taki, ze zajmuje cholernie duzo czasu!! Kolejny minus to taki, ze nie jest to bardzo wygodne, zeby sie depilowac np z tylu nog i trzeba sie wyginac. Przystawianie nasadki w kazde miejsce i potem pamietanie gdzie (choc mozna zaznaczyc sobie biala kredka do oczu). Ale jak sie ma cierpliwosc to polecam.

Gość its_my_life
Jeśli tylko mamy kasę to depilacja laserowa to świetna inwestycja - oczywiście jeśli dla kogos gładkie nogi zawsze i wszędzie to ważna sprawa ;) Ja miałam robiona depilację pach w krakowskiej Vesunie, skorzystałam z jakiegos pakietu promocyjnego i wyszło to taniej niż gdybym brała jednorazowo. Zabieg był taki sobie, nie mówię, że bolesny ale no.. nie był komfortowy, to w końcu laser. Potem została mi lekka opuchlizna i zaczerwienienie, ale za każdym razem schodziło po 1-2 dniach, w tym miejscu to i tak wiele nie widac. Jeśli jesteś zdecydowana, to zrób to jeszcze zimą.

Gość kolia456
ja moge posluzyc jako przyklad i przestroga - mialam robiona depilacje ipl i tak jak powiedziano, wszystko wrocilo. wloski moze nie sa jeszcze tak mocne, ale pewnie kilka razy maszynka wszystko jeszcze wzmocni :/ pomine ile kasy wydalam, ale niestety juz tego nie cofne.

Gość kolia456
ja moge posluzyc jako przyklad i przestroga - mialam robiona depilacje ipl i tak jak powiedziano, wszystko wrocilo. wloski moze nie sa jeszcze tak mocne, ale pewnie kilka razy maszynka wszystko jeszcze wzmocni :/ pomine ile kasy wydalam, ale niestety juz tego nie cofne.

Gość variola
Ja ponad rok temu zdecydowalam sie na depilacje laserową, ktora wykonalam w klinice Vesuna. Co mogę powiedziec? Ja akurat mam bardzo ciemne włoski (jasna karnacja, ale włoski czarne) wiec u mnie zabieg przebiegał idealnie :) Po drugim zabiegu wloski po prostu wypadało - przy peelingu, podczas kąpieli, dosłownie mogłam je wyciągać ze skóry. Skończyło sie na 5 zabiegach na nogach i 4 na pachach. Wiem oczywiscie, ze istnieje ryzyko, ze wloski moga odrosnac np. przy ciazy przez wahania hormonalne, ale podobno wtedy wystarczy odswiezyc zabieg. Zobaczymy :)

Gość ClinicVivien
Cześć, Niezależnie czy jest to laser czy IPl ( Intensywnie pulsujące światło) włoski i tak po pewnym czasie zaczną odrastać!!!!! nie wymyślono jeszcze metody "na zawsze". Potocznie mówi się ze epilacja jest metodą trwałą, ponieważ utrzymuje się kilka lat, ale nigdy nie jest na stałe. Niezależnie też czy to laser czy IPL dla satysfakcjonującego efektu należy wykonać pełną serię minimum 6u zabiegów. To po jakim czasie włoski zupełnie znikną i jak długo efekt bd się utrzymywał jest kwestią indywidualną. Jednym z was może wystarczyć te 6 zabiegów ale innej, robiącej tym samym sprzętem być może trzeba będzie 10u zabiegów dla takiego samego efektu. Jeśli ktoś z góry zapewnia was ile zabiegów w serii wam wystarczy, nie ufajcie mu, bo nikt nie jest w stanie tego przewidzieć jak Wy będziecie reagować na laser. Z pewnością posiadaczki grubych i ciemnych włosów mogą spodziewać się szybszych rezultatów, gdyż mają one więcej melaniny , a wiązka światła laserowego pochłaniana jest przez ten właśnie barwnik. Energia świetlna przekształcana jest w energię cieplną, która powoduje denaturację mieszka włosowego i otaczających go naczyń. Wyżej opisany mechanizm działania lasera jest skuteczny JEDYNIE na włos w fazie jego wzrostu ( anagenu), a w tej fazie jest około 30% włosów na ciele, reszta zostaje w fazie spoczynku lub wypadania. Faza anagenu trwa kilka tygodni dlatego bardzo istotną rolę w epilacji pełnią odpowiednio rozłożone w czasie zabiegi. Najlepiej jest wykonywać je co 4-6 tygodni i trzeba być w tym systematycznym. Mechanizm IPLa i lasera jest taki sam! A to coś do użytku domowego to żaden laser ani IPL!! Nie dajcie się nabrać... Zapraszam na stronę : http://vivienclinic.pl/ po więcej informacji Pozdrawiam :)

Gość gość
A mnie nie przekonuje żadna z tych metod - skoro przy zadnej nie ma pewnosci, to po co mam wogole ryzykowac? Bez sensu.

Gość wąsatka
Organizm ludzki to cos tak nadal niezbadanego, że naprawde trudno przewidziec dlaczego na jednych cos dziala, a na innych nie. Ja mialam robioną depilacje laserową wąsika (dla kobiety strasznie krępująca sprawa...) i w sumie miałam na to 7 zabiegów, ale po 2 latach jeszcze zadne włoski nie odrosły. Takze mysle, ze przy takich bardzo wstydliwych sprawach warto, bo przeciez golic to maszynką to jak u faceta :(

Gość blondyna33
Polecam depilację laserową w krakowskiej Vici Clinic - ja również do nich chodziłam. Bardzo przyjemne, bezbolesne zabiegi dzięki laserowi Light Sheer Duet. Efekty są super, po pięciu zabiegach nie ma ani śladu po włoskach. Na pierwszy zabieg dostajemy aż 50% rabatu - wystarczy pobrać voucher ze strony salonu. Później przy zakupie pięciu zabiegów, szósty dostajemy gratis :)

Gość gość
Ja kiedyś poszłam na depilację pastą cukrową i byłam zadowolona aczkolwiek no przy moim typie włoska to się zupełnie nie sprawdziło na dłuższą metę. Odnośnie depilacji nóg to na pewno bym zaproponowała depilację laserową bo chyba jest najlepsza z obecnie dostępnych depilacji http://www.beauty.com.pl/pl/depilacja-laserowa . Chyba żeby rozważyć epilację bo ponoć też jest skuteczna - nie próbowałam więc nie wiem.

Gość gość
Ja jestem w trakcie serii zabiegów fotoepilacji w http://www.aleja-piekna.pl/. I mam nadzieję, że uda mi się utrzymać efekt przez długi czas. Naprawdę przy mojej karnacji trudno jest nie zastosować takiego sposobu, bo depilacja woskiem jest niewystarczająca.

Gość KaterineTe
moim zdaniem laser . i to najlepiej wybrac taki gainet gdzie jest depilacja laserem vectus - bardzo dobry laser . ja w Warszawie wybrałam Klinikę Miracki. a sam laser jest o tyle bezpieczny ,ze czyta poziom melatoniny , dlatego tez np wykluczone jest tu ryzyko poparzenia skóry , poza ty i tak skóra jest chłodzona przed zabiegiem ,w trakcie i po .

Nie polecam depilacji laserowej w lecie, ze względu na podrażnienia skóry i silne oddziaływanie promieni UV na skórę. Przeprowadza się ją głównie jesienią i wiosną, kiedy jest chłodniej. Przy tego typu zabiegach należy odpowiednio dbać o skórę. Przed i po depilacji warto smarować skórę kremem Beta-Skin Natural Active Cream, który rekomendowany jest przez kosmetyczki. Składniki zawarte w preparacie nawilżają i regenerują skórę, dodatkowo chroniąc ją przed bakteriami z zewnątrz. Polecam zapoznać się z opiniami o produkcie: https://sklep.betaskin.pl/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102

Gość Aganesz
Depilacja laserowa jest skuteczna. nie ma co ukrywać. tylko trzeba pare razy zrobić ten zabieg. A w Klinice Miracki doradzą i faktycznie mają dobre lasery. Także warto moim zdaniem w taki zabieg zainwestować!

Hej :) Ja serdecznie polecam! Zrobiłam sobie "wąsik" nie miałam jakiegoś strasznego, w sumie nikt go nie widział, ale ja go czułam i zrobiłam sobie też bikini. Polecam! Boli jak cholera, ale warto!

Gość gość
Moim zdaniem najlepsza jest depilacja laserowa. Ostatnio korzystałam z usług tego gabinetu jeżeli chodzi o depilację laserową www.laserestetic.pl .

Gość Selena_55
Pół roku temu zrobiłam sobie depilację laserową łydk i ud w salonie Vici Clinic w Krakowie. Niedługo chciałabym jeszcze zrobić sobie pachy i okolice bikini. Nie mam problemu z odrastającymi włoskami, podrażnieniami ani żadnymi innymi negatywnymi skutkami innych rodzajów depilacji. Polecam, szczególnie osobom, które mają problem z gęstym, ciemnym owłosieniem.

Gość Witka z Krakowa
Zdecydowanie depilacja laserowa. Mogę dużo dobrego powiedzieć o Vici Clinic. Koleżanka kiedyś namówiła mnie by pójść z nią do nich na depilacje laserową i teraz już się nie muszę martwić o wciąż odrastające włoski. Zabieg był bardzo skuteczny i nie taki drogi :)

Gość MalaaPandaa
W Vici Clinic w Krakowie zabiegi wykonywane są nowoczesnym laserem Light Sheer Duet. Często można trafić na różne promocje, jak na przykład rabat 50% na pierwszy zabieg. Zabiegi wykonywane są przez panią Kasię, przesympatyczną profesjonalistkę :)