Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogie ominoc Komornika jesli od zawsze placilem regularnie bezzwloki

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule chce placic bez oplat komorniczych alimenty owszem nie ma mozliwosci dogadania sie z drugo strona ale moze jakis sposob jest Dzeki za odpowiedzi :)

Gość gość
po prostu nie płać, niech stara idzie do funduszu to dostanie maks 500 zł a ty będziesz płacił funduszowi jedynie odsetki jak się spóźnisz a nie 15% komornikowi. Chyba, że ci już wlazł na pensję to jak masz kijową pracę to się zwolnij i pracuj na czarno, ubezpiecz się w pośredniaku a najlepiej w krusie.

Gość gość
poza tym jeżeli płaciłeś normalnie to składasz skargę na działanie komornika gdyż może on zabrać 15% od egzekucji celowych a jak płaciłeś to egzekucja nie jest celowa. Prócz tego koniecznie złóż pozew w prokuraturze na byłą o znęcanie psychiczne, idź parę razy do odpowiedniego lekarza po historię choroby

Gość gość
to po przyjeździe do PL nie podejmuj pracy na legalu bo ci komornik wejdzie, po prostu pracuj na czarno a po bodajże 2 miesiącach komornik musi wystawić kwita o bezskuteczności egzekucji i sprawę zapewne przejmie fundusz alimentacyjny, plus jest taki, że fundusz liczy tylko odsetki ustawowe a komornik 15% od kwoty plus odsetki plus koszty stałe plus coś tam jeszcze. Nie zapomnij w międzyczasie złożyć wniosek o obniżenie alimentów zwłaszcza, że dziecko pełnoletnie no chyba że się dziennie uczy, wtedy papiery z uczelni, indeks i karta egzaminacyjna, jak ma poprawki albo warunek to przykręcenie alimentów, sposobów jest całkiem sporo.

Gość Tzypisek
dlaczego w Polsce nie ma INSTYTUCJI , która kontroluje Matkę ? powinna być taka ISTYTUCJA , która sprawdza i kontroluje Mamusię aby przedstawiła paragony lub faktury , ile faktycznie wydała pieniędzy z otrzymanych alimentów na dziecko a ile na własne potrzeby? Przecież facet zapierdziela za granicą , nie kupi sobie nowej koszuli lub butów , ponieważ Mamusia już czeka na pieniądze , sama nie pracuje i nie wiadomo , czym się zajmuje ale napuściła Komornika aby za nią wszystko załatwił a Komornik tylko czeka na takie okazje aby zarobić swoje 15 procent i gdy nie otrzyma forsy to wpada z Policją do lokalu dłużnika i zabiera jak leci aby sprzedać wszystko na licytacji , Mamusia otrzymuje forsę bez żadnego wysiłku ale na co te pieniądze faktycznie wydaje ?

Gość gość
mój syn w tym roku kończy 26 lat , studiował nie wiem czy jeszcze studiuje a ja już "robie bokami" nie mam dla siebie kasy. jak długo jeszcze będę płacił te alimenty?

Gość gość
jak ktoś ma z tym problem to załatwiam takie sprawy jak wredne nieuczciwe "mamusie". Kosztuje to jednorazowo od 4 do 10 tyś. w zależności od komplikacji.

Gość gość
jak syn jest pełnoletni to płacisz jemu a nie matce, dopóki się uczy ale nie dłużej niż do 25 roku życia

Gość gość
Albo pracować na czarnucha albo wyjazd do pracy za granicę.

Gość gość
Tylko ze ja chce do PL za granica juz mieszkam 20 lat mam dosyc

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona