Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana Magda

Jestem zaniepokojona przyspieszonym rozwojejm corki sasiadow a oni nie reaguja n

Polecane posty

Gość aaaaaapsik
Bez przesady z tymi posądzeniami o niezdrowe zapędy i pedofilię. Nie sądzę by Autorka miała właśnie te rzeczy na myśli (wtedy nie wołałaby córki). Raczej jest tu pewna niedelokatność. Odpowiedz proszę Autorko na moje wcześniejsze pytanie. Jak zareagowała dziewczynka gdy musiała stać nago przed Tobą i Twoją córką? Odpisz szczerze - nie wstydziła się?

Gość gość
Nie wołałaby córki? a może zawołała ją tak dla zmyły? Jak dla mnie to niezdrowe podejście dorosłej kobiety.

Gość gość
założę się że jej było głupio tej dziewczynce, jak obca baba przyszła ją oglądać i jeszcze zawołała córke JAK BY TO BYL JAKIS EKSPONAT. bez przesady autorko, nie każdy rozwija się w tym samym tempie.

Gość gość
W szatni albo pod prysznicami na basenie też jest każdej głupio?

Gość gość
Pedofil tworzy chore tematy o 12 latkach i sam sobie odpisuje trzepiąc kapucyna :O

Gość aaaaaapsik
Autorko jesteś? Odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie tylko szczerze.

Gość gość
Jakby mi sąsiadka wyskoczyła z tekstem o owłosieniu łonowym mojej córki, to wezwałabym policję od razu! A temat zgłaszam do usunięcia, bo chyba faktycznie pedofil go założył, żadna kobieta nie jest chyba aż tak głupia...

Gość aaaaaapsik
Autorko odpowiedz.

Gość gość
Autorka dawno s**********a i nie wróci bo szukała poparcia na forum a dowiedziała się że jest zboczoną lesbą :D

Gość gośćzatroskana Magda
Sama jestes zboczona! Nie ucieklam tylko nie warto takim jak Ty odpowiadac. Jedynie apsikowi odpisze, ze skoro wszystkie bylysmy tej samej plci to nie widzialam powodu do wstydu. Nie zauwazylam by dziewczyna sie wstydzila no moze byla nieco zaskoczona ale to chyba zrozumiale bo pierwszy raz brala u nas kapiel. Poza tym ona jest rowiesnicyka mojej corki wiec tym bardziej nie rozumiem czego mialyby sie wzajemnie wstydzic. Was to juz w ogole nie rozumiem o co ten halas?

Gość gość
Moja cora ma 13 i od roku tez tak sie rozwija.Szybko zaczela miesiaczkowac bo przed 12 rokiem.Starsza jej siostra to ta rok pozniej wszystko miała.Lekarz pediatra nie widzi problemu.Zreszta ja tez nie,moje kuzynki tez rak szybko sie rozwijały,ja jak starsza cora Konsultowalam z lekarzem generalnie dla pewnosci

Gość zatroskana Magda
O to mi wlasnie chodzi, ze teraz dziewczeta jakby szybciej sie rozwijaly a przeciez kiedys tak nie bylo. Moim zdaniem to wina wlasnie jedzenie bo duzo w nim dodatkow sztucznych a przede wszystkim duzo hormonow wzrostu. Nie udawajmy, ze po ugotowaniu kurczaka te hormony gina we wrzatku. Nic nie ginie tylko jest zjadane przez dzieci i dalej dziala w ich organizmach przyspieszajac dojrzewanie. Dla mnie jest chore, ze nikt nie widzi problemu i kazdy udaje, ze przeciez to notralne. TU NIC NIE JEST NORMALNE!!

Gość gość
Martw sie o swoją, twoja ma zadatki na deskę. Tez miałam piersi w wieku 12 lat.

Gość aaaaaapsik
@ 18:47 Nie zauwazylam by dziewczyna sie wstydzila no moze byla nieco zaskoczona ale to chyba zrozumiale bo pierwszy raz brala u nas kapiel. x Co rozumiesz przez słowa, że była zaskoczona? Może to właśnie to był ten wstyd? Ona stoi naga a Ty wchodzisz do łazienki, oglądasz ją dokładnie między udami i jeszcze wołasz córkę by też sobie popatrzyła. Trudno nie być zaskoczonym w takiej sytuacji. Wciąż nie napisałaś jak reagowała dziewczynka. Kuliła się? Odwracała? Może próbowała zasłaniać się rękoma albo ręcznikiem? Opisz dokładnie jak wyglądało to jej zaskoczenie. Nie chcę Cię atakować tylko chcę byś zdobyła się na pewną refleksję. Coś co dla Ciebie może wydawać się błahostką bez powodu do wstydu może być przez kogoś innego zupełnie inaczej odbierane.

Gość gość
jak moglas upokozyc tak ta dziewczyne i jeszcze wolac swoja corke by ja ogladala nago , jestes p******a , masz mocno zryty leb

Gość gość
Akurat mysle ze to geny i jakby niebyło to rozwoj cywilizacyjny na to wpływa.Nieladnie tak podgladac.Moja kuzunka dostala okres jak miała 10 urodziny(ten dzien).Za dwa lata swoim cialem zwracała uwage i zachwyt,teraz ma 35 lat i dzieci i nic sie niezmieniło.Niektore poprostu tak maja

Gość zatroskana Magda
Nie upokorzylam jej ZROZUMCIE wreszcie! Przeciez gdyby sobie nie zyczyla mojej obecnosci to mogla powiedziec a nie powiedziala zebym wyszla. Apsiku pewnie mi nie uwierzysz ale informuje Cie, ze dziewczyna nie zaslaniala sie. Nawet kiedy zawolalam corke to nie zaslaniala sie tylko stala nieruchomo i nic nie robila kiedy pokazywalam corce zarost. Nie woem o co wam chodzi przeciez owlosienie lonowe jest normalnym etapem dojrzewania i kazda dziewczyna go przechodzi. Mi chodzilo jedynie o to, ze u tej 11-latki ten zarost byl juz w pewni rozwiniety. Geste czarne loki dokladnie takie makie maja dorosle kobiety. To byl kontrast bo piersi dopiero jej paczkowaly i to same sutki a na dole jak dorosla. Zaniepokoilo mnie to. Corka natomiast patrzyla na to jako na ciekawostke i to wszystko. Wspomnialam, ze dziewczyna byla zaskoczona nasza obecnoscia i dokladnie tak nalezy to traktowac. Jako zaskoczenie nietypowa sytuacja. Powtarzam jeszcze raz, ze dziewczyna mogla sie nie godzic i wystarczyloby jedno jej slowo bysmy wyszly obydwie. Skoro nie wyrazila sprzeciwu to znaczy, ze nie miala nic przeciwko. Czy teraz jest to dla wszystkich JASNE?

Gość gość
Ja j***e... jak mialam 12 lat to bylam tak wstydliwa ze wlasna matka nie mogla mi wejsc do lazienki... i jak to rozumiala i szanowala. A jakby mi obca baba weszla to chyba tez bym stala oslupiala... skad sie biora tacy ludzie? Zobaczysz ze dziewczynka wiecej u ciebie jie zagosci jeszcze opowie kolezanka corki jaka ma j******a matke

Gość aaaaaapsik
@ 19:25 To byl kontrast bo piersi dopiero jej paczkowaly i to same sutki a na dole jak dorosla. Zaniepokoilo mnie to. Corka natomiast patrzyla na to jako na ciekawostke x Naprawdę nie widzisz, że to ją zawstydzało? Nie dość, że sama oglądałaś ją zupełnie nagą to jeszcze córce pokazałaś a ta patrzyła na jej podbrzusze jak na ciekawostkę :O Dla niej może to była ciekawostka ale wyobrażam sobie co musiała czuć ta dziewczynka wystawiona zupełnie nago na wasz widok. Mam pytanie, czy Ty rozebrałabyś się przed obcą kobietą? Albo czy rozebrałabyś do naga własną córkę i pokazała tej dziewczynie by mogła ją sobie pooglądać z każdej strony?

Gość gość
A sprawdzałaś czy już była dmuchana?

Gość gość
Meze, syna i tescia tez wołałaś debilko???

Gość gość
Ale autorko jesteś j*******a. Wołając córkę do łazienki naruszyłaś sferę intymną jej koleżanki. I co z tego, ze ma prawie 12 lat i ma pełne łoniaki? Moja młodsza córka tez tak miała! Starsza miała miesiączkę w wieku 12 i pół, młodsza w wieku 11 i pół, a karmię je jednakowo. Mało tego, córki znajomych również podostawały miesiączki w wieku niecałych 12 lat. Sąsiadka powinna ci po pysku dać, za to, że pokazujesz jej córkę nago koleżance. Już za samo to, że wchodzisz jej do łazienki powinnaś w pysk dostać.

Gość gość
zatroskana Magda dziś Dla mnie taki rozwoj nie jest w pelni normalny. Moja corka praktycznie nic jeszcze nie ma ani wloskow ani piersi. Jak zawolalam corke do lazienki i pokazalam jej rozwoj kolezanki to byla w takim samym szoku jak ja. x Będąc w szoku z powodu twojego - Córcia, cho no tu, patrz jakie włochy! - Przeczytałam tytułowy post i tą wypowiedź mojej 15letniej córce (żeby nie było, ma miesiączkę, a według prawa może się parzyć bez prokuratora i mojej zgody), której szczena pomimo, że szczena jej opadła po sam pępek zdołała wykrztusić - Co za kretynka!

Gość gość
zatroskana Magda dziś Nie upokorzylam jej ZROZUMCIE wreszcie! Przeciez gdyby sobie nie zyczyla mojej obecnosci to mogla powiedziec a nie powiedziala zebym wyszla x A ty mając 12 lat umiałaś się sprzeciwić dorosłemu? Myśl trochę! Odpowiem ci na pytanie o jedzenie. Nie! To nie kurczaki z marketów powodują szybsze dojrzewanie, tylko wszechobecna soja, którą producenci walą do wszystkiego. Soja jest estrogenna jakbyś nie załapała. Do tego dochodzi wspaniały syrop glukozowo-fruktozowy. Guzik na temat jedzenia wiesz, a się wtrącasz. Może twoja córka 20 lat temu miesiączkę dostałaby w wieku 15 lat, a tak dostanie już za pół roku.

Gość zatroskana Magda
Napisze tylko tyle, ze weszlam do lazienki by zaniesc recznik a ona wlasnie wychodzila z wanny i wtedy zobaczylam jej wlosy. Pomoglam jej sie nawet wytrzec co zaraz oczywiscie znowu zostanie zinterpretowane przez wasze zlasowane umysly jako napasc pedofilska. Na reszte pytan nie chce mi sie odpowiadac bo musialabym powtarzac to co juz napisalam ale skoro Wy nie umiecie czytac ze zrozumieniem to juz nie moja wina. Nadal uwazam, ze nie upokorzylam dziewczyny bo nie powinna sie ona wstydzic przed rowiesniczka.

Gość gość
Pedofil jak nic załozył temat i wsypal sie. Wypowiedz niby autorki o 16.16 napisal POPROSIŁEM CORKE,. A nie poprosilam.

Gość gość
No I najpierw umyla jej plecy a w poprzednim poscie przynioslam jej recznik gdy wychodzila z wanna. Cos niespojne te zeznania. Zglaszam.