Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce stać

Polecane posty

Gość gość

córka ma 11 miesięcy,świetnie sobie radzi z siedzenie, z przechodzeniem z leżenia do siadania, od trzech miesięcy raczkuje. martwie się że nie chce stać na nóżkach. potrafi stanąć samodzielnie w łóżeczku przy szczebelkach i stać tam nawet 30 minut. jeśli ja chce by stanęła na ziemi to ona od razu nóżki podkurcza do raczkowania. czy mam powód do niepokoju? dodam że syn zaczął chodzić w wieku 9 miesięcy, ona wszystko robi później od niego,wiem też że każde dziecko się rozwija w swoim tempie. dziękuje za rady

Gość gość
nie masz jeszcze się czym martwić- nie szukaj dziury w całym i daj dziecku swobodnie się rozwijać

Gość gość
ja też tak myśle.mała jest zdrowa i w swoim tempie zaczeła siadać itd. a dziś usłyszałam jak nie chce stać to do lekarza

Gość gość
Bez przesady- ludzie spinają się strasznie jeśli chodzi o rozwój dziecka. A kogo to za 10 lat będzie obchodziło czy dziecko samo stało w wieku 10 czy 12 miesięcy? Mója córa była taka ostrożna- przy meblach stała od 7 miesiąca życia. Jako starsze niemowlę potrafiła przy tych meblach się zapomnieć i puścić na chwilę. Ale jak tylko się zorientowała, że stoi bez zabezpieczenia to zaraz siadała. Na środku pokoju nie było szansy jej postawić. w końcu w jeden dzień nauczyła się stać samodzielnie i dreptać pierwsze kroki.

Gość gość
moja sie fajnie rozwija,nie choruje itd. ząbkować też zaczeła pózno,bo pierwszy ząbek miała jak 9 miesiecy miała. jeśli czegoś bardzo chce to wtedy postawiona stoi na nóżkach więc myśle że jest ok. pewnie ma też związek to z tym że to raczkujące dziecko jest