Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Msze w kościele są nudne

Polecane posty

Gość gość

W każdym to samo ,ten sam schemat tylko kazanie się zmienia.Na początku oglądam sobie dyskretnie kościół ,wszystkie szczegóły staram się uważnie słuchać księdza ze zrozumieniem ale zaczyna chcieć mi się ziewać więc oglądam sobie ludzi kto jak jest ubrany ,uczesany itp a potem to nie słucham księdza (te głosy mówiono-śpiewane drażnią mnie)tylko rozmyślam o bliskich czasem rozmawiam z Bogiem .A potem śpiewy grobowe smutne noż kurde przychodze do kościoła a atmosfera poważna wręcz dyplomatyczno-pogrzebowa a czemu nie mogłoby być radośnie wesoło z uśmiechem w przyjacielskiej atmosferze.?

Gość gość
Zakonnicy są zabawniejsi od księży.

Gość gość
Albo nie rozumiesz Mszy sw. Wiesz,ze kazdy gest ksiedza cos oznacza i symbolizuje ?np.łamanie chleba to moment gdy Jezusowi peka serce.......

Gość gość
Haha, miałam tak samo, od dawna nie chodze do kosciola. Ksiądz ciagle gada to samo, siedzimy, wstajemy, siedzimy, klękamy, siedzimy, wstajemy, siedzimy :D potem komunia, baby wyją jako dziecko zawsze w kościele ziewałam, spać mi sie chcialo, nie mialam siły tam siedzieć, matka mnie siłą ciągnela...

Gość gość
Byłam kiedyś na mszy u zakonników zupelnie inna bajka aż się chciało znów tam iść.Niestety było to u rodziny a koło mnie na gęsto sami księża z kościołami.

Gość gość
Dawno byłas u Spowiedzi? Zeby Msze sw. ,,czuc'' trzeba miec czyste serce....lub modlic sie o zrozumienie.

Gość gość
Dawno przyznam,może i coś w tym jest ale mi chodzi o ten powtarzający się schemat od dziecka msza była zawsze dla mnie smutna głos księdza,pieśni i dziwiłam się że ksiądz po mszy w rozmowie z wiernymi jest ciepły i serdeczny a na mszy jakiś takizimny jak cała msza.Smutna msza.

Gość gość
Autorze tematu, zobacz to proszę: Catalina Rivas - Współcześnie Żyjąca Boliwijska Stygmatyczka cz1 https://www.youtube.com/watch?v=pKyk2sN7MKY x dzięki niej wiele zrozumiałam z Mszy św. polecam gorąco każdemu :)

Gość gość
fantastyczna jest ta Catalina Rivas tzn. to co nam przekazuje :)

Gość gość
o wow niesamowity jest ten film Catalina Rivas... szoook

Gość
nie wiem ja tak nie uważam.:O jak chcesz "rozrywki" to idź do kina albo gdzies tam..:P:P Msze i tak nie są długie i dość szybko mijają-przynajmniej dla mnie.:)

Gość gość
gggb tu nie chodzi o rozrywkę ale Ty oczywiście tego nie zrozumiesz swoim malućkim rozumkiem.