Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nova94

reklamacja pierścionka

Polecane posty

Witam, Chciałabym się zapytać jakie mam szanse na uwzględnienie reklamacji i zwrot pieniędzy. Otóż około miesiąc temu mój narzeczony zakupił pierścionek zaręczynowy(próba 585) z diamentem. Nosiłam go 4 dni sporadycznie( święta), po czy zauważyliśmy że pierścionek ma wadę w postaci uszkodzenia obrączki pierścionka( jakby ktoś nożykiem kroił obrączkę pierścionka), wiec postanowiliśmy go zwrócić ( tj.5.01.2016) . Niestety zwrotu nie przyjęli, dodatkowo przesłali zdjęcia, które obrazują, że pierścionek ma także uszkodzony koszyczek, w którym umieszczony jest diamencik( może to spowodować jego wypadnięcie), oraz liczne zarysowania. Dodam, że bardzo dbałam o pierścionek, nie spałam w nim, nie miał on styczności z wodą i detergentami i oczywiście nie upadł i o nic nie uderzył- był dla mnie bardzo ważny. Sprzedawca tłumaczy się, że złoto jest miękkim metalem i takie ,, drobne zarysowania" mogły sie pojawić. Nie zgadzam się z tym, ponieważ to nie są drobne zarysowania, lecz uszkodzenia, które nie powinny powstać w ciągu 4 dni noszenia, dlatego zgłosiłam reklamacje z tytułu niezgodności rzeczy z umową( tj.21.01.2016). Czy mam jakieś szanse na odzyskanie pieniędzy? Pierścionek miał być na lata, a w tym przypadku ma leżeć w pudełku? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
To co,nie widziałaś tego za pierwszym razem? Widcznie nie są to widoczne rysy,albo to ty uszkodziłaś i teraz nie wiesz jak wysępić zwrot kasy :D

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Paryż to wieś niedaleko miasta namysłów

Dostałam go w świeta, byłam tak podekscytowana, że zauważyłam dopiero po swietach. Tak, sama pociełam pierścionek nożem i złamałam w koszyczku to coś co trzyma diamencik... Myślałam, że ktoś mi tu pomoże:( Widocznie ten pierścionek ma leżeć w pudełku, a nie na moim palcu:(