Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

włosy

Polecane posty

Gość gość

Witam! Odkąd pamiętam mam jeden uporczywy problem z włosami.. Sa one suche i łamliwe. Oczywiście wiem ze wielki wpływ ma na to częste prostowanie i farbowanie. Czy nie znacie jakiejś odzywki czy jakiegokolwiek preparatu do włosów,który mógłby je nawilżyć tak by sie nie puszyły i nie były potocznie mówiąc 'sianowate' ? Z góry dziekuje :)

Gość gość
Też farbuje włosy, w dodatku na blond, więc to trochę wyzwanie, żeby wyglądały dobrze :) Od jakiegoś już czasu używam maski regenerującej Seboradin i czasem dodatkowo jeszcze balsam z tej samej serii. U mnie fajnie działa, bo nie nie obciąża włosów (jak większość masek), a włosy są ładnie nawilżone :) ze swojej strony to właśnie to mogę polecić :) Ktoś ma może jakieś inne propozycje/doświadczenia? Pozdrawiam

Gość gość
Proszę bardzo: www.anwen.pl/2011/11/pielegnacja-wosow-bardzo-zniszczonych.html www.blondhaircare.com/2015/06/najlepsze-emolientowe-maski-dla-suchych.html www.blondeme.pl/jak-odbudowac-zniszczone-wlosy-proteiny-blond-blog/

Gość Kamila21
Najlepiej poszukać farby, która nie niszczy aż tak włosów. Może jakąś Twoja fryzjerka bylaby w stanie Ci polecić. Moja mi pokazała farby montibello. Zaczęłam używać i w sumie widzę różnicę. Włosy aż tak mi się nie "palą" i nie rozdwajają. Najtańsze może nie są ale wole juz wydać więcej niż potem martwić się ich tragiczną kondycją :) Ja zamawiam z tej strony: http://www.fryzart.pl/firm-pol-1302870820-Montibello.html

ja używam szamponu do włosów od Vip Cosmetics a do tego maska Vizz. Włosy są w dużo lepszym stanie niż były,mniej wypadają są miękkie i objętość wrosła.

Gość gość
No to może keratynowe prostowanie? Odżywi włosy i zapobiegnie puszeniu... Albo olaplex. Odbudowuje włosy i zapobiega ich dalszym uszkodzeniom. Przywraca włosom siłę, miękkość, blask, strukturę oraz zdrowy wygląd. Zobacz: http://www.inharmony.pl/fryzjerstwo/olaplex/

Gość Measurments
Koniecznie zobacz ofertę Chantal. Gwarantuję, że pomoże.

Gość gość
Bawełna do włosów w takiej małej buteleczce z dozownikiem niestety nie pamiętam z jakiej firmy. Ale polecam. Lub olejek arganowy.

To ja od jakiegoś czasu zapuszczam i zapuścić nie mogę - stale mi coś przeszkadza, ale najbardziej chyba mi nie do twarzy we fryzurze przejściowej.

Gość gość
stosuje naturalne szampony i np olejek rycynowy

Gość gość
Najlepiej byłoby skorzystać najpierw z wizyty u trychologa, który oceni stan włosów oraz kondycje skóry głowy i zaleci odpowiednia pielęgnację. Super organiczne kosmetyki do włosów które jednocześnie nadają się do mycia skóry głowy sa w salonie Miraflores.