Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci karmione mm jedza tyle co w instrukcji?!

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecię więcej, o jedna a czasem dwie butle. I przybiera dość szybko - ostatnio 1,5 kg w 40 dni. Ma Prawie 5 miesięcy! Pediatra mówi, żeby jadł ile chce, ze nie zje więcej niż potrzebuje, Mhmm ?!!

Gość gość
Moje jadlo 3 mniej i bylo ok nie martw sie dziecko wie ile chce

Gość gość
Moje zawsze jadło więcej od noworodka i jest tak do tej pory. A ma 7 mcy. Instrukcja jest orientacyjna. Dziecko nie będzie głodne tak jak napisali w instrukcji bez przesady. Jak waży w normie nie dramatyzuj

Gość gość
Moje powinno jesć 150 ml a jak zje 140 to jest święto ;) z reguły 130. Przybiera na wadze prawidłowo.

Gość gość
Chyba nie jadły tyle... starszy i młodszy pił Enfamil.. tam są ilości jakieś ogromne.. nigdy nie dawałam tyle, ile na opakowaniu, zawsze mniej.. Bez przesady, żeby dziecku w wieku 6,7,8 miesięcy dawać mleko zrobione na 210ml wody.. Syn ma 8,5 miesiąca.. na śniadanie nalewam 150ml wody, 5 miarek mleka i dodaję trochę kaszki, żeby było bardziej sycące. W ciągu dnia: obiad, jakiś deser (słoiczek, owoce do gryzienia, mix owocowy, owoce z jogurtem), pieczywo, paluch kukurydziany,mleko też się zdarza.. na 120 lub 150 ml.. Wieczorem 180-190gramów gęstej kaszki do jedzenia. W nocy, jeśli się przebudzi, to dostaje mini ilości mleka (np. 60-90ml -raz w nocy). Nie wiem, po co tuczyć dziecko.. ilości na Enfamilu są zdecydowanie zbyt duże,

Gość gość
Są dzieciaczki które nie najadają się zapytaj pediatre lub farmaceute jaki zagęstnik masz kupić do mleka by dziecko jadło normalnie i było syte.Są w aptekach bez recepty .

Gość gość
Może zagęszczaj rano kaszką wieczorem kleikiem by sie najadało.

Gość gość
Niczym nie zageszczaj, teraz wszyscy maja jakiegos pierd . olca na punkcie nie najadania sie dzieci i pozniej takie spaslaki, prosiaki rosna. Dziecko tyle je ile potrzebuje i tak sie najlepiej.

Gość gość
Bzdura. Ile chce to dziecko może pić pokarm matki ale nie ten sztuczny syf.

Gość gość
ja daje jedno wiecej bo jest głodny i nie przybieral przybiera od kiedy dajemy dodatkowa porcje

Gość eRzecznikHumana
Dzieci mają różne potrzeby bo każde jest inne. Moje początkowo zjadało mieszankę Humany w mig i ciągle było mało ale później zaczął jeść dużo mnie ale za to częściej. Maluchy są sprytne i wiedzą czego i ile potrzebują.