Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym od razu widzicie ,że ktoś jest inteligentny lub nie???

Polecane posty

Gość gość

podajcie cechy osob inteligetnych lub nie ,które od razu widzicie jak kogos poznajecie lub z kims rozmawiacie?

Gość gość
Nie ma problemów z pojmowaniem, szybko przyswaja wiedzę itd.

Gość gość
Umiejętność logicznego i analitycznego myślenia,wielowątkowe rozwiązywanie różnych problemów,predyspozycje do przedmiotów ścisłych,szybkie kojarzenie faktów,umiejętność przewidywania sytuacji w przyszłości.

Gość gość
Piszecie ,że osoba inteligentna umie przedmioty ścisłe..troche sie smieje jak to czytam,bo mam brata na politechnice krakowskiej i jego koledzy również do nas przychodzą.studiują oni BUDOWNICTWO i matematyke mają w małych palcach.praktycznie się nie uczą.tylko imprezki i picie. Kiedy z nim rozmawiam ,to mam ciśnienie podwyższone ,bo zarówno mój brat jak jego kumple nie rozumieją co się do nich mówi..zachowują się jak dzieci z gimnazjum i nie potrafią rozmawiać o niczym innym jak rodzaje piw oraz oceny panienek. Ksiązek nie czytają.Na niczym sie nie znają oprócz tej cholernej matematyki.

Gość gość
wiesz po czym? Po tym np. Że inteligentna osoba takiego tematu by niezakładała.

Gość gość
- po słownictwie - po szacunku do innych wypowiadających się wokoło - po wyrażanych opiniach dziękuję za uwagę :)

Gość gość
siem umi w życiu ustawić

Gość gość
M.inn. po zębach. Jak ma równe, zadbane zęby to może (aczkolwiek nie musi ) być inteligentny. No i pozycja społeczna (zawód, dobre zarobki, warunki mieszkaniowe, prezencja ).

Gość gość
HAHAHA

Gość gość
Inteligentna osoba jest gotowa umrzeć, cierpieć, ale nie sprzeda swej duszy.

Gość gość
po kielichu

Gość gość
to sie zawsze sprawdzało jak piłem. jak mi ktos postawił kielicha to od razu po wypiciu widziałem, że jest inteligentny:D

Gość gość
a po flaszce to juz w ogóle ujawniały sie takie jego cechy, ze ho ho. widać to było mmiędzy innymi porównując jego elokwencje i umiejetnośc wysławiania sie na tematy wszelakie z moją elokwencją:D

Gość gość
po pierwszym zdaniu,treść sens ton głos dobór słów tempo mówienia wyraz oczu ogólna energia ,ocena na 99% trafna przy dalszym poznaniu

Gość gość
inteligencja to element widzę kim dana kreatura jest, jakim człowiekiem

Gość gość
po twarzy widać czy ktoś jest inteligentny czy patola

Gość gość
Nie no osoby inteligętne są baedziej pewne siebie w rozmowach bo mają dużą wiedze więc nie boją sie tego że się wyłupią przed innymi ... Bo to czy gadają o d****h czy o fizyce nie ma znaczenia bo inteligentny nie znsczy kujon myślący o nauce

Gość gość
Są różne rodzaje inteligencji ponoć :-) Ponoć psychopaci często posiadają wysoki iloraz inteligencji, albo seryjni mordercy :-D :-D :-D A tak na codzień, człowiek inteligentny potrafi rozwiązać problem, czy odnaleźć się w jakiejś nietypowej sytuacji w sposób najlepszy, najprostszy i najszybszy z możliwych.

Gość gość
a tak w zasadzie to do czego wam ta umiejetność potrzebna?

Gość gość
cóż im mądrzejszy tym bardziej rozumie jak mało wie,najgłośniej gdacze młode nieopierzone co mało widziało a myśli że wszystko

Gość przerost tresci nad forma
BUDOWNICTWO i matematyke mają w małych palcach>>już nie przesadzaj matematyka nie jest tam jakos bardzo złożona pewnie 2 semestry czyli jak na każdym kierunku, obliczeniami zajmuje się konstruktor notabene taki kierunek też tam jest i tam uczą matematyki. każdy kierunek może studiować nawet niezbyt rozgarnięta osoba. to że ktos interesuje się panienkami i imprezami nie znaczy że nie może być inteligentny jedno drugiego nie wyklucza. wszysto oceniasz powierzchownie.

Gość gość
jesteś przezroczysty,potrzebna gdy masz dokonać wyboru

Gość gość
mylisz inteligencje z cwaniactwem i umiejetnościami aktorskimi.

Gość gość
przerost a czy masonów uważasz za inteligentnych?:)

Gość gość
ale brat i koledzy jego nie mają wiedzy na inne tematy niz budowlane oraz nie potrafią sie wypowiedzieć..dla mnie taki czlowiek nie jest inteligentny. jak spytalam raz jednego czemu tak lakonicznie i enigmatycznie mówi na jakis temat to on do mnie:"sorki lalka ALE NIE MAM POJĘCIA CO ZNACZĄ TE DWA SŁOWA" ZATKALO MNIE:)

Gość gość
nie każda inteligentna osoba jest oczytana...ale inteligentna osoba będzie potrafiła z kontekstu domyślić się co słowa znaczą.

Gość gość
ustalmy jedno: inteligencja nie obiawia sie żadnymi umiejetnościami. gdyby tak było to należałoby uznac ptaki za niezwykle inteligentnte bo nawet niespecjalnie uczyły sie latania. pieknie gadać nauczyc mozna nawet papuge w dodatku tak aby rozowa z nią była interaktywna. już kiedyś był tu taki temat i pisałe na nim, że inteligencja to nie jest żadna cecha a juz na pewno nie zewnętrzna. szczerze mówiąc jak was czytam to mam dosyć waszej głupoty i schematycznego myślenia. juz powoli tym rzygam. wkółko jedno i to samo jak nie zasłyszane to zaczytane albo zaoglądnięte na jakims peeesdovery. jesteście głupsi niż te papugi, o których pisałem. zero wyobraźni i logiki.

Gość gość
"po czym rozpoznać osobę inteligentna"? może po tym, że myśli? ale jak to rozpoznać? może stęka albo wali głową w ściane? albo robi mine jakby próbował przełamać dwutygodniowe zatwardzenie?

Gość gość
albo może śpi z pieścią pod brodą albo wali konia z przerwami na kolejne obciągnięcia wyznaczanymi czasem w sekundach równym kolejnym liczbom w ciągu fibonachiego?