Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczoraj okazalo sie ,że mam mięsniaka ...rycze tylko codziennie....to koniec..

Polecane posty

Gość gość
niestety na diete dąbrowskiej nie przechodz. ja sama bylam na tej diecie 2 tygodnie w ośrodku i tez miałam mięsniaka i nic sie nawet nie zmniejszyl przez te 2 tygodnie.nie warto więc.

Gość gość
to ja autorka:)jestem z proszowic kolo krakowa . czy w krakowie są jakies kliniki gdzie na nfz mi to zoperują?albo jacys dobrzy ginekolodzy>?wolalabym kobietę.moze ktos z was kogos poleci z krakowa lub okolic kto jest kompetentnym ginekologiem?

Gość gość
18*50 To, ze Tobie nie pomogła, nie znaczy, że komuś innemu nie pomoże. 2 tygodnie, to troche mało, trzeba było pociągnąć kolejne 2.

Gość gość
JAKBY POMOGLA TA DIETA TO BYM MIESNIAKA NIE MIALA.TAKA PRAWDA.DWA TYGODNIE RESTRYKCYJNEJ DIETY GDZIE NIBY ORGANIZM MIAL ZJADAC CHORE GUZY I KOMÓRKI.TO OSZUKIWANIE LUDZI.ŻALUJE ,ŻE TAM POJECHAŁAM.STRACILAM TYLKO KASE.BYLAM W RUDAWIE W OSRODKU I JADLAM TYLKO NIECALE 600 KCAL CODZIENNIE ORAZ CWICZYLAM JAK GLUPIA I NIC.

Gość gość
Może miałaś inne chore komórki, które były 'zjedzone' w pierwszeństwie. Ja się pozbyłam łuszczycy, dzięki tej diecie, więc wiem, ze działa, ale nie wystarczyły 2 tygodnie, bo na samym początku oczyszczały mi się zatoki.

Gość gość
WSPOLCZUJE

Gość Monika76K
NIEEEE proszę Cie nie sluchaj glupot jakie tu wypisują niektóre osoby!!! i nie panikuj:) ja jutro wybieram się do swojej kliniki i dzis na ich stronie wyczytalam to: "Mięśniaki macicy, występują u wielu kobiet po 30 roku życia. Przed planowaną ciążą należy zgłosić się na badania do lekarza. Lekarz zbada rozmiar i położenie mięśniaka. W oparciu o badania, może być zalecane leczenie chirurgiczne mięśniaków. Małe mięśniaki (około 3 cm w rozmiarze) zazwyczaj nie podlegają leczeniu przed ciążą. Mięśniaki macicy mogą się rozwijać w czasie ciąży, ale nie zagrażają płodowi. W takich przypadkach ciąża wymaga specjalnego nadzoru i jest prowadzona jako zagrożona lub patologiczna. " http://www.reprogenesis.pl/ivf-z-bliska/informacje-dla-kobiet-w-srednim-wieku/ Także myslę,ze nie ma powodow do paniki! Tylko dobry lekarz. Ewentualnie może rozważ pobranie i zamrożenie komórek jajowych? i po leczeniu mieśniaków bedziesz mogla z nich skorzystać? Nie załamuj się i nie poddawaj, ja np. muszę korzystać z Komórki Jajowej Dawczyni, pare lat się starałam nie wyszło- w tym tygodniu zabieg z KD. Wspolczesna medycyna oferuje ogrom mozliwości- naprawdę!!!

Gość gość
Monika76 ma rację, da się zajść w ciążę nawet mając mięśniaka znam taką dziewczynę urodziła dziecko, usunięcie mięściaków miała dopiero po ciąży. Ma tylko jedno dziecko, bo mieśniaki u niej nawracały. Skonsultuj się z dobrym lekarzem.

Gość gośćania
moja sasiadka urodzila dziecko półtora roku po usunieciu miesniaków macicy autorko jedno drugiego nie wyklucza:)

Gość gość
Nie czytalam wszystkich odpowiedzi. AUTORKO! Skonsultuj tego miesniaka z innym ginekologiem. Zaszlam w ciaze majac miesniaka, moj ginekolog stwierdzil ze bedzie dobrze i urodzimy to dziecko ;) w pierwszym trymestrze wyladowalam na pogotowiu z calkiem innego powodu. Lekarz ktory mnie przyjmowal jak zobaczyl na usg miesniaka to zlapal sie za glowe i stwierdzil ze raczej poronie albo plod moze sie zle rozwijac... Ciaza donoszona bez zadnych komplikacji, dziecko zdrowe, ma teraz rok :)