Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paolaa_34

Samotna w ciąży

Polecane posty

Gość paolaa_34

Witajcie . Muszę się komuś wygadać i padło na Was :) Mam 34 lata i w zeszły piątek dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wiem, że dla wielu byłyby to powód do radości, ale w tym momencie dla mnie nie. Zacznijmy od tego, że jestem typem karierowiczki od wielu lat byłam sama. Nie marzyłam nigdy o dzieciach i rodzinie. Praca od zawsze była dla mnie priorytetem i ogromnym spełnieniem. Tak zresztą pozostało. Do pewnego czasu byłam przekonana, że zostaną przysłowiową starą panną. Parę miesięcy temu poznałam fajnego faceta. Był zajęty, powiedziałam, że nie mam mowy na spotkania dopóki się nie rozwiedzie. Twierdząc, że mnie kocha rozwiodl się i zaczęliśmy się spotykać. Nie byliśmy całkiem zgodną parą, gdyż dzieliło nas wiele poglądów. Ja jechałam i jadę na dwa etaty, kończę następne studia on od zawsze miał dobrą pracę. Był chyba jednym facetem którego na prawdę pokochałam. Był dla mnie d ojrzaly, opiekuńczy ... Po jakimś czasie zaczęły się sprzeczki , twierdził , ze nie traktuje go poważnie , że nie poświęcam czasu. Obiecalam zmiane , jednak on oznajmil, że wyjeżdża na kontrakt do Anglii. Wpadliśmy . Ta ciąża nie była planowana. Jak zrobiłam test byłam w szoku . Nie wiem co dalej . Nie wiem czy powiedzieć mu o ciąży . Czuję pustkę i złość.

Gość gość
powinnaś mu powiedzieć dziecko nie jest tylko twoje chyba że nie chcesz urodzić

Gość paolaa_34
Nie chcę tego dziecka. Moje życie zmieni się o dwieście procent ... Nie wyobrażam sobie siebie jako matki. Z drugiej strony nie mam na tyle odwagi by je usunąć. Chyba nie myślę racjonalnie. Nie potrafię się podnieść z łóżka. Dzisiaj zawalilam prace . Leżę i płacze , a on nawet się nie odzywa.

Gość gość
Ochłoń i weź się w garść pokochasz to dziecko na pewno.

Gość Heilige Geist
Wygląda więc na to, że zostaniesz samotną Mamą :)

Gość gość
zawsze możesz go oddać ojcu

Gość gość
Zkontaktuj się z nim i powiedz mu o ciąży puki nie jest za późno potem możesz żałować ... Z resztą on też ma prawo wiedzieć.

Gość gość
Nie bój się to po pierwsze, po drugie dziecko to zawsze szczęście, więc coby nie było bądź szczęśliwa. Może założenie rodziny dobrze ci zrobi bo kariera i praca to jednak nie wszystko w życiu. Osobiście znam kilka kobiet które przez karierie nie miały czasu założyć rodziny a później po pięćdziesiątce, mówiły jakie to one głupie były i że teraz oddały by wszystko żeby mieć normalną rodzine a nie tylko prace i "karierę"

Gość gość
Głowa do góry , ogarnij się i odezwij się do ojca dziecka !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Jak oddasz dziecko żebyś potem nie żałowała !!!!! Na starość zostaniesz sama a jedynie dziecko nie będzie chciało cię znać !!!!