Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adam f

zaniedbania matki

Polecane posty

Gość adam f

mam pytanie gdzie zdlosic zaniedbania matki w stosunku do dzieci. Jestem ojcem Weroniki 7 lat i Kasi 6 lat. mieszkam na stale i pracuje za granica i nie mam opcji powrotu do ojczyzny w ciagu 5 lat. Weronika ma problemy z moczeniem sie i ogolnymi normami zachowania, byla zona nie widzi problemu i nic z tym nie robi a dziecko dalej poglebia sie w tym. Slabo czyta przez moczenie sie nie chce chodzic do szkoly i inne dzieci sie z niej wysmiewaja. Rozmowa z zona nic nie daje jak bym mowil do sciany. nie raz nie dwa ja i moja rodzina z polski rozmawiala i nic. Gdy zjade do ojczyzny nie dam rady finasowo utrzumac dzieci bledy przeszlosci.

Gość gość
jak trafią do domu dziecka to bedzie lepiej?

Gość gość
Na matkę wszystko zwalić a ojciec siedzi za granic i jego nic nie obowiązuje. A jakie są przyczyny moczenia się może ojca brak dziecko żyje w niepełnej rodzinie. I temu jest zaniedbane emocjonalnie. I co ta matka zrobi powie przestań się moczyć i przestanie się moczyć. Co ona winna jest zadka jej cipke i przestanie od razu. Mi ze matka też cierpi bo nic zrobić nie może i jeszcze każdy ja poucza i się. Czepia. A kiedy córka cię ostatnio widziała. Może odwiedzić ja a nie na matkę naskakieac

Gość gość
tak dzieci płacą psychiką i zdrowiem za błędy przeszłości rodziców !! dziecko się moczy bo stres z powodu braku normalnych rodziców, brak ojca na codzień !!

Gość gość
Musisz odwiedzić dzieci człowieku. Mize córka ma jakiś niedorozwój słabo czyta to zapłać za psychologów którzy ja nauczą. Jak ma problemu z zachowaniem to co matka zrobi jedna. Dziecko potrzebuje pełnej rodziny

Gość gość
Człowieku wracaj do kraju odwiedzić i odczep się od matki

Gość adam f
prosilem o rade by uniknac miedzy innymi domu dziecka a nie naskakiwanie na mnie albo stwierdzenia ze ojciec zostawil i ma w d... Nie ja rozbilem swoja rodzine i wiem ze na tym moje dzieci cierpia. Teraz jestem zmuszony splacac wlasnie bledy i dlogi mojej zony nie moje zrobione za moimi plecami jak bylismy razem wiec jesli ktos nie zna calej prawdy prosze nie oceniac. Do kobiet jamojej zony nie zdradzilem nawet po rozwodzie a troche czasu minelo o niej nie moge tego powiedziec wiec nie naskakiwac tylko zastanowic sie co piszecie prosze. Ponawiam pytanie w jaki sposob moge rozwiazac te sytuacje ???

Gość adam f
a co do mojej zonki to problemu nie widzi i nawet nie chce isc do lekarza a na slowo psycholog mowi ze z dziecka wariatki nie bedzie robic i nie pojdzie. Jesli odda mo moje corki bede najszczesliwszy na swiecie ale robi bron przeciwko mnie z dzieci bo wie ze mnie to najbardziej boli. Taka jest wiec teksty odczep sie od matki prosze sobie darowac

Gość gość
Ja cie rozumiem . Naskoczyi na Ciebie nie znając sytuacji . Niestety nic nie zrobisz. Naslesz mops to będą kłopoty .

Gość gość
No nie rozumiem twojego toku myślenia autorze. Zostawiłeś dzieci bez...opcji powrotu do PL? Jak to możliwe w dzisiejszych czasach? Wyemigrowałeś na Sybir czy w Kosmos?! Z żoną możesz wiziąść rpzwód ale z dziećmi?! Nie masz telefonu? Nie rozmawiasz z nimi? Niby jesteś taki "nieosiągalny" to skąd wiesz czy dziecko się moczy i co któremu dolega? Nie zwalaj winy na żonę, matkę TWOICH dzieci. Ty, jako ojciec masz zobowiązania wobec swoich dzieci. Spłodziłeś je więc w Twoim interesie leży fakt żeby się nimi zajmować a nie liczyć na rodzinę. Jesteś chu/jo/wy/m ojcem. Co się stało pomiędzy Tobą a żoną nie ma nic wspólnego na bycie ojcem z prawdziwego zdarzenia. Może córcia ma jakieś poważne emocjonalne problemy a ty zwalasz wszelkie obowiązki z tym związane na innych bo przecież "nie możesz wrócić": To co? Siedzisz nielegalnie w USA? Bo tylko ten kraj przychodzi mi na myśl. Tylko tam (oprócz Kanady) można mieszkać latami bez tłumaczenia się władzom że tam jesteś, żyjesz i pracujesz na czarno. Zanim zaczniesz "krzyczeć" to postarj się wyobrazić siebie za parę dekad; nie dorobisz się żadnej pensji ani żadnego ubezpieczenia na zdrowi czy dentystę. Przemyśl sprawę człowieku co jest dla Ciebie ważne. Pieniędze których i tak chyba nie masz czy dzieci które za Tobą tęsknią.

Gość adam f
poraz kolejny ludzie daja popis jak to latwo oceniac. Chyba nie musze opisywac wam dokladnie swoja sytuacje co ??? ludzie sa naprawde bezbledni tylko najlepiej oceniac. TAK MAM KONTAKT Z DZIECNI TYLKO JAK ODWIEDZA MOICH RODZICOW BO INACZEJ MOJA ZONA NIE POZWALA MI O (skyp) ODWIEDZAM KRAJ NAWET 4 RAZY DO ROKU ALE TO TYLKO NA KILKA DNI I ZAWSZE ZABIERAM DZIECI NAWET PO 30 GODZINNEJ JEZDZIE AUTEM IDE PO MOJE MALE. Ale i tak nie rozwiazuje to klopotu musze zarabiac i zapewnic godny byt dzieciom oraz kochac je i byc dla nich dobrym ojcem staram sie jak umiem czy to oznacza ze tylko ja musze moja byla nie????? bo prawda wyglada tak iz jesli ja dzieciom obiadu nie zrobilem to nie mialy cieplego jedzeni i tak dalej. mimo to sad prawo przebywania ustalil u zony chce tylko jakos zmusic moja byla o to by przynajmniej zaczela widziec problem a nie go tylko ignorowac albo niech odda i dzieci bede najszczesliwszy na swieci

Gość adam f
i prosze skupmy sie na taemacie a nie krytykujmy ludzi bo tym pokazujemy kim naprawde jestesmy

Gość gość
No to wiadomo dlaczego żona ma pełne prawa. Jak ciebie nie ma w kraju to jakim cudem oczekujesz że sąd wyda inne orzeczenie? Wedle prawa, jesteś nieobecnym ojcem. Łożysz na nie i praktycznie nic więcej bo to żona się nimi zajmuje. Jak masz zastrzeżenia to idź z nimi do psychologa i wyłuszcz sprawę. Ty, jako zwykły śmiertelnik nie masz szans ale jeśli Twoje domysły i obawy były by potwierdzone przez profesjonalistę to miałbyś czymś działać.