Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalane mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

czy ktos moze sie orientuje jak wyglada sprawa wyplaty odszkodowania za zalane mieszkanie?? chodzi o moich rodzicow.sasiad menel zalal im przedpokoj. sporo strat bo rodzice mieli pawlacz wszystko jest mokre ,tapety odlaza.takze roboty bedzie sporo.i tu moje pytanie,czy firma ubezpieczeniowa pokrywa tylko koszt materialow czy rowniez robocizne.bo ktos przeciez to musi zrobic.

Gość gość
a mieszkanie jest ubezpieczone ???? jak tak to gdzie, u mnie też zalało chate i mogę opowiedzieć jak to wygląda.

Gość gość
ja mam w PZU ubezpieczenie i mi zalało pokój i salon tzn ściany uwalone i panel się podniosły, przyjechał z pzu gość , porobił zdjęcia i wystawili później kosztorys co i jak . tylko że ja mam mieszkanie po remoncie wiec zwrócili mi kasę 2000 zł no ale bardzo szybko to załatwili bo już za 5 dni miałem kase.

Gość gość
Jak ubezpieczone trzeba przeczytać umowę. Oczywiście najlepiej zrobić z polisy sąsiada, ale wątpię by ubezpieczyl mieszkanie. Jedna sprawa - musisz być przy oględzinach i wszystko pokazać. Miałam przeboje z Hestia ( w sprawie stluczki, zalania u ubezpieczenia chorobowego) zawsze musiałam pisać odwołanie, bo np.za zalanie policzyli mi tylko metr paneli, które rzeczywiście były zalane - panele ze środka, nie wiem jak oni sobie wymianę wyobrazali!

Gość gość
mieszkanie ubezpieczone.sasiad to menel juz nie raz byl z nim problem.i napewno nie ma ubezp.mieszkania. to mieszkanie moich rodzicow.mieszkam daleko od nich ,nie moge ot tak jechac teraz.ale martwie sie czy sobie poradza. byl facet z ubezpieczalni.decyzja ma przyjsc w ciagu 2 tyg. teraz i tak wszystko musi wyschnac. chcialabym wiedziec czy firma zaplaci tez za robocizne.bo moi rodzice sa juz emerytami i sami tego nie zrobia.

Możesz się zgłosić do firmy odszkodowawczej w razie czego, profesjonalna pomoc jest najlepsza, moim zdaniem warto, w razie czego to też wiem, że firma DRB ma porady prawne za darmo, nie musisz z nimi od razu podpisywać umowy ani nic