Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zacząć biegać?

Polecane posty

Gość gość

kurcze jak słyszę że ludzie którzy nigdy wcześniej nie biegali nagle biegają kilka km dziennie to nie mogę uwierzyć... mam super warunki mieszkam na wsi, asfaltówka rzadko uczęszczana obok las super powietrze .. parę razy wyszłam biegać zasapałam się od razu i dawałam sobie spokój.. jak zaczęć biegać???

Gość gość
Po pierwsze nie polecam asfaltow itp. Lepsza polowka. Zapytasz dlaczego... Bo obciazasz stawy za bardzo ;) Biegaj stopniowo co do odległości. Tempo spokojne żeby się nie zajechac ;) Aha i pamiętaj żeby nie jeść ok. 2h przed biegiem ;)

Gość gość
Na początku jest ciężko ruszyć dupsko. Trzeba sobie wyrobić taki nawyk.. Na początek chyba biegać zawsze o tej samej porze to się powinno zakotwiczyć w tobie :) .. Ja tak miałem.. Pierwsze z 2 miechy to raczej na siłe robiłem ćwiczenia, a po jakimś czasie jak człowiek ma lenia i nie ćwiczy np. całyt tydz. To organizm sam sie zaczyna dopominać..

Gość gość
Na początku jest ciężko ruszyć dupsko. Trzeba sobie wyrobić taki nawyk.. Na początek chyba biegać zawsze o tej samej porze to się powinno zakotwiczyć w tobie :) .. Ja tak miałem.. Pierwsze z 2 miechy to raczej na siłe robiłem ćwiczenia, a po jakimś czasie jak człowiek ma lenia i nie ćwiczy np. całyt tydz. To organizm sam sie zaczyna dopominać..

Gość gość
no najlepiej do przodu

Gość gość
zawsze najwiekszy problem jest z motywacją, na poczatku tym bardziej bo ciezko zmienic nawyki, ale pozniej juz idzie z górki. Ja zaczynałam bieganie od tego że kupiłam sobie dobre buty do biegania to byla dla mnie motywacja zeby je wykorzystac. Mam buty New Balance, jakbys szukala czegos dla siebie to polecam z tej firmy, sa bardzo dobre i wygodne

Gość gość
Jak zacząć? W skrócie: w takim tempie, żeby nigdy nie dostać zadyszki. Choćby od spaceru, jeśli jakikolwiek bieg powoduje zadyszkę. Polecam niesamowitą stronę: http://trenerbiegania.pl Tam jest plan dla początkujących. Bez arogancji i buty, sympatycznie, z humorem i fachowo. U mnie to działa!!!