Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę wejdź i pomóż!

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Wlasnie wrocilam od lekarza od Pani ginekolog. Moja ostatnia miesiączka była 2.09 i powinnam być tak naprawdę w 20tc.. ale dziwne jest tez to ze prawdopodobnie zaszlam w ciaze moze tydz przed miesiaczka ? Na tescie pokazalo mi czerwone dwie kreski moze po 2 tyg? a ostatnim USG bylo wszystko dobrze ale do dzisiaj.. okazalo sie ze dzidzius jest mlodszy o 2 tygodnie gdyz wskazuje z polowkowego ze ma 18tygodni ; / jestem zalamana! Kompletnie ze moze cos byc nie tak : / mam juz 14msc synka.i ciaza przebiegala idealnie... nie wiem co myslec... musze sie przyznac do tego ze nie biore zadnych witamin.. w pierwszej ciazy bralam je codziennie.. staram sie teraz nie przytyc duzo tez przez pierwsza ciaze bo przytylam w niej z 20kg.. wiec jem ale nie tak jak wtedy.. mysle zo to moze byc przyczyna... NIE PIJE I NIE PALE ! ale mozecie mnie besztać bo mysle ze to moze moja wina? Przez glupote. I dlatego nie obraze sie za chamskie odzywki. Od razu po wizycie wzielam witaminy i magnez. I od dzisiaj biore je codziennie a za 2 tygodnie mam przyjsc zobaczyc czy dzidzius rosnie.. zeby bylo wszystko dobrze...

Gość gość
Jezu i następna- do 2 tygodni różnica jest NORMALNA!!!

Gość gość
Straszny chaos w tym poście ale zrozumiałam, że jesteś według miesiączki w 20 tyg. a według usg to 18 tydzień. Jesli inne parametry sa ok to nie masz czym się martwić bo różnica dwóch tyg. jest w normie. Ja witamin żadnych też nie brałam do 5 miesiąca poza kwasem foliowym. Dopiero jak morfologia była kiepska to zaczęłam suplementy. Nie stresuj się

Gość LedZetNaczelnaGrzesznica
W pomiarach później będzie Ci wychodziło, że tego samego dnia główka jest 2 tygodnie starsza, a kości udowe 2 tygodnie młodsze od tego co jest naprawdę, później nogi urosną, a coś innego przystopuje. Bez nerw, wszystko jest OK :)

Gość gość
Wszystko jest dobrze, a akurat na temat brania witamin na zapas zdania są podzielone. Ja nie brałam nic w dwóch ciążach, zbilansowana dieta wystarczy jeżeli nie ma anemii. Niektórzy lekarze sądzą, że to od nadmiernej suplementacji w ostatnich czasach rodzi się tak wiele dużych dzieci. Ja miałam też rozbieżności pomiędzy poszczególnymi wymiarami dziecka, jak tu wcześniej ktoś wspomniał, czasem o prawie dwa tygodnie między głową i kością udową czy brzuchem, a ostatecznie dzieciom niczego nie brakuje. Chodź regularnie do lekarza, to na pewno niczego nie przeoczysz.

Gość gość
Dzięki Wam za słowa otuchy! Wspomnę tez ze dopiero na 3 wizycie chyba bylo widac fasolke a po 5 tescie wyszly dwie kreski! Mam nadzieje ze okaze sie wszystko dobrze!

Gość gość
Rzeczywiście chaotycznie napisane, musiałam 2 razy przeczytać, aby uchwycić sens :p To normalne, że pomiary się różnią - ja np jeden pomiar mam z 18t2d, inny z 17t9t, a jeszcze inny z 18t6d. Lekarz mówi, że to normalne.

Gość gość
Sorki za tresc ale pisalam to szybko. W pospiechu

Gość gość
Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie okaze ze maluch jest zdrowy i dorówna do odpowiedniego tygodnia!