Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panowie ... pytanie do Was

Polecane posty

Gość gość

hej, Moze ja po prostu nie rozumiem , ale z checia poslucham jak mi ktos wytlumaczy ;-) Dlaczego mezczyzna ktory sie ozenil i ma dziecko kiedy jest przy swoich rodzicach zmienia sie. tj zaczyna znow sie zachowywac jakby byl nastolatkiem na ich utrzymaniu bojac sie im zwrocic uwage o cokolwiek i wyznaczyc jakiekolwiek granice ? na zasadzie ''mamo , tato jestem dorosly i sam podejmuje decyzje'' albo '' dziekuje za rady ale sam/sami zdecydujemy ''

Gość gość
pomóżcie mi to zrozumieć i jakoś umieć żyć ''w tym''

Gość gość
rodzice upupiają, w kazdym wieku

Gość gość
Ważniejsze jest co zrobi a nie jak się zachowa w tej sytuacji. Mozna przytakiwac i robic swoje. Ja ze swoimi rodzicami widzę że część rozmów jest bez sensu. Ale klocenie się z nimi czy mówienie o swoich racjach też jeat bez sensu. Przytakuje i robię swoje często nawet nie pamiętam co mówili.

Gość gość
A może po prostu udają przy nich, że będą ich słuchać, żeby nie wszczynać zbędnej awantury ? Hmm ... Bynajmniej JA tak robię. Słucham, co tam psioczą pod nosem, potakuje, wracam do domu. Robię po swojemu i mam, to co mówili głęboko w d ...

nie mam pojecia natomiast facet glupieje przy babcie a to jest juz fakt naukowy

Gość gość
ja umiem powiedziec''mamo nie wtracaj sie'' i kazdy to rozumie nikt sie nie obraza , a nawet sami mowia ''tak wiem juz sie nie wtracam'' zanim cos powiem. a u mojego Meza jest cóż... dziwnie , bo nikt tu nie rozmawia, nikt nie je razem obiadów, zero dialogu.. rozumiem ze byl tak wychowywany cale zycie ale jak mu pomoc sie otworzyc?

Gość gość
Moze i tak.. ale na mojego meza matka ma bardzo duzy wplyw. w chwili gdy jest w poblizu to tak jakby ktos mi meza podmienil. Moj mąż Potrafi rozmawiac tylko po alkoholu , nie raz płakał ze to czy tamto.. jak pomoc mu zrozumiec ze mimo ze mieszkamy z jego rodzicami to ja nie jestem taka jak oni? Mi zalezy na rozmowie, na wspolnym posilku... takie p*****ly, ale wazne ! Czy ktos mial taka sytuacje? albo podobna? moze panowie sie wypowiedza- Wam chyba najlatwiej to ocenic ;-)

Gość gość
Ty byłaś wychowana tak a on inaczej i bo co go zmieniać. Poza tym mówiąc nie wtracaj się pozbawiasz się możliwości usłyszenia czegoś wartościowego. Ja co prawda robię co chce ale kilka rozmów pozwoliło mi spojrzeć inaczej na pewne sprawy. W ogóle uważam że rozmawiania nie zaszkodzi. A "nie wtracaja sie" nie daje szansy na rozmowę.

Gość gość
Jestem mężczyzną i powiem Ci , że sobie pizdę nie faceta wzięłaś. Trzeba było przed ślubem na 5 minut zdjąć te różowe okulary i spojrzeć w jakie błoto wstępujesz.

Gość gość
Nie lubię wspólnych posiłków i tak zwanych p*****l ważnych. Nie zmuszając swojego męża do tego bo ja prawie się przez to rozwiodlem.

Gość gość
ale mi zalezy na rozmowie miedzy nami !! a odkad mieszkamy z jego rodzicami to wiecznie sie klocimy i wiecznie sa jakies pretesje. Nie ma dialogu , rozmowy nic!. a owtracaniu mowilam o moich rodzicach. Ja ze swoimi rodzicami duzo rozmawiam i o wszystkim ,ale oni wiedza ze i tak zrobie po swojemu. Oczywiscie doswiadczenie jest wazne , i owszem wysluchac nie ma problemu. Ale tu nie ma czego sluchac, bo na forum sa tylko plotki.

Gość gość
Z jednej strony mowisz ze ze sqoimi rodzicami rozmawiasz ale przeszkadza ci ze on ze swoimi rozmawia. Uwazasz go wtedy za nastolatka.

Gość gość
nic nie rozumiecie !! Mieszkalam z moim mezem przed slubem , wynajmowalismy. I ciagle byly wspolne kolacje, obiady, sniadania, kapiele.. malo tego On sam organizowal takie kolacjie-niespodzianki. byl kompletnie inny! a tutaj znow wrocil do rodzicow... i jakby sie cofnal o 10 lat ;-( ja juz wymiekam , nie mam sily... nie wiem jak z nim rozmawiac o zwyklej codziennosci. Jego matka zawsze sie czepia, i wszystko musi wiedziec, wiec automatycznie jak ja o cos pytam to mam wrazenie ze on przelewa to na mnie , bo blisko jest matka... a jak sami mieszkalismy to o wszystkim byla rozmowa, o glupotach , o powaznych sprawach... jak pomoc naszemu zwiazkowi? mamy sobie doł szykować , ale to nadal ten sam dom... czy to cos pomoze?? dobra rada potrzebna!

Gość gość
On nie rozmawia z rodzicami... nie raz siedzimy w kuchni przy herbacie w ciszy! przeciez to masakra jakas... a jak juz na temacie to jakies plotki'' a wiesz ze ten to to... a tamten to to'' tak zyja zyciem innych. Poza tym boli mnie to ze po slubie nie poruszyli tematu wykonczenia dla nas dołu, bo dawno bysmy tam juz mieszkali :( olali sprawe... przeciez to nie moj dom ja nie moge wychodzic z tematem takim , zaraz powiedza ze sie rzadze albo cos.

Gość gość
Jak mieszkacie Z kimś to trudno o romantyczne kolację czy kąpiele to chyba normalne.

Gość gość
Wyprowadźcie się. Innego wyjścia nie ma.

Gość gość
Ja też nie rozmawiam z rodzicami na poważne sprawy. Takie uprzejmości o pogodzie albo sąsiadach. Znaczy że jeat samodzielny. Mi się coś wydaje ze Ty byś chciała stworzyć jedna wielka cztero czy pięcioma osobowa rodzinę. A on to traktuje jak mieszkanie z obcymi ludźmi. Trzeba otworzyć usta ale o niczym konkretnym.

Gość gość
owszem trudno ale sposob bycia,checi i rozmowy nie wymagaja oddzielnej lazienki..

Gość gość
a co Was panowie motywuje do dzialania w takich sytuacjach ?

Gość gość
Boże facet nie chce rozmawiać lub nie ma o czym a Ty robisz wielki problem. Co w tym dziwnego. Dwie rodziny w jednym domu i tyle.

Gość gość
sa,ma juz nie wiem... czyli mam sie zamykac jak oni kazdy w swoim pokoju i nawet jadac do sklepu nie pytac czy cos kupic tak jak oni, bez slowa ?

Gość gość
wszyscy na jednym pietrze z jedna kuchnia i lazienka... czyli zamykac sie w pokoju z dzieckiem i zyc wlasnym zyciem ? nie przejmujac sie tesciami ?

Gość gość
17:31 ja bym to właśnie uznał za wtracanie się w czyjeś życie te pytanie czy coś kupić w sklepie.

Gość gość
to lepiej nie pytac nie mowic . pytam z grzecznosci bo tesciowa ani bratowa nie jezdza autem a do sklepu daleko

Gość gość
Wiesz że taka grzeczność na dłuższą metę może kogoś męczyć? Twój mąż wybrał dobra metodę , ograniczył rozmowy do malo istotnych plotek. A tobie już się włączył instynkt stadny ze jedna wielka rodzina.

Gość gość
czyli olac sprawe ? i sie nie przejmowac ... ale z drugiej strony nie wiem jak to funkcjonuje bo tesciowa musi wszystko wiedziec..wszystko podsluchac.. po szafkach tez poszperac... o wszystko dopytac..