Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża przy stosunku przerywanym ?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Czy któraś z was wpadła przy stosunku przerywanym i była w ciąży ? Moja sytuacja wyglada nastepujaco. 11 dni temu mial byc okres ale do teraz sie nie pojawil. Przyznam sie ze uprawialam seks z chlopakiem od 3 lat bez zadnych zabezpieczen, zawsze stosowalismy przerywany nie patrzac czy mam dni plodne czy nie. Spojrzalam w kalendarzyk i sie okazalo ze robilismy to kiedy mialam naprawdopodobniej plodne. Nigdy dotad wpadki nie bylo. Jednak teraz cos mam przeczucia ze to ciaza. On zawsze mial duzo preejakulatu przed finalem, wyciagal doslownie 5 sekund przed wytryskiem. Czasami mam takie malutkie bole, to w jajnikach, to jakby w macicy, piersi mi urosly, sutki i brodawki zrobily sie wieksze i ciemniejsze ale nie jakos bardzo. Czuje dziwne kręcenie w brzuchu, i mam śluz bezwonny, wygladajacy jak sperma. (Nigdy wczesniej u mnie nie wystepowal ani przed okresem ani po). Infekcja to to nie jest bo nic mnie nie piecze, nie boli ani nie swędzi. Robilam test kilka dni temu , wyszedl negatywny. Wczoraj zrobilam kolejny, ale okazalo sie ze jest zepsuty, barwnik sie rozlal. Zostawilam go a wieczorem na niego spojrzalam to byly dwie kreski. Nie wiem juz co o tym myslec. Za kilka dni ide na krew. Wpadła któraś z was w ten sposób i ma dzisiaj dziecko ?

Gość gość
Gratulacje!.

Gość gość
Tak. Połowa populacji pochodzi od tej metody "antykoncepcji".

Gość gość
to zadna metoda antykoncepcji

Gość gość
Wiem ze to kiepska antykoncepcja i liczyłam sie z tym ze moge wpaść, ale czy tak sie stalo naprawde to dopiero sie okaże :)

Gość gość
Ten test to powtórz. Test powinno się czytać chyba w ciągu maks pół godziny zeby był wiarygodny. Później może wyjść fałszywie pozytywny albo rozlany. Nie mówię że ciązy brak ale test trzeba powtórzyć. Ja na przerywanym leciałam przez kilka lat i nie zaszłam. W płodne dni przerywany, w niepłodne było do końca. I obserwowałam je a nie wyliczałam więc wiedziałam dokładnie kiedy. Też mieliśmy takie podejście że jak będzie coś z tego to tragedii nie będzie. Poza tym zaczęłam mieć uczulenie na lateks, hormony nawet nie wchodziły w grę. Zaszłam w ciąże dopiero przy normalnych skończonych stosunkach w dni płodne.

Gość gość
U mnie to wygladalo tak ze olewalam to, nigdy sie nie interesowalam kiedy mam dni plodne a kiedy nie :) Testu domowego juz nie robie. Najwiarygodniejszy bedzie z krwi.

Gość gość
Z tymi testami z krwi to nie ma co się spieszyć. Ponoc połowa zagnieżdżonych komórek i tak się nie przyjmuje więc i tak za jakiś czas trzeba powtarzać. Testy ciążowe które sprzedają w aptekach nie bez powodu mają mniejszą czułość.

Gość gość
Ja nie wpadłam przez ok 2 lata stosowania przerywanego, ale byłam świadoma ze to nie jest antykoncepcja. Liczyłam się z tym ze może zakończyć się ciążą. Zaszlam w planowaną ciążę po 4 miesiącach już z pełnym stosunkiem.

Ja z moim facetem również stosowaliśmy tę metodę od roku i nie wpadłam. JJednak teraz tego unikamy, bo za bardzo się boję , gdyż zbyt dużo naczytałam się w Internecie .

Gość gość
Szukam ładnej dziewczyny do stałego związku. Umowa na czas nieokreślony.

Gość gość
Będzie "wykapany" tatuś :)

Gość gość
Na przyszłość polecam stosować przerywany razem z inną bardzo dobrą metodą czyli kalendarzykiem małżeńskim. Obie na raz dadzą 200 procent pewności.

Gość Pauliss
opisze tutaj i swoje watpliwosci, kochalam sie ze swoim chlopakiem w dzien plodny jednak nie zakonczyl we mnie. dwa dni pozniej uprawialismy petting - skonczyl wtedy na moich posladkach. od wielu lat mam 28 dniowy cykl a tym razem miesiaczka wystapila 29 dnia (w sumie mam wiele logicznych wyjasnien - obawy przed ciaza, stres zwiazany z nowa praca, skrocenie czasu snu z 10h na 4h, przemeczenie). miesiaczka byla jednak mniej obfita niz zawsze, dodatkowo trwala tylko 3 dni zamiast 7 jak do tej pory. dodatkowo, kiedy tego 29 dnia cyklu pojawilo sie krwawienie przyjelam pierwsza tabletke antykoncepcyjna. po 3 dniu krwawienia pojawily mi sie obfite brunatne plamienia. wczesniej bralam tabletki dwa lata i nic takiego nie mialo miejsca. wyczytalam takze ze mimo zaplodnienia w terminie spodziewanej miesiaczki moze wystapic krwawienie. czy to faktycznie wskazuje na to ze moge byc w ciazy?

Gość gość
Skoro przyjęłaś tabletki to co się dziwisz że ci się skróciło krwawienie. Ono jest często zależne od hormonów w organizmie. A to że do tej pory tak nie miałaś to nie znaczy że teraz się nie może zdarzyć.

Gość gość
Moj brat ma25 lat i ojciec o mim mowił ze on jest dowodem zp*********j roboty

Gość gość
ja tak wpadlam mam teraz syna 13 lat