Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uchodzcy, ciekawostka

Polecane posty

Gość gość

Jeśli nielegalnie przekroczysz granicę Północnej Korei, dostajesz karę 12-tu lat ciężkich robót. Jeśli nielegalnie przekroczysz irańską granicę, dostajesz dożywocie. Jeśli nielegalnie przekroczysz afganistańską granicę, zostaniesz zastrzelony. Jeśli nielegalnie przekroczysz granicę Arabii Saudyjskiej, zostaniesz uwięziony na wiele, wiele lat. Jeśli przekroczysz nielegalnie chińską granicę, prawdopodobnie nikt nie będzie wiedział co się z Tobą stało. Jeśli nielegalnie przekroczysz granicę Wenezueli, możesz zostać uznany za szpiega i Twój los będzie wątpliwy. Jeśli nielegalnie przekroczysz kubańską granicę, także wylądujesz w więzieniu. Jesli nielegalnie przekroczysz granice Ukrany to mozesz dostac widlami w plecy ,kosa po brzuchu ,lub zostaniesz przeciety pila. jeżeli nielegalnie przekroczysz granice Bułgari pogranicznicy przed odstawieniem zatrzymanego do aresztu spuszczają mu łomot. czasami nie zawracają sobie głowy papierami tylko przenaszą na kopach takiego delikwenta na turecką stronę granicy. Jakoś nikt się nie pcha do EU przez BG chociaż z turcji najbliżej właśnei tamtędy Niemniej jednak, jeśli nielegalnie przyjedziesz do Niemiec, Austrii czy Szwajcarii, otrzymasz: – kartę ubezpieczenia zdrowotnego, – telefon bez faktury, – zasiłek, – darmową opiekę zdrowotną, – pieniądze bez określenia celu wydatków, – darmowe kursy językowe, – darmowe bilety na autobusy i pociągi, – zasiłek na dzieci, – darmowych adwokatów w przypadku popełnienia przestępstwa w kraju pobytu, – brak obowiązków i więcej praw niż rodzimi mieszkańcy kraju.

Gość gość
W PL też tak będzie, bo PiS pozwoli na osiedlenie się imigrantom. A my będziemy za to płacić.

Gość gość
Nie bedzie ale juz jest :) kilka dni temu bylam wyrobic dziecku paszport i to co zobaczylam w biurze dla azylantow.... balam sie wejsc na wspolny korytarz ok 50 ciapatych wesolo rozmawiajacych po arabsku, ubrani lepiej niz ja, ze smarfonami, usjiechnieci, zadowoleni... sama czulam sie jak obcy mimo, ze to ja jestem w swoim kraju. Nie podoba mi sie to. I pomyslec, ze tak codziennie po 50 ich tam przylazi... dziwi mnie tez jedno, oni dobrze wiedza ze sa niechciani a mimo wszystko dalej sie pchaja na sile. Acha, nie bylo ani jednej kobiety ani dziecka wsrod nich. Wiek 20-40.

Gość gość
obok mojego bloku wyremontowali stary, rozlatujący się, zrobili z tego niezłe cacko, każdy był pewien, że to kolejne dzieło dosyć drogiego dewelopera, który już jeden kosztowny budynek na osiedlu postawił, jakież jest zdziwienie wszystkich na wiadomość, że ten elegancko wyremontowany budynek trafi w ręce uchodźców, mam nadzieję, że protesty mieszkańców osiedla na coś się zdadzą, bo jak nie, to nawet nie będzie szans na sprzedanie mieszkania w przyzwoitej cenie

Gość gość
nie przyszlo Ci do lba, ze wlasnie dlatego uciekaja do Europy ? Gdybys miala dzieci i zyla w ciaglej bierze, to nie pojechalabys za chlebe gdziekolwiek ? a ilu to Polakow pracuje dzis w calej Europie, tez jestesmy uchodzcami ekonomicznymi! Jak zwykle p*********e z pozycji cieplego stolka

Gość gość
Polacy stanowią jakieś zagrożenie dla narodów, u których ciężko pracują? kto ucieka? zazwyczaj mężczyźni w sile wieku- gdzie są ich żony i dzieci??

Gość gość
W gwoli ścisłości: Mieszkam w Niemczech, pełno tu uchodźców. Na palcach jednej ręki mogę ci wyliczyć biednych Syryjczyków czy syryjskie matki z dziećmi. Sami silni, zdrowi faceci z telefonami lepszymi niż mój. Robią burdy i siedzą całymi dniami na trawie w parku jak jest ciepło lub pod Rewe itd. Demolują swoje bloki jak im coś nie spasuje. Szukają punktów DARMOWEJ żywności, do pracy nie chcą iść, ci co mogą już pracować uciekają jak się im powie, że jutro do pracy na 7. Trzeba do nich przyjechać 6.30 i wywlec z łóżka. Zaczepiają młode dziewczyny na ulicy. Ludzie się boją. Szczególnie o dzieci wracające ze szkoły. Wojną nie jest pogrążona ziemia. Wojnę tworzą ludzie i jej mentalność, nie można wywieźć wszystkich ludzi z Syrii i udawać, że wtedy wojna się skończy. Ona przeniesie się do Europy. Konflikt polityczny, konflikt mentalny i kulturowy. Oni mają zupełnie inną kulturę. Z tego nie wyjdzie nic dobrego. Trzeba pomóc ugasić konflikt i pomóc ludziom żyć w ich kraju godnie a nie zabierać ich do Europy narażając bezpieczeństwo Europejczyków. Pomóc to można ludziom których ziemię spotkał kataklizm a nie wojna, którą zgotowała ludzka mentalność - nienawiść i wroga prawom człowieka kultura która zaludnia teraz wyludnioną Europę.

Gość gość
Radzę się dokształcić. Jesteśmy obywatelami UE co otwiera nam granice. Na tym TO polega i to jest główny przywilej. Możemy się realizować w prawie całej Europie szukając miejsca dla siebie. Nasz mentalność nie odbiega od mentalności Europy bo my jesteśmy częścią Europy w mentalnym pojęciu.

Gość gość
nie widzisz różnicy w emigracji Polaka a Syryjczyka? to inna kultura, mentalność, religia! kiedyś słyszałam w tv wypowiedź syryjczyka: u was jakoś tak dziwnie, kobiety normalnie, same chodzą po ulicach, w spodniach? jego to dziwi! czy dla emigrującego Polaka jest to dziwny widok????

Gość gość
przedewszystkim ja nie slyszalam zeby bandy polakow obmacywaly mlode niemki czy szwedki lub g****ili grupowo 7-10 letnie dzieci a mieszkam poza Polska juz prawie 20 lat