Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam w poprawczaku, wstydzę się...

Polecane posty

Gość gość

jw. wyszłam 3 tygodnie temu a w głowie mam tylko te wszystkie upokorzenia i złe przeżycia...

Gość gość
Za co tam siedzialas?

Gość gość
za darmo tam chyba nie poszłas, zastanów się ile sama swoim zachowaniem skrzywdziłas ludzi a dopiero pozniej użalaj sie nad sobą

Gość gość
jestes wolna ,weś sie za zycie omijaj margines i do przodu;-)

Gość gość
za kradzieże i udział w rozboju

Gość gość
no za darmo tam nie poszłam ale jak sobie pomyślę o wstydzie jaki tam przeżyłAam, o tych wszystkich sytuacjac h, to naprawdę była to kara na wyrost

Gość gość
Ile masz lat? Za co się tam dostałaś, bo chyba nie za nic? Pora dorosnąć, wyciągnąć wnioski z przeszłości. Pamiętaj, że po każdym upadku należy się podnieść. To, ze byłaś w takim miejscu, nie oznacza, ze jesteś złym człowiekiem, o ile potrafisz nie wchodzić znów w ten 'marazm', przez który się tam znalazłaś. Wyznacz sobie cel w życiu i do niego dąż. Ciężka praca popłaca, pokaz wszystkim niedowiarkom, że nie jestes taka zła/okropna jak się im wydaje i wyjdź na ludzi. Powodzenia!

Gość gość
no to ci zycze, zeby ciebie albo twoje dzieci spotkało to samo co ty urządzałas innym ludziom, pieprzona patologia. Kara na wyrost, to szkoda ze do pierdla nie poszłas

Gość gość
w lutym skończę 17 lat

Gość gość
Nie przejmuj się, będzie zapewne sporo niemiłych komentarzy, które również świadczą o poziomie piszących. 17? Więc całe życie przed Tobą. Pytanie, czy Ty chcesz żyć inaczej, niż do tej pory? Czy zdajesz sobie sprawę z swojego błędu?

Gość gość
masz rodzicow?

Gość gość
No to masz ciekawe życie w sumie,nie każdy ma okazję załapać się do poprawczaka.Masz dwie możliwości, albo rozrabiają dalej i w końcu trafisz do pierdla,albo się resocjalizuj i zacznij uczyć jakiegoś zawodu.Sama musisz wybrać, co ci bardziej pasuje,patologia i margines społeczny czy normalnie żyć.

Gość gość
chcesz byc grzeczna?:P

Gość gość
nawet nie wiecie jak tam bylo... masakra. funkcjonariuszki strasznie chamskie, komentowaly wszzystko, zero intymnosci i znęcanie sie. masakra

Gość gość
zdaje sobie sprawę ze swojego błędu, chciała bym normalnie żyć. ale problem w tym ze ten poprawczak wcale mnie nie zresocjalizował, tylko jeszcze bardziej mam wypaczoną psychikę przez to. mam rodziców.

Gość gość
I myslisz że w więzieniu miałabyś lepiej?

Gość gość
A czego oczekiwałaś po poprawczaku? Takie więzienie, dla nieletnich. Byłaś tam, wiesz jak jest, więc pamiętaj(!), jesli nie wyciągniesz wniosków, z tego doświadczenia to wrócisz tam znowu, albo gorzej, bo do więzienia.

Gość gość
To prawda ze rzeba sie tam rozbierac do naga? :P

Gość gość
tak trzeba. kontrole osobiste sa straszne glownie przez zachowanie tych babek, to dlatego czuję się taka upokorzona.

Gość gość
to prowo tego zboka co pisze o sexie lesbijskim w wiezieniu i poprawczaku itd.

Gość gość
Godność straciłas jak kradłaś a paradowanie na golasa tylko tego dopełniło :D

Gość gość
ale jak kradłas i napadałas na ludzi to miałas godność i było ok nie? Tak się konczy utzrymywanie marginesu społecznego z podatków. Źle im bo jedzenie niesmaczne, łóżka za twarde, bo panie są niemiłe. Karą za krzywdzenie innych ludzi powinny być ciężkie roboty a nie zapewnianie patologii miłego spędzania czasu. Nie mogę poprostu czytać żali tej głupiej nastoletniej peezdy, pocieszajcie ją dalej, że na pewno wyjdzie na ludzi - już to widać po niej jaką ma refleksje nad swoim życiem. Bo kara za napady i rozboje była za ciężka bo panie były chamskie. Bo powinny takie zero głaskać po głowce i się usmiechać bo ona tam pojechała na wczasy

Gość gość
mówicie tak bo nie wiecie co to znaczy. dla mnie wystraczającą nauczką są wyrzuty sumienia i niemożność robienia tego co chcę, w pewnym sensie pozbawienie wolności. nie musieli mnie tam jeszcze traktować jak śmiecia

Gość gość
już i tak wiem że w życiu nie popełnie żadnego przestępstwa bo nie przeżyłabym tego więcej. młodzież w domu poprawczym traktuje się gorzej niż psy

Gość gość
Bili cię tam? Upokarzali seksualnie?

Gość gość
zostałam raz pobita przez 2 dziewczyny w moim wieku, zaatakowały mnie z zaskoczenia i pobiły w toalecie. zostały w jakiś tam sposób ukarane ale dla mnie to żadne pocieszenie. największe upokorzenia podczas kontroli osobistych gdzie musiałam się rozbierać do naga, raz nawet 2 strażniczki kazały mi sie rozebrać w pomieszczeniu gdzie był też facet- strażnik z tym że za parawanem

Gość gość
ogólnie takie kontrole same w sobie są bardzo upokarzające, odzierają z intymności.nie jest łatwo rozebrać się, wystawić pupę i nachylać się

Gość gość
A wkladali c***alec do d**y? :D

Gość gość
wystawiać pupę? co za bzdury wypisujesz? Ty na pewno byłaś w zakładzie poprawczym? ;-( Współpracuję z zakładem w moim mieście i nie było nigdy podobnych kontroli

Gość gość
Kiedyś strażniczki katowały więźniarki.