Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzciny w wieku 6 miesiecy

Polecane posty

Gość gość

Rodzina ciagle dopytuje sie kiedy nasze dziecko zostanie ochrzczone. Planujemy po 6 miesiacu, poniewaz bedzie wtedy cieplej, nie trzeba bedzie rozbierac dziecka w kosciele itd. Wszyscy twierdza, ze 6 miesiecy to za pozno. Czy tez tak uwazacie?

Gość gość
my chrzciliśmy córkę w wieku 8 miesięcy

Gość gość
W d***e to mam. Chcesz to rób, nie chcesz to nie. Czy to takie ważne? Kiedy masz się bzykac też ci radzą? Ja chrzcilam w 3 synek z lutego. Planowałam szybko, bo takie małe bobo dużo śpi a w kościele gorąco, ciepło ubrany i bałam się, że będzie się darl.

Gość gość
Chrzciłam prawie sześciomiesięczne dziecko, bo ksiądz odmówił chrztu w Wielkim Poście, musieliśmy odczekać prawie 7 tygodni od momentu rozmowy w kancelarii (zgłosiliśmy się wcześniej).

Gość gość
To naprawdę powinna być Twoja decyzja. Też uważam, że jak najbardziej 6 miesięcy i dalej to nie jest za późno.

Gość gość
Jak chrzcilam jak dziecko miało pół roku to nie te czasy ze chcrzci się 2 tygodniowego noworodka dawniej się tak robiło chyba wiesz dlaczego autorko?

Gość gość
Ja chrzcilam w tym wieku. To bylo dobre rozwiązanie, bo mała trochę mszy przespała, a resztę siedziała na kolanach i z ciekawością sie rozgladala. Zero placzu, czy marudzenia.

Gość gość
Dzieki dziewczyny, w takim razie przestaje sie przejmowac glupimi komentarzami rodziny

Gość gość
ja chrzciłam 2 latka

Gość gość
My chrzciliśmy w wieku 5,5 miesiąca.

Gość gość
moja miala 5 mcy i tydzien :) byla grzeczna jak aniolek, wszystko sie jej podobalo, koscil ma kolorowe malowidla, patrzyla na nie i sie smiala, o placzu nie bylo mowy, gdy byla niemowlakiem nie zdecydowalam sie bo ciagle plakala i wiecznie jadla....

Gość gość
Mi corka miała 8 miesięcy jak byla chrzczona a obok byl chłopczyk do chrztu ktory juz chodził .nie ma przymusu chrzcić jakos bardzo wcześnie rob jak tu uważasz

Gość gość
ja chrzciłam jak mały miał 10 mcy. Wcześniej nie było możliwości i nie interesowało mnie zdanie innych

Gość gość
Ja urodziłam w styczniu, a chrzciłam w czerwcu. Również zależało mi, aby było już ciepło i nie trzeba było kombinować z ubiorem swoimi ani dziecka. Poza tym uważam, że łatwiej ogarnąć starsze dziecko niż malucha wiszącego na piersi. Kolejne dziecko chrzciłam wczesniej, ale córka była z kolei z czerwca, więc zrobiliśmy chrzest na początku października, jeszcze przed zimą. Zrób jak wam pasuje, a gadaniem się nie przejmuj. To nie te czasy, kiedy śmiertelność dzieci była tak duża, że chrzciło się jak najwcześniej.

Gość gość
moj synek urodzil sie w sierpniu a bedzie chrzczony 14 lutego, wczesniej niestety nie dalo sie bo rodzice chrzestni mieszkaja za granica i cigle komus nie pasowalo.. To juz pierwsza niedziela postu, ale na szczescie ksiadz nie robil problemu

Gość gość
moja corka miala 6m skonczone jak byla chrzczona a do tego w Wielkim Poscie, ksiadz nie robi zadnych problemow. u nas mozna chrzcić tez w kazdy dzien tygodnia.

Gość gość
Za pozno na co? Sa jakies terminy ktorych przekroczyc nie mozna czy co? Kosciol kolejnej owieczki nie przyjmnie, jak za pozno sie zglosicie? :)

Gość gość
O4k6Cxxx0AmRwlCO9ixH28pU

Gość gość
Ciemnogród i jego problemy.