Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle w podbrzuszu i twardnienie brzucha w ciąży.To normalne?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie ! Jestem przy końcówce 19 tygodnia. Od rana czuje w podbrzuszu ból, nie jest ciągły,tak od czasu do czasu mnie zakuje i trwa to dosłownie kilka do kilkunastu sekund. Do tego od czasu do czasu twardnieje mi dół brzucha. Ruchy dziecka czuje już od jakiegoś czasu i to nie jest na pewno to. Brzuszek mam już spory(tak mi się wydaje bo w obwodzie jest prawie 90 cm) Zawsze byłam szczupła więc widzę bardzo dużą różnicę pomiędzy brzuchem z przed ciąży . Do lekarza idę w środę a we wtorek jadę do innego lekarza na USG w 4 D. Te bóle zaczynają mnie niepokoić,czy słusznie ? Czy powinnam wybrać się na pogotowie lub iść jutro do lekarza ? Czy to może być coś złego czy jest to normalne?

Gość gość
Miałam tak samo w 24tc pojechałam na pogotowie i lekarz prowadzący zostawił mnie na oddziale ginekologii. Dziś uważam że to było chyba zbędne. Zażyj nospe magnez jeśli nie pomoże to jedz na pogotowie lepiej dmuchać na zimne.

Gość gość
Ogólnie magnez biorę codziennie...w szpitalu mnie już trzymali w 11 tygodniu z powodu wymiotów...też uważam to za zbędne ale cóż.

Gość gość
Ja bym to sprawdziła.

Gość gość
Ja tak miałam i okazało się, że szyjka się bardzo skróciła, musiałam mieć założony szew - miałaś to sprawdzane?

Gość gość
Miałam i było wszystko w porządku. Jeszcze mnie na pęcherz naciska...co 5 minut chodze do łazienki..ech czy to z tym sikaniem to normalne ?

Gość gość
Aż tak nie, może to infekcja - LEKARZ

Gość gość
A czy jak ja mam nieco miejsze bóle w podbrzuszu mogę brać nospę??? Pomóżcie, bo nie mam jak się dostać dziś do lekarza a boli mnie już pół dnia....

Szanowna Pani! O podaniu NO-SPY w okresie ciąży zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt NO-SPA można stosować u pacjentek w okresie ciąży jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynniki ryzyka.

Gość gość
wez ta no-spe.

Gość gość
Może Ci się skracać szyjka od takich skurczy. To trochę za wcześnie na skurcze. Idź do lekarza i zrób badanie ogólne moczu.

Gość gość
Idź do lekarza bo ja tak miałam ale szyjka mi się nie skracala tylko twardnial mi brzuch co chwilę i on mi przepisał duphaston taki hormon Brałam to od 20 tyg do 34 x brzuch i tak mi sie stawiał ale było wszystko ok i mam zdrowe dziecko

Gość gość
Może to zwykłe zaparcia ? wiesz czasami w ciązy ... hm z resztą często one występują ... Lekarze czasami zapobiegawczo zostawiają pacjentkę w szpitalu a tu np wystarczyło podać dicopeg junior. Także spróbuj.