Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hemoridy czy inne paskudztwo?

Polecane posty

Gość gość

Zanim pojde do lekarza chciałbym się dowiedzieć.

Gość gość
Link się nie wyświetla, bo wyskakuje błąd. Ale jeśli to nie są hemoroidy, to może być przetoka o***tu. I proś Boga, żeby to były tylko hemoroidy.

Gość gość
Jeśli to są zgrubienia w okolicach o***tu, bolesne, szczególnie po wizycie w toalecie, to spróbuj użyć np. proktohemolanu. Jeśli to wygląda, jak wrzód, to zmykaj jak najszybciej do lekarza. Ja tego nie miałam,ale moja koleżanka tak. Najpierw był wrzód, który pękł i jakiś czas było ok. a później się znów się pojawił, taki wielkości śliwki. I zaczęła się gehenna. Oczyszczanie, zakładanie jakichś gumek, ciągłe sączenie i w końcu operacja w Warszawie. Był tutaj topik o przetoce o***tu...znajdziesz na pewno. Ale na razie nie panikuj, bo być może to zwykłe hemoroidy. Spróbuj środków dostępnych w aptece, ale jeśli nie pomogą, to nie zwlekaj z wizytą u proktologa. Powodzenia;)

Gość gość
Są to takie 3 zgrubienia pojawiają się podczas parcia. Jeden jest taki sinawy dwa mają kolor czerwonawy podobny do skóry. Wcześniej nie miałem z tym problemów. Teraz jednak zaczolem się tym martwić i pojawiły się delikatne zaparcia. Boje się trochę iść do lekarza. Ale chyba jednak będzie to nieuniknione.

Gość gość
Może spróbuj zmienić dietę, jeść to,co nie powoduje zaparć. Wypróbuj ten proctohemolan, bo mnie pomaga. Kiedy pojawia się ból smaruję, dwa dni i wszystko mija. Jeśli Tobie nie pomoże, to niestety, ale wizyta u lekarza jest konieczna. Chociaż myślę, że skoro pojawiło się to niedawno, to spokojnie to wyleczysz.

Gość gość
A widziałeś te zdjęcia? To już mam od pewnego czasu tyle ze nie miałem żadnych problemów z tym. Teraz zaczolem się trochę martwić i szukać

Gość gość
No właśnie nie widziałam zdjęć, bo nie chcą się wyświetlić. Ale wiem, co widziałam u siebie...wyglądało to paskudnie...fioletowe zgrubienia i ból taki, jakbym miała w tyłku jeża;) Szczególnie przy zaparciach lub wręcz przeciwnie...przy sorry...sraczce i co za tym idzie częstych wizytach w kibelku. Takie zgrubienia mam cały czas, ale dokuczają w wyżej wymienionych sytuacjach. Nawet jestem z tym na bieżąco. Wczoraj zaczęło boleć, posmarowałam tym o czym wcześniej pisałam i dzisiaj już jest spokój. Ale oczywiście każdy przypadek jest inny. Jeśli Tobie nie pomoże, to co pomogło mnie, to musisz się przemóc i jednak iść do lekarza.

Gość gość
Najlepiej idź do lekarze, bo samemu cięzko ocenić. Jeżlei to hemoroidy to kup hemorend, mi pomógl, męczyłam się 2 lata, nie wiedziałam, co mi jest a do lekarze nie chciałam pójść. Hemorend jest bez recepty, wiec możesz bez problemu kupić.

Gość gość
Warto zacząć biegać po 15 min żeby lepsze krążenie było i wówczas nie będzie problemu.