Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facebook Proszę o doradzenie

Polecane posty

Gość gość

zacznę od ważnej rzeczy - nie mam kompletnie pojęcia o FB, nie wiem jak się tam odnaleźć, sterta bzdur mnie zalewa od samego wejścia, ale jednak mam założone konto... na którym nie ma NIC. Chciałabym wykorzystać fb do promowania swojej firmy i tutaj prosze o pomoc - czy logo firmy dać w zdjęciu głównym i wrzucac firmowe rzeczy na swój prywatny, czy trzeba założyć osobny profil. KOMPLETNIE SIĘ NA TYM NIE ZNAM, więc prosze o jakąs podpowiedź

Gość gość
osobny na firme. na prywatnych mozesz filtrowac tresc, wszedzie masz pomoc na portalu, mozesz najechac na cos poklikac, po prostu proboj. znajomym ktorzy wstawiaja jakis syf ustaw ze nie chce ogladac notyfikacji

Gość gość
no własnie już doczytałam to i wszystkich zablokowuję po kolei. nie mam cierpliwości do czytania tych wszystkich bzdur. czyli jednak powinnam założyć nowe konto... a możesz mi prosto, w kilku słowach wytłumaczyć dlaczego/ tak po chłopsku

Gość gość
wolałabym uprościć sprawę i mieć 1 profil, ale być moze, a raczej na pewno są powody, zeby tego nie robić... tylko jakie to z ciekawości

Gość gość
firmy maja cos takieog jak FanPage ludzie maja profil. to sa dwa inne byty. nie mozesz promowac firmy jako osoba bo Ci skasuja konto. FanPage firmy sie zaklada inaczej niz przez robienie nowego konta dla osoby. Swoich znajomych nie musisz blokowac (oni to zobacza jakbys konto skasowala, przestaniesz dla nich istniec) mozesz jak wejjdziesz na ich propfil ustawic ze nie chcesz widziec od nich postow.

Gość gość
Zajmuje sie zawodowo prowadzenie fanpage. Za niewielką kwotę chetnie pomoge, a takze omówię ograniczenia prawne, bo jest ich trochę i warto je znac, aby nie miec problemow.

Gość gość
zasadniczo to masz konto osoby swojej (badz polecane jest posiadanie nazwiska fikcyjnego, zreszta imienia tez bo wyszukiwarka jest globalna) pod to konto podpinasz swoje FanPage ktorymi zarzadzasz, w Twoim przypadku firmy, w przypadku gimbusa jakas strona z heheszkami. login masz na to wszystko jeden i jedno konto

Gość gość
nie rozumiem czemu nazwisko fikcyjne... zresztą już pogodziłam sie z tym, ze nie zrozumiem tego fb nigdy i trudno. mi nei chodzi o wielką reklamę itp. chciałabym gromadzić na swojej stronie przydatne mi linki, artykuły itp. dla samej siebie, żeby czytać, wiedzieć więcej, szkolić się, a na fb są fajne strony, które udostępniają wazne informacje z mojej dziedziny. Raczej wątpię abym miała jakiś wielki FanPage, nie zalezy mi na tym. Teraz na swoim profilu mam adres swojej www i to mi wystarcza, więc pytanie czy muszę zakładać nowe konto czy mogę sobie gromadzić te informacje na swoim prywatnym profilu, bo i tak jest pusty

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
upo

Gość gość
Nic nie zrozumiałam z Twoich wywodów. Ale spróbuję pomóc. Jeśli masz firmę i chcesz mieć dla niej fanpage to załóż go z pozycji swojego osobistego konta. Nie da się stworzyć fanpage nie mając konta na Facebooku, nie ma też potrzeby tworzenia dodatkowego konta do ich obsługi, bo i tak to, co będzie się pojawiać nie zostanie oznaczone twoim nazwiskiem. A jeśli chcesz po prostu zdobywać info z branży, to polub strony, które udostępniają ciekawe rzeczy, wyłącz oglądanie ludzi, których informacje Cię nie interesują albo w ogóle ich wywal ze znajomych i już. Ja akurat swój fanpage dla firm powierzyłam profesjonalistom http://testimo.pl/social-media-marketing/ i dzięki niemu mam więcej klientów. Ale zdobywanie klientów przez fanpage to inna para kaloszy