Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy BLW?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma skończone 6 miesięcy, ale dietę rozszerzana dopiero od jakiś 3 tygodni. Kiedy mogę przestać dawać papki i podać warzywa w słupkach? Jak podawać mięsko przy tej metodzie?

Gość gość
Poczekaj chwilę. Wiem, że ta metoda ma wiele plusów, ale dziecko jest narażone na krztuszenie się. Moja córka przestała połykać jak leci i zaczęla gryźć dobrze dopiero w wieku 12 miesięcy. Wszystkie wcześniejsze próby podawania pokarmów stałych ( np ryżu ) kończyly się totalnym krztuszeniem. Możesz korzystać z różnorodnych przepisów jakie są na blogach promujących BLW, ale miksuj to jeszcze chwilę na papki. Dziecko i tak prędzej czy pozniej nauczy się gryźć

Gość gość
Zaczęłam jak dziecko miało 8 miesięcy, gotowane jabłko kładłam na talerzyku a syn sobie ciamkał, następnie gotowane warzywa, najpierw miękkie jak brokuł, aż do twardszych. Do roku to jadł sam ręką wszystko, nawet kasze pokrojone w kostkę. Cały czas karmiłam go jeszcze piersią, jestem bardzo zadowolona z tej metody, dziś ma 4 lata i lubi wszystko jeść, szczególnie warzywa.

Gość gość
Też się zastanawiałam nad tą metodą, ale chyba za bardzo się boję. Generalnie można zacząć jak dziecko samodzielnie pewnie siedzi w krzesełku.