Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaMatka

14letnia córka chyba współżyje. co mogę zrobić??

Polecane posty

Gość gość
Jest już 14 letnią dziewczyną więc nic dziwnego, że uprawia seks. Co wy myślicie, że będzie dziewicą już w takim wieku? Nie te czasy!

Gość gość
dziś no w szkole, zostac po lekcjach, chodzic na zajecia dodatkowe, zdobyc zaufanie nauczycielki, wmowic ze sie jeszcze chce nad czyms poprawcowac, dostac klucz "ktory sie ma oddac woznej do 17" ... sms do chlopaka zeby wbijal do sali, zamykasz na klucz i w czym problem?

Gość gość
dziś to nie jest kwestia wszystkich... nadal sa 25 letnie prawiki i dziewice.. niektorych po prostu od malego ten temat interesuje, sam zaczalem jak mialem 13 lat, bo bardzo szukalem sobie takiej mozliwosci... moja dziewczyna miala 14... potem bylem 5 lat z inna dziewczyna to ona tez zaczela jak miala 13

Gość gość
W końcu z listopada więc skorpion wiec to normalne że lubi jeebanko :D

Najlepiej z nią szczerze porozmawiać. Wyjaśnić, że jest za młoda na współżycie i jakie mogą być tego skutki.

Gość gość
dziś szczerze to ja jak zaczynalem majac 14 lat to dobrze wiedzialem jakie sa skutki... trzeba sie przed ciaza zabezpieczyc i tyle. Nikt mi nie wmowi ze od swojej dziewczyny dziewicy bym sie zarazil czyms :D

Gość gość
gość dziś Nie ma 25 letnic dziewic prawiczki to co innego.

Gość gość
Ma już 14 lat więc to nic dziwnego, że uprawia seks. Lepiej dla niej gdyby uprawiała seks analny i oralny nie będzie przedwczesnej ciąży.

Gość gość
gość dziś Wiesz debilu, że prawo tego zabrania?

Hey, ja miałam 13 jak zaczęłam współżyć, moja mama sie dowiedziała jak mialam 14 lat :P co zrobiła ? powiedziała żebym się zabezpieczała itp, nie zabronisz córce wspolzyć ani spotykac się z chlopakiem.. porozmawiaj z nią i powiedz jak się zachować podczas stosunku co ma uzywac itp... rozmowa jest najwazniejsza,..

Gość gość
litości mówić 13,14 latkom jak się zabezpieczyć ? a jak coś pójdzie nie tak to rozumiem że taka mamuśka nastolatki sama wychowa wnuczka? :-o może powinniśmy już 12latki edukować o rodzaju zabezpieczenia? to nie zabezpieczenie przed ciąża jest rozwiązaniem problemu to rozmowa z dzieckiem, 13,14 latka nie jest stworzona do sexu ani rodzenia czy wychowania dzieci nie na darmo prawo przewiduje za to karę pozbawienia wolności, to nie tylko grzech ale łamanie prawa na miejscu autorki postawiłabym sprawę jasno ale i spokojnie co na to mąż/tata nastolatki? może to on powinien pogadać z tym chłopakiem ? stanowczo... a z córką przeprowadzić rozmowę warto zastanowić się czemu córka w tak młodym wieku już uprawia sex...

Gość gość
Mamy 21 wiek i teraz dziewczyny szybko uprawiaja seks. Prawo pozwala na seks jesli oboje sa nieletni a nie wolno doroslemu z nieletnim

Gość gośćuvjvuvuv
Nic na policje nie zglaszaj bo stracisz nawet te najmniejsze zaufanie z jej strony. Usiadz z Nia na spokojnie, jak bedziecie same w domu i zapytaj co wie o wspolzyciu, czy wie o chorobach, o ciazy i odpowiedzialnosci. Zacznij od jakichs delikatnych pytan, powoli przekaraczajac granice. Bez nerwow, darcia sie, obwiniania. Nastolatki to twardy orzech, trzeba po troszeczku. Wiem, bo nie dawno taka rozmowe mialam z mlodsza siostra. Mama nie dala rady, nerwy Ja zerzarly. Ja mam 25lat i jeszcze pamietam to uczucie jak wszyscy chcieli za mnie decydowac, pouczac. Musisz to zrobic tak zeby sie nie zorientowala, ze to robisz. Spokojna, zaufana rozmowa. Powodzenia. Mi siostra wszystko wygadala, choc nie o seks byla wija a o znajomosci.

Gość gość
Sex w tym wieku... trochę za mało owszem ale teraz już z tym nic nie zrobisz. Możesz tylko uświadamiać a to pewnie i tak po nie w czasie o antykoncepcji. I namów spokojnie do pójścia do ginekologa. No i do cholery nie porównuj jej do starszej córki. Już tym robisz jej krzywdę. Może ona właśnie takim głupim sposobem chciała pokazać że nie jest klonem? Że traktujesz je niesprawiedliwie? Bo są całkiem różne Dla mnie to głównie o to chodzi. Jestem dorosłą kobietą a wciąż boli mnie porównywanie do młodszej siostry

Gość gość
Rozumiem, ze sie martwisz, ale Twoje zachowanie wzgledem corki jest przesada. Jak mozna czytac cudze rozmowy ? I w ogole mam wrazenie, ze masz problem z porownywaniem dzieci. Jedno idealizujesz, a drugie celowo stawiasz w jak najgorsxym swietle. Rzecz w tym, ze dzieci trzeba akceptowac I rozumiec. Smiesza mnie Twoje opowiadania o tym, ze starsza corka chodzila tylko na piwo z kolezankami. Mysle, ze bardzo sie mylisz I chyba slabo znasz swoje dzieci :) Ja zawsze bylam uwazana za ta gorsza od mojej siostry, bylam bardziej towarzyska, pierwszy chlopak w wieku 13, w wieku 14-15 alkohol, papierosy wagary, ale ja zawsze dobrze sie uczylam, studiuje teraz dziennie, radze sobie, nie zaszlam w ciaze. Moi rodzice nigdy mnie nie sledzili I nie kontrolowali. Oczywiscie czepiali sie o szkole I mialam zakaz palenia, ale nie bylo tragedii. Ja na twoim miejscu przestalabym porownywac I probowalam nawiazac kontakt z corka, ale szczery I spokojny, a nie pelen zlosci...strachu itp

Gość gość
No tak,niby corka do ginekologa nie chce isc ale przeciez kobiety uprawiajace seks chodza do ginekologa!jakies dziwne macie relacje ze corka mowi ze nie chce i juz. Normalne,ze masz problemy

Gość gość
Skoro czuje się jak dorosła to i tak też ją traktuj. Czasu nie cofniesz. A przede wszystkim rób wszystko żeby poszła do ginekologa

Gość gość
wczoraj 19.25 my też czujemy prowokację... a panna jeżeli istnieje naprawdę to jak teraz zaczęła to do 18 tki prześcignie mamusię .

Gość gość
prowo koniotrzepa pedofilka. a jesli nie prowo to namierz gnoja i ukrec mu jaja i fujare

Gość gość
Do autorki: Czy uświadomiłaś jej że jako 14latka nie ma prawa do seksu? Jak chłopak ma już 15 to można to zgłosić na policję i będzie miał problemy ( nie mówię, żeby tak robić, ale uświadomić smarkule-skory za określenie ale tak jest). Też robiłam takie akcje rodzicom, że niby śpię u koleżanki i byłam na imprezie, paliłam papierosy po kryjomu, czy lekko wypiłam, ale wtedy miałam 17 lat i kilka miesięcy do 18stki, poza tym rodzice do tej pory się nie dowiedzieli i nauka była na same 5 w liceum. Trzeba wszystko robić inteligentnie, ale 14 lat to jeszcze dziecko...

Gość gość
14 lat ? coś późno.

Gość Stara babcia
14latka...gdzie te ludzie maja rozumy