Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIEMOWLE ODMAWIA JEDZENIA

Polecane posty

Gość gość

Mam straszny problem z córką ma 5 msc i od początku jest kp od miesiąca rozszerzam dietę ponieważ mała bardzo słabo przybierala na wadze wszystkie badania ma w porządku i teraz się okazuje że z wagą stoi w miejscu coraz słabiej je nie jestem wstanie jej zmusić parę łyżeczek kaszki i zupki ze słoiczka jak się nie zmieni to trafimy do szpitala... Cycka traktuje jak smoka z butelji pije tylko wodę miałam dokarmiac ja bebilonem pepti Ale ona nawet mojego mleka z butelki nie toleruje .. proszę o rady mamy które też mają niejadka

Gość gość
Od dawna tak ma?

Gość gość
Od 2 tyg jest coraz gorzej obawiam się ze skończy się szpitalem

Gość gość
Jak jest zdrowa, to sama się nie zagłodzi, bez obaw. A jeśli jest chora, to lepiej, żeby do tego szpitala trafiła, to ją zdiagnozują i wyleczą.

Gość gość
Dziecko powinno dostawac wylacznie piers - zadne wody! Woda ja zapelnia i nie dostarca tych kalorii, ktore dostarczylo by mleko. Dokarmiasz, przepajasz - laktacja spada. Bledne kolo. Nie dziw sie, ze nie chce jesc pokarmow stalych. Dziecko w tym wieku nie jest gotowe na rozszerzanie diety. Przez 2 tyg sprobuj podac piers na kazde kwikniecie. Nie będzie przyrostow - trzeba szukac przyczyn. Czy lekarz bierze pod uwage, ze przyrosty dla dzieci kp sa inne niz dla mm?

Gość gość
Mój syn ma 5 miesięcy. Zaczęłam wprowadzać mu pokarmy stałe jak skończył 4 najpierw po parę łyżeczek teraz cały słoik, raz zje, raz musze wyrzucić... Mleka też zaprzestał jeść , całkowicie. Nie chciał jeść nic. Jest na mm bo moje mleko się skończyło jak był w szpitalu, brak ssacza i nerwy. Zaczęłam go karmić przez sen. Jak śpi ok.30 minut to flacha i sobie je. Jak się obudzi, wypluwa więc daje mu smoczek pobujam chwile w wózku i znów mu wpycham flachę. Na noc flacha z 3 łyżeczkami kaszki, codziennie inna waniliowa malinowa bananowa albo zwykła. Koło 20-21 i o 8 rano kolejna flaszka. Może odciąg pokarm i daj na śpiocha, albo spróbuj zagęścić, mi pediatra mówiła że może mu nie podchodzi rzadkie i chce z kaszką. Wody nie dawaj jak dajesz pierś bo może się zapycha wodą

Gość gość
kup śliski kocyk i kłopot z głowy 🖐️