Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wiekszosc kobiet po ciazy jest gruba, szeroka i zaniedbana?

Polecane posty

Gość gość
Czyli- karmilam dziecko mm by miec czas na zabiegi kosmetyczne :D Jakwidac same skrajności, albo opasle "zapracowane" albo szczuple idiotki

Gość gość
Tylko póżniej te szczupłe idiotki nie piszą że mąż powiedział że są po ciąży są grube i nie atrakcyjne albo że je zdradził z jakąś szczupłą zadbaną lalunią :)

Gość gość
Ojej, bo faktycznie zyciowym celem jest branie pustego faceta na meza i wpasowywanie sie w ramki tegoz pustaka. Naprawde, wiedziesz fascynujace, owiniete folia zycie Tak czy owak lepiej byc gruba niz idiotka. One moga schudasc, Ty mózgu juz nie zyskasz. Ps. Pozdrawia rozmiar S

Gość gość
*schudnąć Z tel piszę

Gość gość
a co komornik laptopa zabrał :)

Gość gość
HEHE no to Ty jesteś zapewne bajkopisarką maciorą. Bo tylko Ty się czepiasz co zazdrościsz mi że mam czas dbać o siebie pewnie Ty w tym czasie w garach siedzisz i swojemu idealnemu Zdzisiowi obiadek pod nos biegniesz podać.

Moim zdaniem geneza tych czestych problemow po ciazy zaczyna się juz podczas niej- kobiety maja duzy apetyt i nie pojda do dietetyka ustalic odpowiedniej diety dla dziecka zeby jesc zdrowo i mu niczego nie brakowalo-wtedy przytylyby 5kg nie 30kg...bo jedzenie doslownie wszystkiego spowodowalo tę nadwagę a nie sama większa chęć przez ciążę. Drugi czynnik jest taki, ze glownie kobiety zajmuja sie dzieckiem i nie maja kiedy zadbac o siebie. Bo doslownie nie ma kiedy przy dziecku i calym domu na glowie. Przez to czesto powstaja rozwody. Zona wyglada zle, o wszystko sie czepia, wyzywa sie na mezu bo samej siebie nie akceptuje. I dziwic sie, ze znajduja inna i sie rozstaja bo sie wytrzymac nie da. Nie zawsze faceci sa najgorsi tylko sam fakt ze kobiety nie wiedza ze same tez na to wplynely. Przyszle mamy- ustalcie z dietetykiem normalna dietę, a po ciązy nawet jak przytyjecie, czy tez nie- zawalczcie o to, ze maz tez zajmuje sie dzieckiem, bo wy chciecie sie wziac tez za siebie. Powodzenia! kwiaciarnia kraków

Gość gość
Tak, mam komornika bo jestem maciora:D swietna riposta, gratulacje. Kazdym tekstem udowadniasz, ze lepiej byc grubym niz glupim ;) jak widac mimo pustki w czaszce i tak sie nie miesci tam ta jedna mysl, ze mozna byc zwyczajnie rozsadnym i miec wywazone priorytety. i tyle na ten temat pustaczko 🖐️

Gość gość
może jestem pusta ale co to mnie interesuje że TY z telefonu piszesz nawet telefonu obsługiwać nie potrafisz bo błędy robisz aż tak kipisz z frustracji to pewnie komornik Ci laptopa zabrał.

Gość gość
jolaz dobrze piszesz :)

Gość gość
ojeju ludzie po co te klotnie, kazda kobieta wie ze lepiej byc szczupla i zadbana niz gruba i niezadbana, kazda gruba kobieta ma kompleksy jesli jest gruba bo kazda patrzy na wyglad, a za tym idzie zazdrosc o te ktore o siebie dbaja, wiadomo ze nie kazda ma czas zeby cos robic ze soba ale......kazda ma czas zeby nie jesc za duzo...:)) wystarczy obciac polowe zarcia a waga napewno spadnie, ja tez walcze z kg-mi i zlosc mnie trawi jak widze szczuple i zadbane ale niedlugo taka bede!!!

Gość GENONEFA
18.53 Dobrze godosz bo dawniej baby to w polu ino robiły spódniki na doope i w pole to nie miały tych problemów co teroz chudły szybko a teroz to kożda chce wyglondac jok miss a tu problem bo pola ni ma tylko kafeteria i czos na żarcie jak świnia.Frania proła a one w domu robiły przy 5 dzieci na polu i latały do sklypu sprawdzić czy coś żucili .A teroz baby nie mojom co robić i im się nudzi.

Gość gość
Autorka debilka wiecej sie nie bede produkowac. Idiotka dno i 100 metrow mulu

Gość gość
Ciaza calkowicie zmienia organizm. Teraz jest on nastawiony na gromadzenie tluszczu, bo czeka go duzo wyzwan: porod, karmienie, wychowywanie dziecka. Jeszcze 100 lat temu chude kobiety po prostu umieraly, podobnie jak ich chude dzieci. To dlatego ludzki organizm wytworzyl sobie taki mechanizm, zeby odkladac wszystko co sie da, a rownoczesnie nakrecac kobiete na jedzenie przy kazdej okazji. Dopiero od niedawna i tylko w naszej czesci swiata (tj. wsrod Bialych) nie ma glodow. Przedtem byly i to STRASZNE, ludzie umierali na ulicach z glodu, jedli trupy tych co zmarli przed nimi. Stad takie mechanizmy naszego ciala. Zapewnialy przezycie. We wszystkich kulturach gdzie brakuje jedzenia idealem piekna jest... "gruba" kobieta. Tylko u nas od niedawna idealem jest... kobieta chuda. Wiecie skad to sie wzielo? Geje (projektancji mody) wylansowali taki nienaturalny wizeunek kobiety, bo kobieta bez bioder, bez tylka przypomina chlopca. Takie kobiety rzadko maja piersi, trzeba im wstawiac protezy piersi z silikonu.

Gość gość
:( up ! W Afryce jest tak jak piszesz -w Kamerunie 30 dni przed ślubem zaczyna sie tucz panny młodej -im grubsza tym lepsza ...(nie to nie do celów spożywczych po prostu kanon urody tam taki :: .) . Co do gej-urody to oni nie tyle lansują szczupłe co szkieletory wręcz pokraczne .Dziwolągi typu hybryda żywego wieszka kościstej gidii i więźniarki KL Auschwitz . Do tego często koszmarnie brzydkie.:(:(

Gość gość
A ja tam nie narzekam. Przytylam 10 kg a schudlam 14 i to juz w pierwszym tygodniu od porodu. Jestem 4mce po porodzie i waga stoi w miejscu. Nie kazdy jest gruby po ciazy. Ja duzo wymiotowalam na poczatku bo az do 4 mca, przez to zamiast tyc to chudlam, od samego poczatku tez nie mialam ochoty na slodycze, wprost odrzucaly mnie.

Gość gość
Kazdy czlowiek jest inny, jednak zdecydowana WIEKSZOSC ma tendencje do tycia (80% populacji), w czasie ciąży tyje grubo ponad 90% kobiet. Nawiasem mówiąc jesli kobieta bedzie bardzo dbac o wage, czyli odchudzac sie w ciazy, to jej dziecko ma wielkie szanse, by byc GRUBASEM. dzieci matek niedojadajacych w czasie ciazy tyja szybciej i bardziej niz matek jedzacych normalnie (czyli tyjacych w ciazy).

Gość gość
ja jestem szczupla i zadbana:) uwaga moje metody sniadanie--kawa i papieros 2 sniadanie- jablko obiad -nomalnie kolacja -kawa i papieros:)

Gość gość
gosc z 22:15 moze szczupla , niekoniecznie zadbana ale za to napewno niezdrowa i igrajaca z ogniem z tym paleniem i kawami. co za osiagniecie miescic sie w mala garsonke do trumny w wieku lat 45. ja w ciazy przytylam bardzo duzo przez powiklania , sterydy i obzarstwo i w niecaly rok bylam lzejsza o ponad 40 kg dzieki cwiczeniom i diecie , ciaza zmienia cialo w 9 miesiecy wiec kobiety potrzebuja czas na powrot do figury , szczegolnie jesli ma to byc zdrowy powrot bez niszczenia zdrowia i metabolizmu. warto skupic sie na dziecku ale tez pamietac ze otylosc jest nie zdrowa. Natomiast jesli chodzi o zadbanie to indywidualna sprawa , niektore kobiety poprostu nie dbaja o siebie czy waza 50 kg czy 89

Gość kokietka912
Oj nie każdy jest taki np. moja siostra po ciąży była jeszcze szczuplejsza niż przed rozmiar 36;) a ja 44 po ciąży;) ale szybko się ogarnęłam i nie pozwoliłam sobie na więcej o nie nie i tak wyglądałam okropnie;) ale zamówiłam sobie suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl i tak zaczęłam jeść regularnie 5 posiłków było ciężą bo nie dość że sobie musiałam gotować jedzonko to i maleństwu a i mężowi;) ale wytrwałam i teraz noszę rozmiar 38-40;)

Gość gość
a najlepsze sa wszelakie uroczystosci rodzinno-znajome z tortem, ciastem w roli głównej ,,no jak to nie zjesz tortu na urodziny" ,,no wez ciasto sama robiłam" a pozniej wspólne narzekanie ,,ojej ale przytyłam po swietach" ,,ojej mam kilka kg za duzo" xx k****, jak ja takich imprez nienawidzę..jak ktoś nie szanuje cudzych wysiłków, wciska na siłe, dopytuje czemu nie jesz i czemu nie jesz...i mozna się asertywnie zachować, ale dla niektórych to jest jednak wysiłek silnej woli...sma nie wiem czasem czy chodzić na takie imprezy czy nie...;-/// nienawidzę rodzinnych spotkać;-(

Gość gośćxs
Po prostu tragedia do poziomu maxymalnego. Myślałam, że to forum dla kobiet ale tutaj widzę kłótnie dziewczynek. Tylko kilka mądrze napisanych komentarzy, gorąco pozdrawiam Panią, która wie że w domu jest ktoś taki jak mąż - może zająć się dzieckiem, kiedy Ty upiększasz się u kosmetyczki bądź fitness lub gdy po prostu chcesz usiąść i napić się kawy. Wielkie brawo również dla Pani, która mimo że problemów z hashimoto (21 wiek myślę że wiecie co to) tak pięknie wywalczyła sobie upragnioną sylwetkę i nie narzekala tutaj na "hormony". Czy wy babska macie jakichś potworów zamiast partnerów życiowych, którzy są przyjaciółmi i wsparciem ? "pije, żre i...." to gratuluję wyboru. Mi byłoby wstyd napisać tak o moim mężu, który wspiera mnie na 100% zawsze i wszędzie. Niesamowicie go za to kocham. Też jestem w ciąży w 9 miesiącu przytylam jakieś 9kg i nie narzekalam od początku że boli mnie to boli mnie tamto..od razu wiedziałam, że ciąża to czas zmian i trzeba niektórym nie dać się rozwinąć już na początku - wszelakie kremy, dziękuję wam że dzisiaj po kilku smarowaniach dziennie przez te miesiące nie mam ani jednego rozstępu! Właśnie przed chwilą się obudziłam i cała noc przespałam na moim ukochanym "boku" także nie pozdrawiam osoby który zamiast mnie motywować na początku mówiła że będę gruba, miała brzydkie piersi itd (mowa o pseudoprzyjaciolce) pocaluj się w d**e :) jestem super szczęśliwa! Porodu też się nie boję będzie przy mnie moja kochana ginekolog do tego cc (bez wskazań) tak tak jestem zła i nie mogę nazywać się matką haha :)! A wy dalej narzekajcie na brak czasu i na wszystko bo jest "dziecko" lenie i nic więcej :)

Gość gośćxs
Po prostu tragedia do poziomu maxymalnego. Myślałam, że to forum dla kobiet ale tutaj widzę kłótnie dziewczynek. Tylko kilka mądrze napisanych komentarzy, gorąco pozdrawiam Panią, która wie że w domu jest ktoś taki jak mąż - może zająć się dzieckiem, kiedy Ty upiększasz się u kosmetyczki bądź fitness lub gdy po prostu chcesz usiąść i napić się kawy. Wielkie brawo również dla Pani, która mimo że problemów z hashimoto (21 wiek myślę że wiecie co to) tak pięknie wywalczyła sobie upragnioną sylwetkę i nie narzekala tutaj na "hormony". Czy wy babska macie jakichś potworów zamiast partnerów życiowych, którzy są przyjaciółmi i wsparciem ? "pije, żre i...." to gratuluję wyboru. Mi byłoby wstyd napisać tak o moim mężu, który wspiera mnie na 100% zawsze i wszędzie. Niesamowicie go za to kocham. Też jestem w ciąży w 9 miesiącu przytylam jakieś 9kg i nie narzekalam od początku że boli mnie to boli mnie tamto..od razu wiedziałam, że ciąża to czas zmian i trzeba niektórym nie dać się rozwinąć już na początku - wszelakie kremy, dziękuję wam że dzisiaj po kilku smarowaniach dziennie przez te miesiące nie mam ani jednego rozstępu! Właśnie przed chwilą się obudziłam i cała noc przespałam na moim ukochanym "boku" także nie pozdrawiam osoby który zamiast mnie motywować na początku mówiła że będę gruba, miała brzydkie piersi itd (mowa o pseudoprzyjaciolce) pocaluj się w d**e :) jestem super szczęśliwa! Porodu też się nie boję będzie przy mnie moja kochana ginekolog do tego cc (bez wskazań) tak tak jestem zła i nie mogę nazywać się matką haha :)! A wy dalej narzekajcie na brak czasu i na wszystko bo jest "dziecko" lenie i nic więcej :)