Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iris123

Duphaston odstawienie w 7 tyg. Czy lekarz ma rację?

Polecane posty

Gość Iris123

Witam, rok temu moja ciąża obumarla w 6 tyg. Teraz z powodu silnych wymiotów lekarz przepisał mi m.in. Duphaston aktualnie mam 7 tydzien- serduszko bije 125. Zarodek 6 mm i lekarz każe odstawić duphaston, bardzo się boje czy ma rację? Wie o poprzedniej ciąży,bo sam mnie prowadził.Proszę napiszcie co o tym sadzicie.

Gość gość
w życiu nie odstawiłabym w 7 tc i to jeszcze całkowicie, po pierwsze skoro z pierwszą ciążą był problem, to minimum do 12 tc powinnaś go teraz brać, po drugie odstawia się stopniowo

Gość Iris123
Noi dlatego jestem w kropce, zostało mi 6 tabl. w opakowaniu, wybiorę do końca chyba po 1. Naprawdę nie wiem co dalej

Gość gość
Ja też bym nie odstawiala. Sama brałam duphaston z powodu bólów brzucha na początku ciazy i ginekolog kazała mi brać do momentu aż wytworzy się łożysko. Ja brałam chyba do 14 tc , już nie pamiętam dokładnie.

Gość gość
ja brałam prawie całą ciążę, potem w połączeniu z luteiną, dziwny ten Twój lekarz, że mówi ot tak o całkowitym odstawieniu w Twojej sytuacji i na takim etapie

Gość gość
Są różne szkoły jak widać, bo mi kazal odstawić duphaston w 8 tc. Ciaża normalnie donoszona.

Gość gość
Ja p*****le! Nie wierzę! Co myślisz, że on ten specjalizacje w chipsach znalazł? 30 % ciaz jest ronionych w 1 trymestrze. Wtedy albo z zarodkiem coś nie tak, albo organizm odrzuca ciążę, bo uznaje ze nie czas. Myślisz naprawdę, że luteina jest obojętna dla zdrowia? Poczytaj, może mieć wpływ na obniżone napięcie. Było jedno poronienie, po 3 mogłabyś się zastanawiać, czy zrobić badania i wtedy by wyszło, czy przyczyną nie leży w hormonach.

Gość gość
to zależy z jakiego powodu brałaś

Gość Iris123
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, lekarz powiedział że jeśli mam się obawiać to należy brać 2 x 1 t. Mam stresa czy skoro przez 3 dni brałam po 1 to wszystko będzie ok :-( brałam jak to lekarz powiedział profilaktycznie - bez badań