Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obsesja na punkcie doskonałości

Polecane posty

Gość gość

Tez tak macie? Chodzi o wyglad pragnienie doskonałości w każdym calu nawet rzeczy ktorych nie mogę zmienić mam obsesje na tym punkcie. Z czego to wynika i jak się tego pozbyć?

Gość gość
przecież tak przedłużasz swój żywot:O dbasz o siebie, dążysz do 'rzekomej' doskonałości, której i tak nie osiągniesz, bo nie istnieje coś jak 'moduum doskonałum" :D jednak wprawiasz żywot swój w 'perpetuum rywalizationum' promotora regeneracji twych żądań na poziomie 'zwykłych tkanek;', w tym ludzi :)

Gość gość
A jakie masz wady?

Gość gość
Nie mam zęba, szóstki na dole i siódemki na górze, jest mi ciężko z tym.

Gość gość
..no i 40 kilo nadwagi ,ale poza tym mam piekna buzie i wlosy jak marzenie ,faceci sie za mna ogladaja nagminnie :)

Gość gość
Piękna buzię być może miałaś z 40kg temu... Te grubaski są tak bezkrytyczne wobec siebie :D

Gość gość
Nie, nie mam tak jak ty! Dążenie do doskonałości to strata czasu i energii, bo nigdy nie osiągnie się stanu doskonałości choćby nie wiem ile czasu człowiek na to poświęcił. Wolę cieszyć się życiem i z niego korzystać niż gonić za czyś nierealnym i być całe życie sfrustrowanym.

Gość gość
Dążenie do idealnego, nieskazitelnego wyglądu to komercyjna kontrola mas, które mają wydawać, wydawać i jeszcze raz wydawać co raz więcej kasy. Wszystko to bzdury, puste słowa, które ogłupiają ludzi i przez to stajemy się egoistami a świat zmierza donikąd.

Gość gość
z kompleksów i niskiej samooceny to wynika :D

Gość passper

Proszę tutaj - virtualo.pl/ebook/obsesja-piekna-jak-kultura-popularna-krzywdzi-dziewczynki-i-kobiety-i229466/ 

I chyba najlepszy przykład tego, jak to wygląda i z czego wynika. Przecież te obsesje wynikają z nauczania rodziców. Kto by pomyślał, że małe dziewcznki mogą chcieć mieć operacje plastyczne albo przestają jeść, bo uważają, że są zbyt grube? Niestety, ale tak to obecnie na świecie wygląda i tego nie da się przeskoczyć.