Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy jest rekrutacja do przedszkoli dla dzieci z 2013?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie

Gość gość
Gdzieś przeczytałam że przez to że matki zostawiają dzieci z pierwsze klasy jeszcze raz w pierwszej to będzie mało miejsc w przedszkolach dla dzieci 2013? Czy to prawda? O co tu chodzi?

Gość gość
tak słyszałam że będzie mało miejsc dla 3 latków czyli dzieci z 2013 bo dzieci ida od 7 lat do szkoły a rocznik 2013 jest bardzo liczny jestem wściekła bo moje dziecko nie dostane się do przedszkola i będę w dalszym ciągu zdana na łaskę teściowej . WSPANIAŁY PIS

Gość gość
w tym samym czasie co dla dzieci z pozostałych roczników. Tak, to prawda. Dzieci 6-cio letnie nie muszą iść do szkoły w tym roku więc mogą zostać w przedszkolu a te które poszły już do szkoły mogą powtarzać pierwszą klasę. W tym roku szkolnym muszą mieć zapewnione miejsce w przedszkolach dzieci 6, 5 i 4-letnie. Dzieci 3-letnie będą miały zapewnione miejsca w przedszkolach dopiero od 2017r.

Gość gość
wlasnie .... mam ten sam problem... i tez bede zdana na laske mamy lub tesciowej, choc bogu i im dziekuje ze sa i pomagaja ale juz nie maja sil, obie straszawe, zdrowie nie te. prywatne przedszkole to 1/3 mojej wyplaty... :/ a do teog rata na mieszkanie...ech pier/do/.lony pis

Gość gość
Super. A kiedy jest ta rekrutacja?

Gość gość
W tamtym roku była marzec/kwiecień w tym też chyba tak jakoś.

Gość gość
A jeszcze niedawno wszyscy wychwalali pis, że zlikwidował konieczność posłania sześciolatków do szkoły, nie to co ta zła po. jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Gość gość
zadzwon do przedszkola! u nas od 1 marca

Gość gość
Akurat ja na pis nie narzekam -zwykle na nic nie narzekam ale po wprowadziło więcej złego niż dobrego i więcej złego zrobiło niż pis . Bylo do przewidzenia że w polsce 6ciolatki sobie nie poradzą i pedzej czy później ktoś to cofnie. To zostało wprowadzone tylko w celu późniejszego załatania budzetu bo ludzie wczesniej zaczeliby odprowadzac podatki. no i padlo na nasz rocznik 2013 że akurat teraz to sie stało.

Gość gość
Jak to jest wogóle? Można zapisać dziecko do ilu przedszkoli?? I jak jest jak np na pierwsze z listy sie nie dostanie? To ci co u siebie wybrali pierwszą pozycje moje przedszkole z drugiej pozycji to z automatu oni mają pierszeństwo? Ktoś wytłumaczy te zasady? Bo to że jak sie jest pracującą samotną matką z 2 niepelnosprawnych dzieci to sie ma wiecej punktów itp to wiem ale coś więcej niech któraś mama napisze jak może.