Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dzieci i co dalej

Polecane posty

Gość gość

mam małe dzieci, 4 lata i 2 miesiące. wiek 38 lat. od jakiegoś czasu znów zazdroszczę kobietom że sa w ciąży choć ja sama jeszcze niedawno byłam. mogłabym stale być w ciązy i rodzić. nie wiem co robić to chyba problem psychologiczny, taie patologiczne pragnienie kolejnej ciązy i dziecka.

Gość gość
rozmawiałas o tym z mężem/partnerem? Zgłoś się do dobrego psychologa z którym porozmawiasz od seducha i któremu zaufasz, prawdopodobnie cos w twojej głowie, myslach lub wspomnieniach jest przyczyną

Gość gość
stale mężowi o tym mówię. jest to dla mnie wielki dramat, podejrzewam że to choroba albo uzależnienie może od bycia w ciąży? A może to dlatego, że nie nacieszyłam się ciązami wcale (choroba i smierć w rodzinie). nie wiem co robić, psycholog na pewno, ale jak sobie z tym dac radę. Chwilami myslę aby zostać surogatką.

Gość gość
Rzeczywiście psycholog to dobry pomysł. Zapisz się i nie odkaładaj tego na później.

Gość gość
Po prosty masz zryty łeb i marzy Ci się pokonać Terlikowską w byciu króliczycą. Fujjjj co jest pięknego w ciąży ?Wyglądasz jak WIELKA KROWA poruszasz się jak czołg,zadyszki, obolałe plecy,nogi ogólnie całe ciało już o porodzie nic nie wspominam i o tym co jest póżniej.Mam jedno dziecko jak mi ktoś mówi o drugim to zaraz jest ustawiony do pionu,

Gość gość
terlikowską Elbanowska pokonała. być może mam zryty łeb, nie wiem. widzisz, moje ciało się nie zmieniło, nie mam nadwagi, rozstępów, itd. nigdy nie chciałam mieć dzieci, od kiedy zaszłam w ciąże stale chcę w niej być. i rodzić. wykańcza mnie to, jedni mają natrętne myśli o seksie a ja o ciązy. i znowu zamiast się cieszyć tym co mam, zazdroszczę innym paniom.

Gość gość
nie słuchaj tych zawistnych bab...wg nich każdy powinien narzekac, ciąża, poród, macierzyństwo to porażka itd ja też super wspominam ciążę, poród też był OK, karmienie piersią to juz w ogóle cudowne uczucie i stan. mam dwoje dzieci i też marzę o kolejnym.

Gość gość
Po prosty masz zryty łeb i marzy Ci się pokonać Terlikowską w byciu króliczycą. Fujjjj co jest pięknego w ciąży ?Wyglądasz jak WIELKA KROWA poruszasz się jak czołg,zadyszki, obolałe plecy,nogi ogólnie całe ciało już o porodzie nic nie wspominam i o tym co jest póżniej.Mam jedno dziecko jak mi ktoś mówi o drugim to zaraz jest ustawiony do pionu, x nie mierz wszystkich swoja miarą. wygodna egoistko! ja tam ciąże super wspominam i dla mnie mogłaby ona trwać nawet 2 lat :)

Gość gość
no właśnie, ja ciąże miałam super, poród i chyba dlatego to dla mnie takie cudowne. jak tak dalej będzie to nie wiem, cały czas myslę o kolejnych dzieciach..

Gość gość
Możesz dla mnie chodzić w ciąży jak słoń ale mam ubaw z takich matek Polek cierpiętnic.Tak jestem egoistką bo u mnie życie nie kończy się z siedzeniu na d***e w domu i robieniu fakultetów w wiecznym gó wnie i forach wtajemniczenia zawodowej kury domowej.

Gość gość
ja też mam syna 6 lat, córeczkę 8 mies i chciałabym znów być w ciąży.... ciąża to dla mnie wspaniały czas, wyjątkowy. Porody też wspominam dobrze, pierwszy 2 h, drugi 40 min.

Gość gość
Jaka choroba?Jaki psycholog?Co w tym złego,że ktoś pragnie 3 dziecka?uważam jak najbardziej jesli masz warunki powinnaś postarać się o bobasa,nie będziesz coraz młodsza,później bedzie za późno.Wiem co czujesz.ja tak bardzo pragnelam 2 dziecka.Do ego stopnia ze wiadomość o kolejnych ciążach w rodzinie przyprawiała mnie o histerie myślałam tylko o dziecku.

Gość gość
moja zona gada to samo. 3 dziecko i koniec.... ja rozkminiłem o do chodzi. ona nie chce isc do roboty i tyle. a teraz jeszcze kaczyniak daje po 500 na dizecko to wogule nie da sie zn ia siedizec bo tylko dziecko dziecko dziecko.

Gość gość
surogatka to najgorszy pomysł jaki mogł Ci przyjsc do głowy... skoro tak kochasz sowje dzieci, nie mogłabys przezyc wiedzac ze jest ono u kogos obcego. Nigdy nie miałas poronienia? Tym tez mozna tłumaczyć takie emocjonalne wewnętrzne przezywanie ciąży i chęć bycia w niej cały czas...

Gość gość
Niektore chca dzieci zeby do roboty nie chodzic. Bo maja 3 i przynajmniej wymowke.

Gość gość
ja nigdy nie rozumialam jak mozna zazdrosci innym dzieci skoro samemu sie ma, tymbardziej ze male i jeszcze nie dochowane do pelnoletnosci, zamiast zazdroscic to zajmij sie wychowywaniem swoich dzieci a nie patrzysz na inne, ciekawe czy rzeczywiscie cieszysz sie z posiadania swoich dzieci czy jak wiekszosc Polek to wiocha i zazdroszcza innym ich zycia, rozumiem jakbys byla bezplodna to zazdrosc jest uzasadniona ale 2 dzieci i zazdrosc, nie powinnam nawt tego komentowac ale coz..widocznie zazdrosc moze byc nie tylko o finanse i wyglad ale o dzieci rowniez...dziwne to

Gość gość
Wez soe nierobie za robote. A nie dzieciaki rodzic.

Gość gość
Do psychologa, bo chcesz kolejne dziecko? Dobrze się czujesz? Wiem, że teraz jest moda na model rodziny 2+1 lub 2+0, ale co z tego? Ja mam 1 a chcę mieć 2 lub 3 dzieci. Urodziłam kilka miesięcy temu i już mi brakuje bycia w ciąży, choć znosiłam ją tak sobie. I uważam, że to normalne, że kobieta może chcieć mieć większą ilość dzieci niż 1. Jak ktoś to uważa za chorobę czy patologię, to sam powinien się przebadać, czy ma wszystko w porządku z głową.

Gość gość
nie poroniłam. kocham swoje dzieci bardzo i może dlatego chciałabym mieć jeszcze bo sama jestem jedynaczka i mam tylko mamę z rodziny swojej. szkoda że w Polsce wstyd mieć większa rodzinę.

Gość gość
A ja wlasnie chcialabym miec 3 dziecko ale jak przypomne sobie ciaze i porod to az mi slabo i chyba wlasnie ze wzgledu na ciaze sie nie zdecyduje... dla mnie kolki zabkowania nieprzespane noce to nic w porownaniu do bycia w ciazy :o

Gość gość
Tylko czy maz da rade zarobic na rodzine? Bo jesli ma cie potem wyrzucac na sile do roboty to odpusc.