Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo bolesne zabkowanie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja 16 miesieczna corka ma 10 zebow z których 6 przebiły się w ciągu miesiąca. 11 ząbek mamy " w drodze ". Mała okropnie płacze w nocy, od miesiąca ani jednej przespanej nocy, pobudki co godzine a od polnocy brak snu do 5-6 rano. Nie wiem jak jej pomóc. Smaruje jej dziasła dentonixem ale to nie daje żadnego efektu. Zastanawiam się nad osanitem i viburcolem. Czy ktoś stosował? proszę o rady

Gość gość
Podawaj ibuprofen dla dzieci (Milifen czy inny), ząbkowanie to często stan zapalny w jamie ustnej, ibuprofen działa przeciwzapalnie, możesz dawać co 8 godzin dawkę dostosowaną do wagi dziecka, nie ma co męczyć malucha, przy tak bolesnym zabkowaniu żele nie działają, moja córka miała to samo.

Gość gość
podawałam czopki z paracetamolem ale przespała ciurkiem 3 godziny i znowu to samo

Gość gość
Dlatego spróbuj z ibuprofenem, ma trochę inne działanie.

Gość gość
Ja swojemu synkowi, kiedy widziałam że jest przez zęby na prawdę źle podawałam ibufen dla dzieci. Pomagał od razu. Tyle że z dawkowaniem trzeba uważać. Bo przyjmowany 2,3 razy dziennie można go podawać max 3 dni. Jak jedynie na noc to do 5 chyba można