Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mierzą i ważą Wasze siedmiolatki?

Polecane posty

Gość gość

tzn rocznikowo 2008 czyli w tym roku skończą 8 lat moja córka ma 7 lat 5 miesięcy. mierzy 133 cm i waży 26 kg. słyszę, że to sporo tzn wzrost. ale w klasie ma też wysokie dziewczynki.jak jest u Was? aha dla porównania syn mojej przyajciólki jest 2 mies starszy od córki czyli z czerwca 2008. on jest od niej wyższy tlyko 1-2 cm ale jest grubiutki. nie wiem dokladnie ile waży ale jest "pultas". próbują go odchudzić ...

Gość gość
Przecież tu nie ma jednej dobrej odpowiedzi, po co sie tak porównywać. jeżeli się okaże, że Twoja corka jest wysoka to co zrobisz? Zobacz na siatkach centylowych, czy twoje dziecko mieści się w normach.

Gość gość
135 i 32 kg chłopiec

Gość gość
Mój syn skończy 8 lat w marcu. mierzony był w grudniu i miał wtedy 132 cm a ważył wtedy 29 kg.

Gość gość
Córka 140cm i 30 kg. W marcu kończy 8 lat

Gość gość
wow, wysoką masz córkę. wlaśnie to mi przypomniało, że moja koleżanka na kuzynkę i jej córka w wieku 7 czy tam 8 lat mierzyła właśnie ponad 140, blisko 150cm !! ale rodzice też niemali - mama podobno 180 czy cos a ojcie ponad 190cm... ja mierzę 167 cm mój mąż 186 cm i nasz syn - dokladnie 7 i pół ma - mierzy 137 cm. waży jakoś 28-29 kg, więc szczuplutki, je dużo i zdrowo ale my jestemy aktywni więc nie ma jak "obrastać w tłuszcz" bo po górach z nami dużo chodzi i w piłkę gra i pływa