Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny ból i ucisk

Polecane posty

Gość gość

W sobotę przez połowę dnia dziwnie bolał mnie brzuch, a tak dokładnie pod piersiami. Nie dość że bolało to uciskało. Myślałam że mąż będzie musiał wzywać pogotowie ale przeszło. W niedzielę znów przez jakiś czas to samo. Wczoraj wszystko było w porządku, dziś wróciłam z pracy i znów to samo. Po obiedzie wygrzałam się w wannie i teraz znów ten ból i ucisk. Jeśli rano będę miała nadel te bóle wezmę wolne w pracy i pójdę do lekarza, jeśli nie zajdę po pracy do lekarza. Ale chciałabym się zorientować czy ktoś z was miał coś takiego? Co to może być?

Gość gość
Nie lekceważ bólów w klatce piersiowej i nie czekaj do jutra tylko zbierz się i podjedź do lekarza.

Gość gość
Może to być od kręgosłupa

Gość gość
niestety przychodnia nieczynna o tej porze a mieszkam w takim jakby miasteczku (prawie że wioska) ból jest upierdliwy mam nadzieje że wytrwam do rana jeśli nie wezwe pogotowie :-(

Gość gość
A nie byłaś ostatnio przeziębiona?

Gość gość
Nie nie byłam rzadko kiedy choruje

Gość gość
Wzięła dwie tabl przeciwbulowe i wezwała pogotowie. Zmierzyli ciśnienie, zrobili EKG i sprawdzili cukier. Wyniki idealne. Chyba po tabl ból przeszedł. Mam się nie denerwować gdyby znów coś się działo i jeśli zrobi się gorzej znów dzwonić po karetkę. A jutro zajść do lekarza z ich kartami i EKG. Mam nadzieję że będzie ok i spokojnie zasne

Gość gość
Wzięła dwie tabl przeciwbulowe i wezwała pogotowie. Zmierzyli ciśnienie, zrobili EKG i sprawdzili cukier. Wyniki idealne. Chyba po tabl ból przeszedł. Mam się nie denerwować gdyby znów coś się działo i jeśli zrobi się gorzej znów dzwonić po karetkę. A jutro zajść do lekarza z ich kartami i EKG. Mam nadzieję że będzie ok i spokojnie zasne

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Trzeba tylko postarać się zrozumieć mechanizm działania, a wszystko stanie się prostsze. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
mgr Kamila Drozd Z pogotowia pytali mnie czy się denerwowałam itd. Nie bo nie miałam czym się denerwować. Powiedzieli że mogą być tego różne przyczyny. Noc minęła mi spokojnie. Znów odczuwam lekki ucisk. Wzięłam tabletki i biorę to na spokojnie jak zalecił lekarz z pogotowia bo nerwy mi nie pomogą. Nigdy czegoś takiego nie miałam.

Gość gość
do: gość dziś Dość ciekawa teoria. Żyłam kilka ładnych l;at w stresie, nerwach, itp. Wiele wycierpiałam w tamtym okresie. Wszystko przez związek w którym tkwiłam. Jak mówią młoda to głupia. Przez te stresy z tamtych lat nabawiłam się niskiego ciśnienia (wylądowałam w szpitalu). Do dziś mam z tym problem, obowiązkowo z rana kawa jak zalecił lekarz rodzinny. Nawet krwi zdawać już nie moge bo się boje :-( zdawałam w te wakacje i z krwiodawstwa zabrało mnie pogotowie: omdlenie i szczękościsk :/ od ponad roku żyje spokojniej choć czasem w jakimś stresie bo w życiu zdarzają się problemy. Ale mam oparcie w mężu i dzięki temu radze sobie

Gość gość
Byłam u lekarza wypisał cholestil i controloc mam nic nie jeść pić tylko a jutro przed 8 zajść usg zrobią. Lekarz pytał czy w ciąży nie jestem. Raczej wątpie choć z mężem chcemy mieć dziecko ale tyle co od gina wiem musze albo uregulować okres albo leczyć się żeby w ciąże zajść.

Gość gość
kręgosłup to bardzo poważna sprawa, dlatego nie ma co tego lekceważyć i najlepiej zgłosić się do lekarza. W tej dziedzinie mogę polecić tych z KręgosłupCenter. Prawdziwi eksperci :)