Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

charming_claudia

Czy zna ktoś ciekawe książki historyczne oparte na faktach?

Polecane posty

np. o czarownicach, seryjnych mordercach itp. czytałam książkę jodi picoult "czarownice z salem falls" i bardzo mi się podobała, więc jeśli macie coś do polecenia - mogą to być książki stare jak i współczesne - to proszę o polecenie :)

Gość gość
Biblie se poczytaj jest opisana na,faktach:-):-D :-D

Gość gość
czegoś tą jape rozdziawiła?:-D :-D :-D

Gość gość
pomoglem ci,a dziekuje to Hela mi powie:-(

Gość olivierra
ja ostatnio przeczytałam "Maskotke" to książka na faktach o chłopcu który został maskotką niemieckiego wojska. Teraz czekam na kolejną porcję książek z Inbook (mają tam spory wybór) i jak przeczytam kolejną historyczną to sie nią podziele, jeśli bedzie tego warta :)

Gość gość
Oliviera namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim Kępno to miasto powiatowe w województwie wielkopolskim w powiecie kępińskim

Gość gość
Damy prlu ciekawa ksiazka

Gość gość
A jeszcze lepsze dziewczyny z powstania

Tajemne zapiski magów Hitlera , fajna książka cipccio.

Gość gość
"Maskotke" to książka na faktach o chłopcu który został maskotką niemieckiego wojska.,, jak byla premiera tej ksiazki w polsce to byl rep w tv, ten chlopiec byl zydem ,a byl maskotka niemieckich zolnierzy hitlerowcow ,chyba tez jest film ,wiecej nie pisze przeczytasz sobie ,ciekawa ksiazka

Gość gość
moim zdaniem warto sięgnąć po nową książkę P. Pleskota Zabić. Mordy polityczne PRL. Ta książka mną wstrząsnęła i zrobiła niesamowite wrażenie, więc jak nie mieliście jeszcze okazji jej przeczytać warto to zmienić.

Gość pedres

Patrzcie tutaj - virtualo.pl/ebook/bloto-slodsze-niz-miod-i232023/

Książka o Albanii. Dla mnie zaskoczenie. Też nie sądziłem, że ten kraj przeszedł aż tak wiele. Z perspektywy czasu trudno uwierzyć, że tacy ludzie mogli kierować krajami i jednocześnie je niszczyć. Za to były za czasy ;/ 

Gość kankow

Historyczna książka autora, który siedzi w temacie od dawna i sam ma sobą służbę wojskową - hrosskar.blogspot.com/2019/03/krwawy-las-geraint-jones.html Ten człowiek zdecydowanie ma pojęcie o tym, co robi, a napisał książkę historyczną, która wciąga. Moim zdaniem warto ją przeczytać nawet po to, żeby zrozumieć, jak działają te wszystkie mechanizmy od drugiej strony. Od imprezy żołnierskiej po codzienną walkę o przetrwanie. Moim zdaniem - warto.