Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurtka zimowa

Polecane posty

Gość gość

Witam Chciałam się Was mamy doradzić :) Wczoraj korzystając z przecen, kupiłam synowi kurtkę zimową na przyszły rok. Obecna ma już drugi sezon i z niej wyrasta. Syn ma 5 lat i. 120 cm, nosi ubrania rozmiar 122. I teraz powiedzcie czy przegielam? ;) Kupiliśmy rozm. 134, wygląda w niej jak po statszym bracie, ale teraz nie będzie w niej chodził, tylko no właśnie. Czy 134 będzie ok za rok, czy wymienić na 128? Wiem, że nie jesteście wrozkami, ale może mamami starszych dzieci i mi doradzicie ;)

Gość gość
to ja Ci powiem ;) mam dokładnie tą samą kwestie:)) ale je wymieniłam na mniejszą. raczej nie ma opcji, by w tym wieku tak bardzo skoczył rozmiarowo. Jeśli kurtka jest bardzo za duża- bo przecież rozmiar rozmiarowi nierówny - ja bym wymieniła.

Gość gość
Mój syn 6 latek ur.w listopadzie nosi obecnie rozmiar 134. Lepiej niech kurtka bedzie luzniejsza niż za ciasna.

Gość gość
Mój syn ma 6lat i 7miesiecy od jakiś czterech miesięcy intensywnie rośnie wiec może lepsza ta 134 bo dzieci maja fazy wzrostu i jezeli faktycznie juz teraz jest duży to jak pidrosnie troche przez rok to ta 128 może być na styk

Gość gość
ja bym wymieniła, skoro teraz wygląda w niej jak w worku to moim zdaniem aż tyle nie urośnie przez ten rok. ja jak kupuje na wyprzedażach na następny sezon to kupuję rozmiar większą a nie dwa. rozmiar 134 jest na wiek 7-8 lat. Twój syn za rok bedzie miał dopiero 6.

Gość gość
Mój syn 6 latek ur.w listopadzie nosi obecnie rozmiar 134. Lepiej niech kurtka bedzie luzniejsza niż za ciasna. x dziwi mnie to mój syn ma teraz 6,5 roku, nosi 122 i jest jednym z większych w klasie. 134 dla 6 latka? niemozliwe. pewnie jesteś z tych mamusiek, które podwijają rękawy, nogawki, a dziekco wygląda jak w worku. W końcu po ci kupować coś z czego za pół roku wyrośnie... i chodzi taka bida i się przewraca.

Gość gość
Tak tak,nie widziała a wie lepiej. Cóż moja droga,moj syn jest wysoki,ma 130 cm i rozmiar buta 34 . Jest wysokim chłopcem, wzrostem wyzszym od 7.5 latkow w klasie a nie jakims przykurczem jak co niektórzy haha a tobie żal du..chyba ściska :-)

Gość gość
Żal d**e ściska że masz konia,kobyłe zamiast dziecka. Jebnij sie w łeb.

Gość gość
Rozm buta 34,to dopiero musi wygladac jak platfus,numer mniejsze od kajaka.

Gość gość
a czemu ma mi żal d**e ściskać? to jest normalne że 5 latek ma taki gigantyczny wzrost i stope 34! pewnie faszerujesz go kurczakami i słodyczami. Ja bym była juz z taki dzieckiem u lekarza.

Gość gość
mój syn ma 9 lat i stopę 34, a tez do liliputów nie nalezy. więc to raczej nie jest normą u 5 latka. Ja bym się martwiła na twoim miejscu.

Gość gość
Tak tak,nie widziała a wie lepiej. Cóż moja droga,moj syn jest wysoki,ma 130 cm i rozmiar buta 34 . Jest wysokim chłopcem, wzrostem wyzszym od 7.5 latkow w klasie a nie jakims przykurczem jak co niektórzy haha a tobie żal du..chyba ściska x ok ale taki wzrost nie ejst normą u 5 latka! więc nie wiem po co radzisz autorce, skoro twoj przypadek jest szczególny.

Miałam w 3 klasie chłopaka który wzrostem dorównywała dla mnie (164), wagą przewyższał, nr buta 41.

Gość gość
Mój prawie 3 latek nosi rozmiar 110 i buta nr. 28. Coraz więcej takich dzieci

Gość gość
Odnośnie chłopca z rozmiarem buta 34 tak są takie dzieci corka w wieku 5 lat miała 32 teraz ma 9 i 33,5 to wszystko się unormuje. A temat nie byl przypadkiem i kurtce???????

Gość gość
A czy ja napisałam,że ma 5 lat? autorka pyta,czy kurtka w rozmiarze 134 bedzie dobra na 6 latka. Odpisalam,ze moj ma 6 lat i ten rozmiar więc wg mnie za rok może być dobra jej dziecku .Ale tak pluja jadem,ze całkiem straciły możliwość logicznego myślenia. Rozmiar buta jest proporcjonalny do wzrostu. A propo wzrostu proponuję zajrzeć do siatki centylowej. ps.słodycze i kurczaki buahahaha zapomnialas jeszcze o parówkach i danonkach hahahaha

Gość gość
Tu autorka, dziękuję za wszystkie odpowiedzi, chyba jednak wymienię kurtkę, bo dzisiaj przymierzylismy na spokojnie i wygląda, jak sukience :) nie ma szans, żeby tyle urósł. A jak urośnie, to trudno będzie na styk. Nie lubię kupować dużo za dużych ubrań np spodni,bo zanim dziecko dorosnie, żeby wyglądać ok,to zniszczy, wytrzeć na kolanach.