Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poplątałam

przerwa w tabletkach, brak krwawienia

Polecane posty

Gość poplątałam

biorę qlaire od kilku miesięcy. Ostatnią tabletkę brałam w piątek, z reguły krwawienie występowało wtedy już od 2-3 dni, tym razem go nie było. Myślałam że wystąpi podczas dwudniowej przerwy (sobota, niedziela) ale też się nie pojawiło. W Poniedziałek powinnam zacząć nowy blister... nie zaczęłam bo jak ostatnia kretynka go zgubiłam. Krwawienia nadal nie mam. W ostatnim opakowaniu zdarzyły mi się obsuwy z tabletkami i teraz się martwię :/ Wizyte u gina mam ustaloną na jutro rano. Nie wiem czy jest sens kupować test, czy to tylko ciążoschiza i po prostu wziąć receptę na tabletki i zacząć brać po pojawieniu się okresu.

Gość gość
albo masz zanik krwawienia bo taki też może być tylko zazwyczaj występuje on po bardzo długim braniu tabletek albo jesteś w ciąży

Gość gość
albo cos popierzylo sie z hormonami jak mowisz ze mialas"obsuwy",mozesz rozwinac te obsuwy? nieregularnie przyjmowalas? bo jak tak to sie nie dziw ze sie popieprzylo z @

Gość poplątałam
też słyszałam, ale do tej pory mnie to nie spotkało. Więc się martwie, bo słyszałam również o kobietach zachodzących w ciąże podczas antykoncepcji hormonalnej - zwłaszcza jeśli nie brały tabletek idealnie, a jak wspomniałam kilka razy mi się zdarzyły obsuwy, tabletka kilka godzin za późno, zapomniana tabletka raz, brałam też leki ale one chyba nie mają związku (combo 37, naproxen, duomox i diclac).

Gość gość
miałam też zatrucie pokarmowe przez 2 dni, ale nie wypróżniałam się w krótkim odstępie czasu od zażycia tabletki, więc powinna zdążyć się wchłonąć... Seksu też nie było zbyt wiele. Może 4-5 razy wciągu miesiąca. Wiem, że niezły popis dałam z tabletkami w tym miesiącu... ale mam nadzieję że niepotrzebnie się boję i jednak nie jestem w ciąży :(

Gość gość321
duomox to antybiotyk,a te osłabiają działanie pigułek. Żeby zajść w ciążę wystarczy jeden sex,nie musi być więcej.

Gość gość
tak oczywiście wiem, że raz wystarcza i nie trzeba potem dorabiać kolejnych rączek i nóżek żeby powstał człowiek... ale jednak im częściej tym prawdopodobieństwo większe

Gość gość
bralas antybiotyk i pigulki anty byly oslabione , zrob test ciazowy

Gość gość
zrobiłam test, na szczęście negatywny :D Tylko nadal nie mam miesiączki ;/ No nic, najbliższa wizyta u lekarza możliwa za 2 tygodnie... może do tego czasu okres wróci