Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 11 miesięczna córeczkę, która nie przepada za napojami ale bardzo jej smakuje zwykle mleko krowie ze sklepu. Czy tym mlekiem mozna napoic dziecko? Pije tez raz dziennie mleko modyfikowane 180ml.

Gość gośćZ
Nie umiem Ci fachowo doradzić, ale ani modyfikowane, ani krowie nie są zbyt dobre dla dziecka.

Gość gość
Jak modyfikowane nie jest zbyt zdrowe to czym karmić? Ja bym dała jak nie ma skazy. Kupilabym te bez laktozy. Moje dziecko wcześnie odrzucili modyfikowane, dawalam bez laktozy tak ok roku. Nieduzo. Karmilam jeszcze wtedy piersią dwa razy dziennie. Tylko nie dawaj dużo. Natura jest mądra - ludziom dała mleko, które ma za zadanie dbac o rozwój mozgu, a krowom- dbać by były duże i silne. Człowiek nie potrzebuje mleka krowiego do życia. Mój jak za dużo mleka pije to buzia szorstka się robi i kupy blade aż nienaturalne są. Niby nic a herbal organizm mówi basta

Gość gość
Niektórzy dzieciom rozcieńczają mleko krowie wodą, ale nie wiem w jakich proporcjach. Podobno też lepsze jest mleko kozie. A od czasu do czasu można podać mleko migdałowe, które lepiej zrobić samemu.

Gość Klkkgość
Jakie mleko ? Hmm :) Mleko krowie jest idealne... dla cieląt :) jest idealnie dostosowane dla tego gatunku który je produkuje. Ludzie absolutnie niepowinni pić mleka krowiego. Mleko ludzkie jest jedynym mlekiem które dzieci mogą spożywać. Mleko modyfikowane powinno byc ostatecznością jeśli matka jest cieżko chora (np hiv) i nie moze karmić lub dziecko jest sierotą. Jeśli dziecko lubi pic mleko to po ukończeniu przez nie roku można podawać mu mleka roślinne. Najlepiej robione samemu. Z mlek sklepowych można pokusić się o te z rossmanna. My kupujemy owsiane :)

Gość gośćkkk
Nie powinni oczywiście osobno :)

Gość gość
Mleko modyfikowane to też mleko krowie tylko mocno przetworzone.