Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wzrostu mają wasze dzieci 2 lub 2,5 latki??

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście chodzi o wzrost zmierzony a nie jaki rozmiar ubrań noszą. Moja córka 2l.3m 96cm-wczoraj mierzona. 14,700. Martwie sie że będzie bardzo wysoka.

Gość gość
Moja malutka, 2latka i 6miesięcy 85cm nosi ubranka na 86-92 za duże. 10,5kg

Gość gość
Mój synek też malutki, 2 lata, 6 miesięcy 87 cm, waga 11,7 kg. Pozdrawiam mamę z 7:56 :)

Gość gość
Mój synek dwa lata 89 cm i 14 kg, córka koleżanki dwa miesiące starsza 94 cm i 16kg. Mój starszy synek ma bilansie dwulatka miał 96 cm wzrostu, teraz ma 5 lat i ok 120 cm, więc wystopowal ze wzrostem.

Gość MamaLenci
Moja córka 2 latka i 3 msc 97cm i. 14 600. Także kawał dziewczyny jest. Mam do was mamy pytanie dot mowy? Wasze 2łatki mówią wszystko,zdaniami? Moja mówi slabo

Gość gość
Tu autorka. Moja córka mówi zdaniami złożonymi odkąd skończyła dwa lata. Np. Mamusiu maszka ugotowala kaszke dla misia. Albo mamuśku choć zrobimy tościki z keczupkiem. Smieszna jest:) Odpowiada czasem nawet zdaniami, umie sie przedstawic imieniem i nazwiskiem ale jak ktoś sie pyta jak sie nazywasz ona dla żartów mówi - Nazywam się Kajcia łobuziak:)

Gość gość
Do mamaLenci to ja z powyżej, mój synek ma teraz dwa lata i miesiąc i mówi rozbudowanymi zdaniami i mówi wierszyki i śpiewa piosenki. A rozgadal się właściwie w ciągu miesiąca, jakoś przed drugimi urodzinami, pamiętam, jak była u mnie koleżanka z córką dwa miesiące starsza i ta tak ładnie mówiła, a mój tylko mama, tata baba, dzidzia daj itp. A najczęściej było słychać eee i wyciągnięta rączka po coś. Po 3 tyg my poszlismy do nich i dzieciaki mogły już sobie pogadać :) cierpliwości ;)

Gość gość
wysokie te wasze dzieci :) moja córka ma 7,5 roku i ma 114 cm :) ale jest bardzo drobna i lekarz mówił że wielka nie będzie.... a ja bym chciała aby choć te 165 czy 170 cm miała...

Gość gość
moja jest malutka - urodzona 8 lipca 2013 ma tylko 86 cm i 10200 :(

Gość gość
moja 2,5 roku 96cm i ok 15 kg

Gość MamaLenci
Dzięki za odpowiedź... Właśnie martwię się ta mowa córci. Niechętnie powtarza słowa a jak już to zniekształcone. Wszystko rozumie,wykona każde polecenie no ale... Logopeda kazał ćwiczyć i czekać i podkreśla że najważniejsze że jest komunikacja i się dogadujemy. Ale mnie to spędza sen z powiek bo wszystkie dwulatka wkoło mówią pięknie...

Gość gość
Córka 2 l i 1m ma 90cm i waży ok 12kg

Gość gość
Moj syn ma dwa lata i 4 miesiace i ma 90 cm a wazy 12,300. Mowi pelnymi zdaniami ale postep mowy byl skokowy i rozwinal sie tak w bardzo krotkim czasie. Na dwa lata umial sklecic prosciutkie 2-3 wyrazowe zdania z bardzo malego zasobu slow i wiekszosc byla zrozumiala tylko dla nas. Teraz mozna z nim normalnie porozmawiac. Nie martw sie - wszystko przyjdzie w swoim czasie.

Gość gość
Moja ma 2 lata, wazy prawie 12kg i ma 86 cm. Majac 1,5 roku mówiła już zdaniami. U nas nie oglada sie tv wiec moze to mialo wplyw na szybki rozwoj mowy.

Gość MamaLenci
Właśnie moja mała mówi "po swojemu" i te słowa które jej potrzebne. Nie ma w jej słowniku słowa np daj czy idziemy. Na idziemy mówi "pa pa",daj pokaże gestem. Niechętnie mówi jak robią zwierzęta czy powtarza słowa. Ale rozumie wszystko,jest radosna,spokojna. Logopeda każe czekać,neurolog mówi że wszystko ok. Ale ja wariuje

Gość gość
mój synek ma 2,7mięsiecy 104cm 16kg. kawał chłopca :) gada dużo normalnie,trochę po swojemu,idzie się dogadać. dopiero 3mięsiace temu ruszył intesywnie ze zdaniami. ;pozdrawiam

Gość MamaLenci
Dzięki Mamusie że odpowiadacie też na moje pyt dot mowy. Codziennie ludze się że to ten dzień i córka przemówi normalnie. I logopeda i neurolog zapewniają że ok i ma czas więc nie chcę wyjść na paranoiczke i czekam...