Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyjaciółki dawno niewidziane, jak poinformować je o ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Jestem w 20 tygodniu ciąży. Mam taką grupkę dawnych "przyjaciółek", z którymi rzadko się ostatnio umawiam. Każda ma swoje sprawy, życie i jakoś tak wychodzi. Znamy się dobrze. To takie koleżanki ze szkolnych lat. Jak się spotykamy to w pełnym gronie, ale myślę, że najbliższe spotkanko może się udać pod koniec lutego/początek marca. I tak się zastanawiam nad tym, kiedy poinformować ich o ciąży. Czy może zrobić to teraz przez sms/grupę naszą na portalu społecznościowym (do której dostęp mamy tylko my) czy poczekać do tego spotkania..? Zastanawiam się, jak one to odbiorą. Jak Wy byście wolały na miejscu tych koleżanek? Dzięki za odp.

Gość gość
Chyba jednak nie są to aż takie "przyjaciolki"skoro przez 20 tyg nie czułaś potrzeby pochwalenia się ciążą

Gość gość
Powiem wprost że nie interesuje mnie czy ktoś jest w ciąży czy nie.

Gość gość
srak je możesz poinformować. Jezuuu jakie ludzie maja problemy :P

Gość gość
Nie bardzo rozumiem - a jak ich nie uprzedzisz to zawału dostaną? Czy się boisz, że stwierdzą, że utyłaś? ;-)

Gość gość
Poinformuj na spotkaniu. Pewnie będą gratulacje. Ale faktycznie .. to naprawdę taki dylemat dla ciebie czy tylko sobie jaja robisz/??

Gość gość
Też mam taką znajomą. Akurat wyszło, ze w pierwszych 3 mcach jej ciąży się spotykałyśmy wiec się dowiedziałam, osobiście, ale podejrzewam, że jakbyśmy się wtedy widziały rzadziej to i później bym się dowiedziała. Szczerze? nie robi mi to większej różnicy. Ale no ja mam pewien dystans do tej relacji ;) I mogę mówić o niej "szkolna przyjaciółka", ale no w dorosłym życiu to raczej nie jest żadna wielka przyjaźń.

Gość gość
Po prostu się zastanawiam właśnie, bo coraz dłużej jestem w ciąży a nie wiem, kiedy uda się spotkać, więc chcę je poinformować tak, by nie poczuły się (mówiąc brzydko) olane. Nie chcę informować ich w 6 miesiącu, bo już jest późno, a co dopiero za miesiąc.

Gość gość
gość dziś - dobrze to ujęłaś. Brakowało mi słów na określenie tej relacji. To są takie "szkolne przyjaciółki" - grupa dziewczyn, z którymi się trzymałyśmy i rozumiałyśmy. Obecnie nie jest to przyjaźń.