Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzest synka siostry

Polecane posty

Gość gość

Bede chrzestna synka siostry. Co kupic dziecku? (jako, ze to dziecko siostry wiec wypada cos fajnego). Czy na chrzest daje sie pieniadze? Wolalabym szczerze mowiac dac cos dla dziecka, bo kase napewno wezma rodzice...ale z tego co widze, siostra oczekuje pieniedzy i nie bardzo sie z tym kryje. Jesli tak to czy 200 zl wystarczy?

Gość gość
niedawno chrzciliśmy dziecko, dostało pieniądze praktycznie od wszystkich gości, od chrzestnych dodatkowo łańcuszek z medalikiem, szczerze mówiąc nie oczekiwaliśmy aż takiej kwoty od gości, ale wszystko na pewno pójdzie na rzeczy dla dziecka. Jeżeli uważasz, że siostra nie spożytkuje tych pieniędzy w taki sposób, możesz kupić jakąś zabawkę edukacyjną/ubranka/bon podarunkowy do konkretnego sklepu

Gość gość
A ile mniej wiecej pieniedzy od chrzestnego?

Gość gość
u nas dali po 500 chrestna dala jeszcze biblie dla dzieci, a chrzestny łancuszek z medalikiem

Gość gość
Myśmy dostali kasę i wydalam ja na szczepionki

Gość gość
500 zl to sporo, potem na komunie poprzeczka idzie w gore

Gość gość
Ja dałam 500 zł plus złota pamiątka za ponad 300,kwiaty za 40 zł i książeczka zamiast kartki ok 30 .Razem niecałe 900 zł.Na roczek daję 500 plus kartka

Gość gość
ja kupiłam fotelik samochodowy bo tak uzgodniliśmy z rodzicami chrześniaka. Wydałam co prawda większą kwotę ale już na roczek i na święta były książeczki i drobne zabawki.

Gość uleczka131a
Zobaczcie tą stronę http://www.bibabu.pl/ Znajdziecie tu wiele propozycji prezentów dla dzieci. Można kupić zabawkę, a do tego np ładną piżamkę i kolorową buteleczkę z łyżeczką. Swoją drogą pierwszy raz taka widzę. Wybór jest spory. Ja jestem wrogiem dawania pieniędzy.

Gość gość
Może fajne krzesełko do karmienia?