Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana Magda

Jestem zaniepokojona przyspieszonym rozwojejm corki sasiadow a oni nie reaguja n

Polecane posty

Gość zatroskana Magda

Ich corka przyjazni sie z moja corka i zdarzylo sie juz 2 razy ze tamta dziewczyna spala u nas. Obie dziewczynki sa w tym samym wieku ale moja corka jest kilka miesiecy starsza a tamta jest bardziej rozwinieta fizycznie. Mimo ze nie ma pelnych 12 lat to ma bardzo bujne owlosienie lonowe. Pytalam jej matke czym wy ja karmicie bo podobno kurczaki z hipermarketow sa tuczone hormonami wzrostu i pewnie stad taki szybki rozwoj. Dziewczynka 11 lat, prawie 12, piersi ledwie paczkuja a wlosy miedzy nogami czarne i gesciejsze od moich. Niestety rodzice dziewczyny niewiele sie chyba przejeli moimi slowami bo matka tylko wzruszyla ramionami i jeszcze sie glupio pyta skad ja wiem o owlosieniu. Odpowiedzialam ze przed snem chyba nalezy wziac kapiel i to raczej bez ubrania na sobie. Pytanie do was czy podzielacie moja opinie o niewlasciwym zywieniu?

Gość gość
nie! jestes po prostu tepa!!! kazde dziecko- inny rozwoj. fizyczny i psychiczny. twoj dorownuje 10- latkowi. przykre:(

Gość gość
sprawdzac wlosy lonowe??? pedofilja

Gość gość
Kąpałas 12 sąsiadów? Przecież to chore, może jeszcze ja własnoręcznie podmywałas? Obrzydliwe powinni to zgłosić na policje

Gość gość
glupia jestes

Gość Heilige Geist
To zupełnie normalne. Gdzieś czytałem że zarost łonowy pojawia się już około 10 roku życia. Najpierw jest to delikatny meszek, a w 12-13 roku życia już normalny czarny zarost.

Gość gość
W tym wieku jeszcze niepełny, warto odwiedzić endokrynologa.

Gość zatroskana Magda
Jestescie wszyscy popieprzeni :O Jaka pedofilia? Nie podmywalam jej tylko weszlam zeby zostawic recznik i przy okazji pomoglam umyc plecy. Ktos wyzej napisal ze to normalne bo w wieku 11 lat pojawia sie meszek. Problem polega na tym ze to nie jest meszek tylko geste czarne oslosienie jakie maja dorosle kobiety (np. ja takie mam a nawet nieco rzadsze).Moim zdaniem w tym wieku to nie jest normalny stan i zwracalam uwage matce dziewczyny na problem zywienia ale jak grochem o sciane.

Gość gość
to nie jest problem, a ty interesuj sie wlasna pipa a nie 12-latki glupia babo

Gość gość
jezeli to nie prowo to upadam.... jak mozna wejsc do lazienki 12? ja wlosy na pipe mialam przed 10 r.z. bo w tym wieku dostalam miesiaczki

Gość zatroskana Magda
Kurwa czy Wy umiecie czytac ze zroeumieniem? Piszecie mi juz ktorys raz ze to normalne ze wlosy lonowe zaczynaja rosnac w tym wieku ale ja nie pisalam o tym ze tej dziewczynie zaczynaja rosnac tylko ze ma juz w pelni wyrosniete czarge geste wlosy lonowe. Dopoki byly mokre to jeszcze nie sprawialy takiego wrazenia ale jak sie zaczela wycierac to szok jaka szope miedzy nogami miala. Dla mnie to nie jest normalne i o to mi chodzi wiec przestancie pisac bzdury o rosnacych dopiero wloskach. Jej wlosy JUZ UROSLY!!! Czytajcie do cholery ze zrozumieniem albo nie odpisujcie wcale.

Gość gość rrrrrrr
ja tez juz mialam w pelni wyrosniete gdy mialam 11 lat, wiec juz sie zamknij kazdy w innym tempie dojrzewa, ja mialam wlosy na pipie ale pod pacha zaczely sie pojawiac dopiero jak mialam 14 lat, okres jak mialam 13, a biust zaczal rosnac jak mialam 17, jakies pytania?

Gość zatroskana Magda
Dla mnie taki rozwoj nie jest w pelni normalny. Moja corka praktycznie nic jeszcze nie ma ani wloskow ani piersi. Jak zawolalam corke do lazienki i pokazalam jej rozwoj kolezanki to byla w takim samym szoku jak ja. Nie wiem czym Wy sie wszyscy odzywiacie ale krzaki miedzy nogami w wieku zaledwie 11 lat to conajmniej podejrzana sprawa. Dalej jedzcie smieciowe jedzenie z hipermarketow to bedzie wiecej takich przypadkow.

A dla mnie nie jest normalne, że jesteś obecna przy kąpieli, wycieraniu się 12-latek. W tym jednej obcej Ci osoby. Wątpię, że czuła się komfortowo.

Gość gość
ten temat nie może być prawdą:) która matka weszłaby koleżance córki do łazienki i to jeszcze tak się gapiła żeby widzieć jak wygląda jej pipa mokra i jak po wytarciu i jeszcze potem wola córkę żeby jej pokazać to hahaha jasne "Kasiu chodź tu zobacz jakie Ania ma bujne włosy między nogami, a Ty nie masz nic!":D:D:D uśmiałam się;)

Gość gość
Ty jeB4nieta jesteś pedofilka kto wchodzi 12 latce do łazienki, plecy myje ręcznikiem suszy japierdo73 co z ciebie za człowiek. Swoja clpa się martw

Gość gość
Homoseksualizm nie jest chorobą ani zaburzeniem bo został wykreślony z listy chorób i zaburzeń przez światową organizacje zdrowia i amerykańskie towarzystwo psychiatryczne w latach 70 xx wieku w Polsce homoseksualizm jest legalny od 1932 roku

Gość gość
nie, po 1990 wykreslili z klasyfikacji chorob i schorzen ICD10

Gość gość
to prowo idiotki

Gość gość
pedofilia nie jest chorobom ani zaburzeniem, jest poprostu seksem.

Gość gość
"Moja corka praktycznie nic jeszcze nie ma ani wloskow ani piersi. Jak zawolalam corke do lazienki i pokazalam jej rozwoj kolezanki to byla w takim samym szoku jak ja." no kochana, jeśli to nie prowo, to ja jestem w jeszcze większym szoku niż wy dwie razem wzięte. Czego to się dowiedzieć można czytając kafe. Banda popaprańców po prostu.

Gość gość
jak ja mialam 12 lat to tez juz byly wlosy na c***e , autorko jestes chamica jak mozna wchodzic do lazienki jak dziewczyna sie myje , zacofana babo nie wiesz ze w tym wieku pojawia sie owlosienie , co za debilka

Gość gość
niestety przedwczesne dojrzewanie, tez tak mialam, i potem rozpierdzielona psychike i wysmiewanie w szkole.ale nie podoba mi sie to w jaki sposob sie o tej dziewczynce wyrazasz.tak jakby byla jakas d****** bo nadmiernie rozwinieta.czlowiek nie odpowiada za zawirowania w organizmie.pewnie zabronisz corce sie z nia spotykac, bo by miala zly wplyw. to by wygladalo jak pewnego rodzaju rasism, gdyz nikt nie odpowiada za kolor swojej skory

Gość gość
To temat zboka bezrobota

Gość gość
ale rodzicow tez ma niezlych, nic ich nie obchodzi.fakt ze corka nie jest za zdrowa z tak przedwczesnym rozwojem, ale nie zareagowali tez na zachowanie kobity ktora przeciez upokorzyla ich corke.ja bym takiej dala w ryja.kto normalny "pokazuje"innego czlowieka innym jak malpe w cyrku

Gość zatroskana Magda
Wy wszyscy naprawde macie cos z glowami jak widze. Mialam juz nie odpisywac bo szkoda czasu na takich poparpancow ale jak przeczytalam, ze pokazuje dziewczyne jak malpe w cyrku to szlag mnie trafil normalnie. Czy nie rozumiecie ze wszystkie jestesmy tej samej plci wiec nie ma sie czego wstydzic? Nie pokazywalam jej jak malpe w cyrku tylko zwyczajnie poprosilem corke na chwile do lazienki. Nie uwazam zeby cialo jej kolezanki bylo powodem do wstydu. To dzieci jeszcze. Wszyscy jestescie popaprani jesli wypisujecie cos innego. Udajecie takich elokwentnych a nikt nawet nie odniosl sie do kwestii zywienia i hormonow wzrostu. Szkoda wam bylo cokolwiek pisac bo czytacie a nie rozumiecie prawdziwego sensu.

Gość gość
Autorko i ty naprawdę zawołałaś swoją córkę do jej koleżanki do łazienki jak się wycierała i była rozebrana. Czy ty normalna jesteś? Pewnie ta dziewczyna była tym skrępowana. Zresztą 12 lat to już nie takie dziecko, za rok wejdzie w etap dojrzewania, więc nic dziwnego że już ma owłosienie i widoczne piersi.

Gość aaaaaapsik
Uznaję racje po połowie. Autorka ma trochę racji, że to co sprzedają w hipermarketach jest nafaszerowane chemią i wystarczy poczytać etykiety ile tam różnych E-355 aby sie o tym przekonać. Nic dziwnego, że dziewczęta coraz wcześniej dostają miesiączki i coraz wcześniej nabierają typowo kobiecych cech. Jednak rację mają też ci którzy za niewłaściwe uznali wchodzenie do łazienki podczas cudzej kąpieli. To dzieci, zgadza się, ale mylisz się Autorko jeśli sądzisz, że dziewczynka wchodząca w okres dojrzewania, której w dodatku rośną włosy intymne, nie ma się czego wstydzić. Zastanawia mnie reakcja dziewczynki. Jak się zachowała gdy stojąc nago usłyszała, że wołasz swą córkę do łazienki?

Gość gość
Autorko tematu- lecz się i to ostro na głowę bo jesteś nienormalna i masz niezdrowe zapędy. Zboczona baba!!!