Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaMatka

14letnia córka chyba współżyje. co mogę zrobić??

Polecane posty

Gość gość
Troche seksu w jej wieku to wrecz koniecznosc. A i chlopak ma prawo cos z zycia miec. Niech sie rz/na na potege, ale kup im prezerwatywy. Ciaza w tym wieku to moze byc problem a seks to ma byc przyjemnosc. W Szwecji poszlaby do szkolnej pielegniarki a ta by jej przepisala darmowe pigulki antykoncepcyjne i rodzice by sie nawet do tego nie mieszali..

Gość gość
Moja córka wie że ma być do ślubu dziewica. Bo tyko w taki sposób kobieta się szanuje

Gość gość
gość dziś Ale nikt ci nie zabrania lizać kafelków i nadstawiać się posłusznie, nawet będąc obłożnie chorą mężowi i jego kolegom, twoje prawo.

Gość gość
gość dziś Tak, a te żywe penisy, faceci znaczy już nie muszą, prawda? :D

Gość gość
W dzisiejszych czasach tak to bywa ze takie mlode dzieci juz uprawiaja seks. Ale co sie stalo sie nie odstanie. Uprawiala seks i tyle i bedzie to napewno kontynowac. Nie porownoj ze wychowalas ta corke tak samo jak ta druga. Do kazdej musisz miec inne podejscie, chyba teraz sie o tym przekonalas. Tez jestem mama dwoch corek jedna ma 22 druga 17. Zaczela uprawiac seks w wieku 15 lat, a zanim to zrobila o wszystkim powiedziala mi. Moja corka ma do mnie zaufanie i wie ze moze porozmawiac ze mna na kazdy temat, lecz gdy mi to powiedziala ze chce uprawiac seks wpadlam w szal, jak 15 letnie jeszcze dziecko o takich rzeczach mysli. Ale i tak mnie nie posluchala, zrobila swoje, wiec jak.ja zabralam do ginekologa a tam sie dowiedzialam ze nie jest juz dziewica to od razu poprosilam o plastry antykoncepcyjne. Wolalam juz zezwolic jej na ten seks, niz zebym babcia zostala. Wiec zastanow sie co gorsze, autorytet czy wychowywanie swojego wnuka? To co powiedza matki to powinnas miec gdzies, bynajmiej ty okarzesz sie odpowiedzialna w porownaniu do tych matek ktore potem beda plakac ze nie zapobiegaly temu. Przeprowadz szczera rozmowe z corka czy uprawia seks, bo jesli tak to wytlumacz jej jakie sa tego konsekwencje, a nastepnie zaprowadz do lekarza i ustalcie ze nikomu ma o tym nie powiedziec w szkole czy gdzies. Ja tez przebolewam to ze moja corka tak wczesnie zaczela, ale z drugiej stroby jestem dumna z tego ze zapobiegam ciazy, a nie potem placz ze przyszla z brzuchem.

Gość gość
Po ślubie nie słuchaj nikogo daj jej pismo milujcie się aby nabrała wiary w Boga.

Gość gość
Czytaj TRAFIONA PRZEZ PIORUNA i zrozumiesz co jest wartością

Gość gość
Ja pier. D o le

Gość gość
antykoncepcja winna bo ludzie sie peirdola teraz na potege... kiedys do slubu sie czekalo bo dziecko sie zrobilo to byl problem, wiec dawaly tylko mezowi bo wiaodmo ze juz musial sie nim zajmowac... a teraz ?

Gość gość
Świat osalal przez rownoupraenienia i feminizm

Gość gość
Kiedys tez prawiczkow bo bo dziewczyny nie rozorawiczaky bi same chciamy po slubue. Feminizm znuszczyl swiat i kobiety niewuewunnue oskarzaja facetow

Gość gość
Ludzie odchodzą od wiary katolickiej i temu jest coraz większe k******o

Gość gość
Nazekacie na księży biskupów ze seks uprawiają ze ich celibat obowiązuje w wieże jatilicjiej a ludzi obowiązuje w wieże katolickiej seks po ślubie. Wiesz się zastanówcie co mówicie na księży a co sami wyorawiacie. Ksiądz ma dinar a reszta ludzi ma mieć dziewictwo i prawictwo do ślubu

Gość gość
Po co piszesz o księżach? co on robi to co innego co ty robisz? Ktoś tu pisał, że mężczyźni nie zasługują na dziewictwo a zaraz potem wyzywacie prawiczków heh zastanówcie się co piszecie

Gość gość
wezcie sie puknijcie w glowe, ma ja straszyc pieklem moze jeszcze? potem sie chowaja takie niemoty co tylko pod koldra i po ciemku i koniecznie po bozemu, jak kloda. ja nie mowie ze to fajne ze mloda uprawia seks, ale chyba teraz to "poptakach". pigulek jej zaden lekarz nie da, musialby byc nienormalny :) najlepiej wyslij do lekarza do ktorego chodzisz sama.. zna cie to wykarze sie jakims zrozumieniem jak przed wizyta nakreslisz o co ci chodzi...

Gość gość
Przestańcie antykoncepcja niszczy godność i szacunek kobiety do siebie. Antykoncepcja to grzech to dzieło szatana jest. Ja bym zabiła córkę która bieze tabletki bo dzieci mieć nie chce bo jej kariera ważniejsza.

Gość gość
gość dziś Zabójstwo to już nie grzech? Czy ty idiotko nie rozumiesz, że każdy ma wolną wolę i życie córki/brata/ojca/ciotki to ICH życie i oni o nim decydują? Wracaj lizać kafelki!

Gość ZmartwionaMatka
Witajcie, to znowu ja. Rozmawiałam z córką. Oczywiscie domyslila sie ze czytałam jej smsy z tym chłopcem i była zła, powiedziała że to ich prywatna sprawa co robią, że się wtrącam jak zwykle itp. A ja też się zdenerowałam i jej powiedziałam że dopóki mieszka w moim domu i utrzymuję ją, to ja bede decydować o tym co jest dobre dla niej a co nie. I oczywiscie znowu w domu jest 3 wojna światowa. Powiedziałam że zabiorę ją do ginekologa to nie chce iść. A na siłę przeciez jej tam nie zaciągnę. Ahh. Pewnie jestem okropną matką ze to powiem ale żałuję że nie mam 2 usłuchanych córek. Ze starszą żadnych problemów, z młodą co chwile.

Gość gość
kobieto ty sobie nie radzisz z dziecmi. starsza córka wyszła na ludzi ale to dlatego że jak sama mówisz nie jest problemowym dzieckiem. ale to że jedno dziecko wychowałaś bezproblemowo jeszcze o niczym nie świadczy bo przecież drugie może mieć trudniejszy charakter. musisz jakoś nauczyć się podejścia do młodszej córki

Gość gość
Szczerze?? Co ja bym zrobiła? :)) Twoja córka ma 14 lat, więc jest w gimnazjum jak zgaduję, a to chyba najgorszy wiek i najtrudniej wtedy do nastolatka dotrzeć. Ona myśli, że już jest dorosła, bo ma AŻ 14 lat, ponadto pewnie myśli, że jak już będzie uprawiała seks to zaimponuje koleżankom. Więc nie ma co tłumaczyć jej, że jest za młoda, bo ona tego nie zrozumie (jest w takim wieku, że uważa się za bardz dorosłą). Porozmawiaj z nią jak z przyjaciółką i nie traktuj jej protekcjonalnie. po prostu przedstaw jej swój pogląd na seks. Że seks jest w porządku, ale do wszystkiego trzeba mieć zdrowe podejście i robić to, nie to że z mężem czy z narzeczonym, ale z chłopakiem który jest dla niej czymś więcej niż tylko kolejnym związkiem na parę miesięcy. Zapytaj czy go kocha (o ile 14-latkowie prawidłowo interpretują to słowo), jak się zabezpieczają i co by zrobiła gdyby zabezpieczenie zawiodło. Daj jej do myślenia.

Gość Taki_jeden_964
Jest za młoda by wspólżyc. xxxxx Powaga ? Jedyna rada to lać i patrzeć czy równo puchnie.

Gość gość
dziś autorko Ty sama jestes mocno niedojrzala. rozumiem ze kafe to nie jest wiarygodne zrodlo informacji, ale moglas tez w realu autorytetow zapytac. Tylko pytanie czy masz taki dobry kontakt z osobami 40-55 lat ktorych dzieci w wieku 13-15 zaczynaly. Duzo osob Ci tu prawde mowilo. 1. Jak juz zaczela to nie skonczy 2. Robienie jej awantur do niczego nie prowadzi 3. jezeli bedziesz dalej tak postepowac to ona oddali sie od Ciebie i moga zaczac sie wieksze problemy, ucieczki z chaty, nartkotyki 4. Przestan do cholery ja porowywac do drugiej corki. TO DWIE INNE OSOBY. byc moze juz dziewczyna ucieka w seks i chlopaka, bo ciagle jest jakims klonem starszej siostry w oczach wlasnej matki?!

Gość gość
no i oczywiscie klasyk czyli o******lasz ja za to co robi... w ogole nie zastanawiajac sie dlaczego, jakie emocje nia kieruja... w ogole masz odrobine empatii? wiesz, jest XXI wiek. Teraz ludzi sie stara zrozumiec, a nie ocenia. Swiat troche poszedl do przodu, wiemy ze nie konczylas pedagogiki, ale ...

mnie zastanawia taka rzecz - gdzie są rodzice tej dziewczynki , kto sprawuje nad nią opiekę za dnia skoro dziecko w tym wieku rozpoczyna współżycie ?

Gość gość
dziś seks mozna chocby w szkole uprawiac albo u chlopaka.. starzy maja ja 24h na monitoringu trzymac? jak ty to sobie wyobrazasz :D jak ktos ma ochote uprawiac seks to znajdzie sposob

Gość gość
dokladnie a dziecko powinno miec tak wpojone zeby nie chciec tego robic w takim wieku

Gość gość
w szkole uprawiać seks? :o

Gość gość
Wszystko ładnie i poprawnie napisanie, ot tak po książkowemu wręcz. I naprawde wierzycie ze ten temat to nie jest prowokacja?