Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego KAŻDY ateista zawsze się nawraca na łozu śmierci?

Polecane posty

Gość gość
"obrażalskim infantylnym psychopatą, który za byle przewinienie każe chorobami i śmiercią" Z manią wyższości zapomniałeś dodać. W końcu każe ludziom wiecznie klęczeć, zwracać się z czcią, pokorą i lękiem do niego ("nie jestem godzien", "moja bardzo wielka wina" itd), pozbawiać się przyjemności, pościć, wiecznie go wielbić a równocześnie chce by wychwalali to, że jest dobry, miłosierny i kochający. Coś jak Kim Dzong Un.

Gość gość
gość dziś a to wasze szkalowanie Najwyższego w końcu odwróci się przeciwko wam . hahaha Nie dość, że psychopata to jeszcze szantażysta ;-)

Gość gość
"Bóg istnieje ponad wszelką wątpliwość a to wasze szkalowanie Najwyższego w końcu odwróci się przeciwko wam . " Okej. Założmy, ze bog istnieje. Dlaczego to ma być taki bóg jak Ty sobie wymyśliłeś? A może to Allah? A może Wisznu? A może Zeus? A może Izyda? A może Świętowit? A może w ogóle coś czego swoim małym rozumkiem nie ogarniasz? Czy pycha i przekonanie, że się wszystko wie najlepiej to nie jest aby grzech w tej Twojej religii? Tak zawzięcie jej bronisz a co rusz grzeszysz.

Gość gość
Uważajcie na to co piszecie bo za obrazę uczuć religijnych można pójść siedzieć. Wasze bluzgi raz dwa mogę zgłosić na policję i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni.

Gość gość
widzę,że ludzie lubią mieć nad sobą kapryśnego psychopatę

Gość gość
Wasze bluzgi raz dwa mogę zgłosić na policję i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni. xxx jak znam życie tylko katolik może się śmiać że ktoś ma kłopoty

Gość gość
gość dziś Uważajcie na to co piszecie bo za obrazę uczuć religijnych można pójść siedzieć. Wasze bluzgi raz dwa mogę zgłosić na policję i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni. VVVV A to kara boska już nie wystarczy? Stawiasz policję ponad bogiem?

Gość gość
gość dziś Uważajcie na to co piszecie bo za obrazę uczuć religijnych można pójść siedzieć. Wasze bluzgi raz dwa mogę zgłosić na policję i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni. Hehehe Zaczęłaś od tezy "Jak trwoga to do Boga" a skończyłaś na "Jak brak argumentów to na policję". Napisz coś jeszcze, rozbawiasz mnie do łez ;-)

Gość gość
Napisz coś jeszcze, rozbawiasz mnie do łez xx Na pewno? Żebyś później nie żałował/a.

Gość gość
Jestem autorem tematu i kilku wypowiedzi a'la katolik. To prowokacja - dla zabawy stworzony temat. Spadam, pa ❤️

Gość gość
Nie kazdy :) sa ludzi ktorzy odmawiaja glupot nawet na morfinie

Gość gość
Ojej. A może weźmiesz kumpli i kropidłem nas spryskacie? :D x Jakoś np. Krzysztof Pieczyński czy profesor Środa i inne tego typu osoby nie zostały do sądu podane o obrazę uczuć religijnych a Ty sądzisz, że policja się zmartwi bo biedny katol przegrywa dyskusję na kafe i chce potupać nóżkami bo ktoś obraża "uczucia religijne"? Ty obrażasz moje "uczucia intelektualne" i co w związku z tym? :P Nikt Ci IQ niestety nie doda.

Gość gość
Bóg nie istnieje, przynajmniej ten Katolicki. Wolna wola nie istnieje. gdyż Bóg musiał wiedzieć o konsekwencji stworzeniu człowieka i pierwszych aniołów, że zbuntują się przeciw niemu. To dowodzi, że wolnej woli nie ma, bo wszystkie końcowe wyroki już są zapisane w wszechwiedzy Boga. A jeżeli Bóg nie wiedział o konsekwencjach, to znaczy, że nie jest wszechwiedzący, a za tym nie jest też Bogiem doskonałym.

Gość gość
Udowodniono naukowo, że ateiści mają IQ poniżej 70, katolicy z kolei średnio grubo ponad 120, więc się nie ośmieszaj jełopie hihi

Gość gość
Ty jakas stara- mloda pseudo katoliczka jestes? Jak juz to ty pierwsza zaatakowalas nasza wolnosc ateistyczna, nie zauwazylam by ktokolwiek z nas obrazil uczucia religijne a wrecz przeciwnie! Ty masz beret zryty katolicyzmem a my wierzymy w prace wlasnych rak i to co mamy lub nie zawdzieczamy sobie bo zaden bog nas nie wyksztalci ani nie nakarmi. Psycholog wskazany dla ciebie aniele z opadnietymi skrzydlami.

Gość gość
Swoją drogą karanie za obrazę tzw. uczuć religijnych to kuriozum w 21 wieku, w Polsce ciągle wyżej stawia się czyjeś uczucia niż wolność wypowiedzi, moich uczuć jako ateistki odrębne przepisy nie chronią. Zeby to się zmieniło chyba musielibyśmy, my ateiści gremialnie się zapisywać do Kościoła Latającego Potwora Spaghetti i domagać się ochrony naszych uczuć, może wtedy zapis o "uczuciach" by wreszcie usunięto.

Gość gość
"Wierzę w Boga jak każdy szanujący się uczony. Świat na każdym kroku dowodzi, że został stworzony przez stwórcę. Tylko miłości Pana Jezusa możemy ufać bezgranicznie" Albert Einstein (podczas jednego z przemówień)

Gość gość
"Miłosierny Bóg nie może znieść tego widoku - żałuje, że stworzył człowieka i postanawia go surowo ukarać." xxx xxx Wiecie kogo to słowa ? Niejakiego proboszcza z Ars Jana Vianey, któremu ponoć szatan się objawiał i go dręczył. Widzicie chrześcijanie, katolicy to zdanie, które jest pozbawione całkowitej logiki ? Jeżeli Miłosierny Bóg, który karze własne dzieło, tylko za to, ze mu się nie udało, nie dowodzi jego barbarzyństwa i okrucieństwa ? Czyż istota, ojciec, który stwarza własne dzieło, nie powinien się o to dzieło samoistnie troszczyć ? Jak dziecko Boga, czyli my, mamy prawo błagać swojego stworzyciela o ochronę, skoro obowiązkiem każdego Ojca jest właśnie troska i opieka ? Ten świat niestety nie pokazuje nam, aby jakiś Bóg się o nas troszczył.

Gość gość
"Weźmy do ręki Pismo Święte, a zobaczymy, jak surowo ściga Bóg ludzi nieczystych już od początku świata. Popatrzcie, jak ludzie już przed potopem oddają się temu potwornemu nierządowi. Miłosierny Bóg nie może znieść tego widoku - żałuje, że stworzył człowieka i postanawia go surowo ukarać." xxx xxx O to kazania tego cudaka. Pełny cytat.

Gość gość
gość dziś Źródło proszę.

Gość gość
Jak to dlaczego? Bo chca miec fory u Pana Boga a z Biblii wynika, ze jemu milsze takie odnalezione owieczki niz ci, co cale zycie swiecili przykladem i odmawiali rozance. Czego uczycie, to macie 🖐️

Gość gość
Nie chce mi sie juz nawet pisac bo niby komu? Ateisci mysla i zyja realistycznie wiec te twoje niby naukowe badania maja sie nijak do rzeczywistosci, za to katole to jeden w jeden ograniczony umyslowo osobnik poniewaz maja ograniczony swiatopoglad z samej chocby wiary!

Gość gość
gość dziś Bóg nie istnieje, przynajmniej ten Katolicki. Wolna wola nie istnieje. gdyż Bóg musiał wiedzieć o konsekwencji stworzeniu człowieka i pierwszych aniołów, że zbuntują się przeciw niemu. To dowodzi, że wolnej woli nie ma, bo wszystkie końcowe wyroki już są zapisane w wszechwiedzy Boga. A jeżeli Bóg nie wiedział o konsekwencjach, to znaczy, że nie jest wszechwiedzący, a za tym nie jest też Bogiem doskonałym. xxx brawo! jak miło mądrego poczytać! szacun!

Gość gość
Czlowieku, wszyscy mamy ogranizony swiatopoglad z powodu ograniczonego doswiadczenia w zyciu, a juz szczegolnie ci, ktorzy uwazaja ze wszyscy ludzie nalezacej do jednej grupy sa tacy sami. Mowie to jako ateistka :)

Gość gość
Trzeba być mega ignorantem aby negować istnienie Boga. Ateistom całkiem odbiło, świat powstał z niczego, nic sobie wybuchło, później z niczego pojawiło się życie, później małpy a z mały urodził się człowiek :D Ciekawe czemu teraz taki szympans przez przypadek człowieka nie urodzi :D ateizm = głupota do potęgi n

Gość gość
Rownanie ateisty z ewolucjonista jest jeszcze glupsze, niz opinia ze ateisci nie maja zasad moralnych. Mnie za to zastanawia fakt, ze katolicy, ktorzy nie moga akceptowac faktu, ze swiat moglby powstac sam lub z niczego nie maja problemu z uznaniem tego samego odnosnie Boga. Religia niby oferuje nam zrozumienie istoty i przyczyny wszystkiego, a tak naprawde tlumaczy x przez x i opiera sie na wyssanych z palcach zalozeniach (Bog moze istniec bez stworcy, boska logika jest nie do pojecia dla czlowieka, ladnie wytlumaczony wyzej paradoks wolnej woli i wszechwiedzy boskiej). Rozumiem i akceptuje wiare w boga jako w wyzszy byt (ktory dla mnie jest rownoznaczny z naszym wewnetrznym, wyzszym 'ja'), ale smieszna jest dla mnie wiara w boga-sedziego i kata, ktory swoje wlasne twory przez wiecznosc kaze za to, jakimi je stworzyl.

Gość gość
"Jeśli kiedyś okaże się, że Bóg istnieje, to nie sądzę by był zły. Najgorsze co można o nim powiedzieć to że mógł dobrze ale mu się nie chciało" Woody Allen

Gość gość
Ale nie ograniczajmy sie do samych ateistow. Przeciez kazdy innowierca nawet nawraca sie na tego wlasciwego Boga przed smiercia. Naszego Boga :)

Gość gość
Którego dokładnie ?

Gość gość
gość dziś Którego dokładnie ? vvvv Jak to jakiego? Naszego! Bóg jest Polakiem, nie wiesz? Mieszka pod Mławą ;-)