Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 tydzień ciąży i tylko mały pecherzyk...

Polecane posty

Gość gość

Muszę się wygadać, bo bardzo się martwię. Ze wszelkich obliczeń i obserwacji cyklu (chodzi mi o moment owulacji) wynika,że jestem w 6 tc. I tak wczoraj na luzaku poszłam do doktorka, a tam...jedynie pęcherzyk i to 5mm... Jestem przekonana,że wiem (z dokładnoscią do 1/2 dni kiedy była owulacja), a tu taki psikus... Dziewczyny miała któraś podobnie? jak to się skończyło? Lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie, ale mówi,że wd niego owu była później... Tylko kurczę, mam wprawę w ocenie własnego organizmu...

Gość gość
owulację na 100% może potwierdzić jedynie monitoring, nie wiem czym się stresujesz, po co tak wcześnie o lekarza leciałaś?jest pęcherzyk, teraz trzeba poczekać n akcję serca i tyle, jak się pomartwisz, to lepiej ci będzie od tego?

Gość gość
Bicie serduszka malucha najwcześniej zobaczy gin w 7tyg ciazy... Wiesz kiedy mialas owulke ale nie wiadomo kiedy doszlo do zaplodnienia, kiedy sie zagniezdzilo... Poczekaj cierpliwie. Ja bylam u gin w 5tc potem w 7tc. W 5tc byl pecherzyk dobrze umiejscowiony, wiec juz daje troche odetchnac bo wyllucza ciaze pozamaciczna... Poczekaj te 2tyg i zapewne bedzie widac serduszko. :) dobrze ze poszlas do gin, nie sluchaj uwag... Ja tez bylam w 5tc i byla to dobra decyzja bo mialam jakies przekrwienie szyjki i dostalam tabletki, bez ktorych kto wie co by bylo. Teraz pozostaje Ci czekac! Bedzie dobrze :)

Gość gość
A co myslalas, ze juz nogi zobaczysz !?!?

Gość gość
Myślała, ze juz płeć pozna :)

Gość gość
W 6 tyg z reguły jest tylko pęcherzyk,serce ok 7-9 tyg.Trzeba spokojnie czekać i się nie martwić taka kolej rzeczy najpierw pęcherzyk,potem serduszko i całareszta

Gość gość
Co najwyżej mógł ci gin wypisać duphaston lub luteinę byłabyś może spokojniejsza

Gość gość
Ja miałam podobnie. Według moich obliczeń i według miesiączki powinnam być w 6 -tym tygodniu ciąży kiedy bylam na pierwszej wizycie u ginekologa. Na tej wizycie okazało się że jednak na USG widać tylko mały pęcherzyk , bez serduszka, który wielkością odpowiadał 4-temu tygodniowo ciąży. Po dwóch tygodniach na wizycie było już widać serduszko a dzidziuś jakimś cudem nadrobił wzrostem i wiek z USG zrównał się temu z miesiączki. Wczoraj bylam na pierwszym badaniu prenatalnym, i na szczęście maluch dobrze się rozwija.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi :) po prostu w pierwszej ciąży w 6 tc było już serduszko i chyba dlatego te niepokoje. O płci i machaniu nóżkami to się nie wypowiem ;) staram sobie tak to wszystko tłumaczyć- późniejszym zagnieżdżeniem... dzięki za odpwiedzi. mam andzieję,że bedzie dobrze :)