Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zl, to chore

Polecane posty

Gość gość

500 zl na dziecko, to wspieranie patologii. i to bardzo kosztowne wspieranie patologii. bo w wiekszosci te pieniadze trafia do rodzin patologicznych i darmozjadow. po pierwsze dochod nie moze przekrsczac 800zl na osobe. ludzie ktorzy pracuja uczciwie i zarabiaja po glupie 1300zl i maja dziecko juz przekraczaja ten prog - kolejny raz ukarani sa za to ze probuja uczciwie funkcjonowac w spoleczenstwie. 500+ nie bedzie wliczane do dochodu we wnioskach o swiadczenia socjalne, czyli po co w ogole isc do pracy? tu 500, tam 500, dzieciak do szkoly a ja poleze i popachne a wieczorem bedzie za co kupic czteropak i paczke papierosow, jak braknie strzelimy sobie kolejne dziecko i kolejne i wychowamy je uczac jak pasozytowac na spoleczenstwie i nie pobrudzic rak praca. wszystko czego potrzeba to gen nierobstwa i zdrowa macica. a moznaby te 20 miliardow wykorzystac sensownie... dajmy po 500zl przez rok ludziom ktorzy po ukonczeniu nauki w ciagu 3 miesiecy podejma zatrudnienie i nie zrezygnuja z niego, dajmy dofinansowania na kursy jezykowe czy na rozwoj talentow u dzieci z rodzin biednych lub dotknietych patologia, tak zeby zadna zlotowka nie przeszla przez dlonie rodzicow... oplacmy dzieciakom i mlodziezy sniadania i obiady w szkole zamiast dawac hajs patologicznym rodzicom. Wymagajmy przy pozyskiwaniu swiadczen socjalnych zaswiadczenia ze w rodzinie nie ma czynnego problemu z alkoholem czy narkotykami ( jesli byl w przeszlosci ale zostal rozwiazany to ok) , wyłużmy troche kasy na to zeby lepiej sprawdzac kto dostaje pomoc i czy zasluzyl zeby mu pomagac... jesli lubi wypic i nie pracowal ostatnie 5 lat nigdzie a jego/jej jedynym osiagnieciem jest rozrod i produkowanie kolejnych pokolen patologicznych pasozytow to nie powinien grosza dostac. o tym kto dostaje pomoc nie powinny decydowac kalkulator i kilka wytycznych... powinny byc zespoly ludzi podchodzacych indywidualnie do kazdego wniosku i rozstrzygajace o tym czy dana rodzina powina dostac wsparcie czy nie. i pytanie za 1000 punktow, bo nie chcialo mi sie szukac... czy samotna, pracujaca matka z dzieckiem jest rodzina czy nie, moze dostsc 500zl na swoje dziecko czy panstwo sie na nia wypnie i da patlom? uprzedzam zlosliwosci: nie jestem samotna matka ani ojcem, nie mam dzieci, pracuje uczciwie. jestem osoba dorosla i znam roznych ludzi i po prostu szlag mnie trafia jak slysze ze sie ciesza coniektorzy ze dodatkowa kasa wpadnie za nic nierobienie...

Gość gość
to niepracuj plać oplaty zryj i chowaj dziecko za 500 zl. Idz sie utop daj Sikorskiemu i tej calej bandzie nierobow w sejmie na osmiorniczki za 1700 w 5 gwiazdkowej restalracji:-P

Gość gość
sa ludzie co wykorzystają te 500zł jak należy, ale to prawda - większość pójdzie na picie i papieroski dla starych. Państwo sie cieszy, złodzieje zahiora porządnym obywatelom, dadzą nierobom, będą mieli elektorat, a spora część kasy wróci do nich z akcyzy...

Gość gość
proponuje po roku od rozdania 500zl sprawdzic dwie rzeczy, jak wzrośnie: a) bezrobocie b) wplyw z towarow akcyzowanych

Gość gość
bezrobocie juz jest,a czy wzrosnie to sie okaze. Polska to nie tylko Warszawa Weoclaw i inne wieksze miasta gdzie jest ponoć praca. Male miesciny w kraju to bezrobocie bida dno ,wezcie ich wystrzelajcie i bedzie wreszczie spokuj z tym pirtoleniem ze ktos zre,za,wasze podatki,wsać se je w d**e i daj ludziop prace ty wredny bezmozgi poj***e,amen!

Gość gość
Ja jestem samotna matka, zarabiam 1400 zł+ alimenty na dziecko, ale niestety ojciec dziecka nie jest "wyplacalny" i często bywa tak, że alimentów nie ma. Ponadto dorabiam w domu, jestem kosmetyczka wiec zawsze coś wpadnie. Mówiąc szczerze te 500 zł będzie dla mnie ogromną ulga. Będę mogła pozwolić sobie ma więcej. Wiem, że takich kobiet jak ja jest wiele, ciężko pracujących które każdy grosz odkładają dla malca.

Gość gość84 napiszę przewrotnie
się trzeba było "kocić"...?

Gość gość
Kępno to miasto powiatowe w województwie wielkopolskim w powiecie kępińskim ma 14 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne PKE Rychtal to wieś w województwie wielkopolskim w powiecie kępińskim ma 14 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne PKE z Rychtala do Namysłowa jest ok 12 km namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość gość
Mówiąc szczerze te 500 zł będzie dla mnie ogromną ulga. Będę mogła pozwolić sobie ma więcej. Wiem, że takich kobiet jak ja jest wiele, ciężko pracujących które każdy grosz odkładają dla malca. x Dokładnie. Rozumiem cię, bo jestem w przejściowo trudnej sytuacji i bardzo by mi to pomogło. Świat ludzi nagle zubożałych nie składa się z tylko patologii.

Gość gość
gość84 napiszę przewrotnie dziś się trzeba było "kocić"...? x sie trzeba bylo. moja sprawa czy sie koce czy nie. do mops-ow nie latalam , po cudze reki nie wycagam, jak chca dawacte 500 zl to czego mam nie skorzystać?? Zal ci??

Gość gość
Nie jestem patologia na drugie dziecko zdecydowalam sie po6latach bo nie bylo mnie stac zeby wczesniej je miec.. teraz tez nie jest lekko dostaje zaledwie 1300pln maz tez kokosow nie ma ale jakos sobie radzimy a te 500pln pozwoli nam wyslac dzieci na dodatkowe zajecia rozwijac ich pasje.Jesli nie masz dzieci to nie zdajesz sobie sprawy ile kosztuje ich utrzymanie.a badz co badz mmoje dziecko bedzie pracowalo na twoja emeryture wiec chyba warto inwestowac w mlode pokolenie

Gość gość
Po co się plujesz, idź pod sejm gdakac, bo tutaj nic to nie da i nie zazdrość.

Gość gość
A mnie wkurza, ze dopiero na drugie!!! Mam dwoje dzieci i co, jedno dostanie, a drugie będzie patrzec??? Patologia.

Gość gość
gość dziś Ale nie dostaniesz 500+, bo z alimentami przekracza ci dochód. Autorze dokładnie. Gdyby było wliczane patologii do dochodu, to koszty 500+ byłby mniejsze, kobiety, które chciałyby iść do pracy, a nie pójdą, bo straciłyby dodatki, a wypłata tylko pokryłaby "straty" zasiłku poszłyby do tej pracy. A tak wiele uczciwych rodzin będzie dyskryminowanych i dalej się będą szarpać, żeby głupie 200zł odłożyć miesięcznie na tygodniowe wczasy. Mam dzieci w wieku 13 i 15 lat. Dostanę tylko na młodsze, z czego jak starsze skończy 18, to nie dostanę nic. Jest wiele rodzin, gdzie jest 3 dzieci, gdzie dwoje pełnoletnie, ale się uczą i też nic nie dostaną, bo zarobek 805 zł na osobę. Tak sobie myślę, bo 500 zł będę mieć tylko na młodsze, czy tylko tego młodszego nie posłać na dodatkowe lekcje j.obcego, na naukę jazdy konnej, rysunku, tańca, kupić fajniejsze ciuchy, lepszy chleb i droższe jogurty, bo przecież starsze to dziecko gorszej kategorii. Nie posiada żołądka i potrzeby rozwijania się w jakimś kierunku. Dochód przekracza mi 100zł w sumie, podzielić na 4, za 25 zeta mieisęcznie da radę starsze wykształcić.

Gość gość
"500 zl , to chore"..typowe polskie malkontenctwo. Ale zachodnie zasilki na dzieci to wam sie podobaja? piszecie o nich z takim szacunkiem! A teraz , kiedy jakas partia probuje cokolwiek zacząc robic w tym kierunku, zaczyna sie krytyka : "a dlaczego nie dla wszystkich", "dlaczego nie dla studiujacych", "dlaczego , dlaczego.." Nie interesuje mnie , jak sie nazywa partia , ktora probuje dac wsparcia rodzinie.Cel jest wazny. Oczywiscie, ze patologia sprobuje wyciagac z tego profity, ale od sprawdzania na co sa wydawane pieniadze dla dzieci, powinny sie zajac sluzby socjalne. A te 5 stow dla normalnej rodziny napewno bedzie wsparciem

Gość gość
chyba tylko ostatnia osoba mnie zrozumiala... ludzie ja nie mowie ze sama patologia bierze 500. mowie ze olbrzymi procent to bedzie patologia, pracujez ludzmi, mam stycznosc z roznymi elementami, wiem jak oni mysla i dzialaja, slysze co mowią i boli mnie ze wlasnie samotnej matce z dzieckiem ktora chodzi do pracy nic nie dadza... bo jest "za bogata"... porzadnym ludziom patologia zabierze NASZE pieniadze, i patologia bedzie za te pieniadze wychowywac kolejna patologie pokazujac dzieciakowi ze panstwo jest fundatorem ich alkoholizmu czy czegotam jeszcze. A mozna te pieniadze rozdysponowac rozsadnie, oczywiscie wzroslyby koszty proceduralne bo zespól ludzi trzeba oplacic, ale byloby poczucie sprawiedliwosci, ze pieniadze dostaja ludzie ktorym sie naleza... ktos sie tu pluł ze nie wszedzie jest warszawka, no nie wszedzie. mieszkam 300km od warszawki w malej miescinie... moge ja z konca na koniec autobusem w 10 minut przejechac. mam lat 29, 10 lat pracy, skonczylam studia za wlase pieniadze, pracuje od skonczenia szkoly sredniej. za niewilkie pieniadze, bo nie mam wystarczajayh umiejtnosci by zarabiac wecej niz 1500zl. wokol tez ciagle slysze ze nie ma pracy, ze bezrobocie.... a jakos mi sie nie przytrafilo nigdy bezrobocie dluzsze niz miesiac. ciekawe skad taka roznica? stad ze jest masa ludzi ktorzy wola wziac 900zl zasilku niz pracowac caly miesiac za 1300zl... to nie sa ludzie, to jest gangrena ludzkosci. A ja bym chciala zeby kolejni ludzie wychodzacy ze szkoly sredniej mieli latwiej, zeby im ktos pomogl zdobyc kwalifikacje, wyksztalcenie, zeby mogli pracowac za godniejsze pieniadze. zeby mogli sobie spokojnie pozwolic na dziecko nie martwiac sie ze wrazie utraty pracy nie dostana wsparcia bo patologia ogoloci ich z socjalu..

Gość gość
W sytuacji kiedy pracuje tylko jedna osoba to jest potrzebne. Naprawde dla was kazdy kto nie ma pieniędzy jest patologia?

Gość gość
gdzie dają 900 zł zasiłku w polsce idiotko, może z UK ci się pomyliło

Gość gość
chodzilo mi o poprzednia wypowiedz, ta z 10:50. a co do ostatniego - ale mi nie chodzi o to ze normalni ludzie nie powinni dostac, nie chodzi mi o to zeby samotnej matce odebrac, albo rodzinie ubogiej ale takiej w ktorej rodzice troszcza sie o byt dzieci. ja po prostu nie umiem sie pogodzic z tym ze ogromna czesc taj kasy trafi nie tam gdzie powinna, do patologii a zich rak do kasy w monopolu.. ilu z was mialo kontakt z pomoca spoleczna od wewnatrz? wiecie kto glownie tam przychodzi? nie biedni i potrzebujacy, nie ludzie ktorym noga sie powinela chwilowo, tam glownie przychodza ochlajtusy, zlodzieje, nieroby ktorzy jedyne czego sie nauczyli to brac jak daja, bo przeciez panstwonie da mi zginac a ja nic nie musze robic. a system jest skonstruowany tak ze wydajemy kase wnioskowi a nie czlowiekowi. kalkulator, kilka odpowiedzi na pytania na papierze i koniec kasa na picie jest a dzieciak tyle ma co pijanemu ojcu z kieszeni wyzbiera... a z drugiej strony na kupce wnioskow odrzuconych lezy sobie kilka rodzin "zbyt bogatych" dla systemu bo im dochod przekroczylo o 10zl...

Gość gość
gość dziś i to ma byc argument do tego, aby normalne, mniej zamozne rodziny nie dostaly tych 500zl? czyli wg ciebie, lepiej nikomu nic nie dac, bo wtedy nie bedzie ryzyka, ze patologia wyda te kase na wódę? Patologia byla i jest, nikt tego nie zmieni.Tak jak jest wielu facetow, ktorzy nie placa alimentow na wlasne dzieci- czy trzeba w takim razie zlikwidowa w ogole alimenty, bo przeciez niektorzy sie nie wywiazuja z obowiązku? Ja nie znam patologii..znam za to sporo mlodych malzenstw , ktorym te 5 stow pomoze , a skoro znasz tę czesc patologii, ktora wydaje zasilki na to cos , co w płynie, to jakos dziwne... bo wiem, ze zeby wyszarpac cokolwiek z Mopsu, trzeba sie sporo nartudzic.

Gość gość
nie, nie kazdy. problem w tym ze system nie eliminuje patologi a wrecz ja poglebia dajac mozliwosc korzystania ze wsparcia. czytajcie ze zrozumieniem. nie mozna przyznawac kasy zaleznie od dochodu, bez sprawdzenia z kim mamy do czynienia... to jest marnotrastwo niewyobrazalne. zobaczcie kiedys jak to wyglada od wewnatrz, krew sie gotuje przeciez jak trzeba odmowic porzadnemu czlowiekowi bo nie spelnia warunkow a nastepny w kolejce jest menel i on juz zostaje otoczony opieka panstwa bo taki biedny. po roku pracy w takim przybytku sami byscie mieli ochote powiedziec na jego widok "niech zdycha" bo przygniotla by was swiadomosc ile potrzebujacych osob dostalo fige z makiem a mogli by dostac pomoc gdyby kasa nie poszla w przelew na melinach

Gość gość
no pozadny czlowiek musi sie natrudzic...

Gość gość
Najpierw doczytajcie plan ustawy nieuki kafateryjne. W momencie, kiedy urzędnik MOPsu zobaczy na wyciągu alkohol bądź inne używki z miejsca jestz abierane te 500 zł bez możliwości powrotu.

Gość gość
kryterium dochodu to faktyczna bzdura.

Gość gość
haha na wyciagu? mow dalej... to bardzo ciekawe, zaraz ci podam 5 sposobow ominiecia wszelkich utrudnien. i nie dajcie sie zwiesc ze patologicznemu sie nie bedzie chcialo. to jest ich sposob zycia, wyszarpia pieniadze z kazdej instytucji, bo to latwiejsze niz wstawanie codziennie i chodzenie do pracy

Gość gość
gość dziś Najpierw doczytajcie plan ustawy nieuki kafateryjne. W momencie, kiedy urzędnik MOPsu zobaczy na wyciągu alkohol bądź inne używki z miejsca jestz abierane te 500 zł bez możliwości powrotu. X Na jakim wyciągu? :D

Gość gość
i naprawde nie chcialam nikogo tu urazic:/ nie odmawiam prawa do pomocy NORMALNYM rodzinom. po prostu wiem jak to faktycznie wyglada, jak ogromna ilosc srodkow trafia i bedzie trafisc do nieodpo wiednich domow i... musialam sie ta gorycza wyrzygac, za przeproszeniem.

Gość gość
gość dziś pracujesz w pomocy socjalnej? Skoro widzisz tak duzo niesprawiedliwosci, a chcesz naprawde pomoc, to nie "rzygaj" na kafe, bo to nic nie da, tylko idz do posla ( jakiej partii to sobie wybierza sama) , powiedz , gdzie jest zrodlo tych patologii, pokaz kwity i wtedy wymagaj od rzadu. Biadolic anonimowo, to kazdy jest odwazny.

Gość gość
P********a patologia!!!!

Gość gość
Pis będzię sponsorować patoli z moich pieniędzy nie ma c***a we wsi!!!!