Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coś wam powiem na temat związku KP z IQ.

Polecane posty

Gość gość

Nie chce mi sie wierzyć w te bzdury, że karmienie piersią wpływa na poziom iq. Mam znajomych - matka jest sędzią, ojciec adwokatem. Dzieci ani dnia nie karmione piersią. A bystre jak nie wiem. Wygadane. Świetne wyniki w nauce. Wygrywają różne olimpiady itd. A dajmy na to taki Brajanek. Syn matki pokroju: "szlachta nie pracuje" na fb. Ojciec dresiarz. Przecież wiadomo , że taki dzieciak raczej szału w szkole nie zrobi. Zapewne w najlepszym przypadku skończy na budowie (bez obrazy dla budowlańców), choćby go matka 10 lat karmiła. Na sukces w życiu ma wpływ status rodzinny, wychowanie, stymulowanie rozwoju dziecka od pierwszych dni a nie jakieś tam mleko cycowe, co to w obecnych czasach ma więcej syfu niż wartościowych składników. Widać to po niektórych matkach terrorystkach laktacyjnych, ktore karmią dzieciaki latami i wyzywają matki karmiące mm. Błędy ortograficzne, przekleństwa, bezsensowne wyzwiska, bzdurne argumenty. Pytanie czy ich dzieci wyrosną na mądrych, wartościowych ludzi? Chciałabym to zobaczyć ;)

Gość gość
Amen!

Gość gość
Karmilam do osiemnastu lat. Pozdro

Gość gość
Zapewne w najlepszym przypadku skończy na budowie (bez obrazy dla budowlańców) XXXXXXXXXXXXXX robota na budowie kojarzy sie autorce z oszołomami, którzy kopią doły, zalewają cementem na taczkach i podaj pan cegłe :) Tak to debile karmieni niegdyś butlą :) pozdrawiam autorke

Gość gość
bo one nie mają co robic, kazdy lubi miec w zyciu jakąs misję, no to sobie znalazły

Gość gość
Ale to o niczym nie swiadczy, wiadomo, ze nawet jesli kp podnosi iq to nie jest to jedyny czynnik od ktorego to iq zalezy. Dodatkowo podajesz skrajne przypadki, raczej oczywiste ze ciezko o geniusza w rodzinie patologicznej. Podobnie rozgarnieci rodzice zadbaja o edukacje i rozwoj dziecka od najmlodszych lat. To nie zmienia faktu, ze karmienie naturalne jest zdrowsze dla dziecka. Ale nie jest jakims idealnym panaceum czy magicznym srodkiem na genialne dziecko.

Gość gość
bo karmienie piersią nie ma wplywu na IQ, to ze rodzice są inteligentni tez nie znaczy, ze dziecko takie bedzie...owszem jest na to wieksza szansa, ale z rodziców naukowców moze wyrosnąć tępy piłkarz czy głupia fryzjerka i na odwrót, znam przypadek daleka rodzina, ojciec rolnik bez szkoły, matka kucharka bez szkoły a ich dzieci to syn notariusz, córka studentka na ASP, drugi syn ma wlasny biznes... Nie czytajcie bzdur eko-oszołomów, fanatyków teorii spiskowych bo zwariujecie, oni najchetniej jedliby ser z mleka od wlasnej krowy, mieszkali w lesie, nie szczepili, nie posylali do przedszkola czy szkoly bo tam dziecko bedzie uczylo się o gender (przerazające, facet moze urodzic sie kobietą !) :D ignorowac takich 🖐️ a dobrze na tym wyjdziecie

Gość gość
Wiem, że nie jest to jedyny czynnik, ale właśnie niektóre matki karmiące sto lat zachowują się jakby ich dzieci wygrały życie i były lepsze , bo cycuś, bo iq :-o

Gość gość
Bo to nie jest tak, że dzieci karmione mm są głupie, ale są głupsze, niż mogłyby być, gdyby były jednak karmione piersią. Poczytajcie sobie może te wyniki badań, bo wypisujecie istne herezje. No i wyłażą tutaj wasze kompleksy, tylko nie za bardzo rozumiem co wam daje wyżwanie się na forum. Nie każdy musi karmić piersią, ale po co zaklinać rzeczywistość? Zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym.

Gość gość
15:55 szkoda,ze mamka nie karmila cie 18 lat, madrzej bys pisala, a tak to głup istny :D

Gość gość
15:55 a jak ktoś karmił pół na pół, to dzieciak jest mądry czy głupi jak ty?

Gość gość
Jestem autorką tematu i karmie piersią wiec nie trafiłaś, ale cholernie wkurza mnie to gloryfikowanie maminego mleka i wywyższanie się niektórych matek karmiących. Na to kim i jakie nasze dziecko będzie w przyszłości ma mnóstwo czynników, a kp to jedynie maleńki promil w morzu tych czynników.

Gość gość
W kazdym obozie znajdzie sie idiota, to, co niektore matki karmiace piersia gadaja nie zmienia nic odnosnie samego kp. Jasne, nie ma co kogos obrzucac blotem za to, ze woli karmic inaczej, ale z tego co mi wiadomo fakty przemawiaja za karmieniem piersia, wiec o co wy sie klocicie?

Gość gość
Jak możemy Ci pomóc?

Gość gość
Taka prawda!

Gość gość
Ciekawe, co bedziecie nastepnie udowadniac, ze palenie nie szkodzi, bo znacie kilku palaczy zdrowszych od niepalacych? Karmienie piersia jest zdrowe, wygadywanie na innych za inne decyzje czy pomysly na zycie to idiotyzm, o co tu sie rozwodzic? Bedziecie probowac obalic fakty na temat naturalnej formy karmienia bo wybieraja ja glupie kobiety, ktore potem gadaja glupoty? Nie widzicie bezsensu?

Gość gość
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/od-czego-zalezy-iq-dziecka/n84sb xxxx Dzieci karmione piersią często są inteligentniejsze, bo... Naukowcy znaleźli natomiast bezpośrednią zależność pomiędzy inteligencją matki a prawdopodobieństwem, że będzie ona karmić dziecko piersią. IQ matki wyższe o 15 punktów zwiększa przeszło dwukrotnie szanse na to, że będzie ona karmić piersią - słowem prawdopodobieństwo tego, że matka z IQ 115 będzie karmić swoje dziecko piersią, jest ponad dwukrotnie większe niż w przypadku kobiety z IQ 100. Niemal tak samo znaczącą rolę odgrywa w tej kwestii wykształcenie. Matki, które karmią piersią, są też starsze, lepiej sytuowane finansowo i tworzą bardziej sprzyjające środowisko domowe.

Gość gość
Tutaj 15.55 - wyzywanie mnie od przygłupa nie zmieni faktów udowodnionych naukowo. Na inteligencję dziecka mają wpływ oczywiście geny, zaangażowanie w jego rozwój ale również karmienie piersią. Możecie się oburzać, albo obrzucać błotem, ale nie mnie, tylko naukowców, którzy przeprowadzili te badania. Z pewnością to banda idiotów finansowanych przez... No właśnie prze kogo? Chyba nie przez koncerny produkujące mm? To jaki oni mieli interes w tym, żeby taką durną tezę udowadniać? Ktoś mi odpowie? Aaaa, pewnie chcieli sprawić, że wszystkie kobiety karmiące mm poczują się winne. Takie z nich wredne typy.

Gość gość
Oczywiście, że inteligencja to geny:) Ja mam dwoje dzieci, po różnych tatusiach, pierwsze - syn, karmiony piersią ponad rok - tępy jak but. Córka karmiona dwa tygodnie - baaaardzo inteligentna. A co do rodziców, którzy są rolnikami czy fryzjerami - Ci ludzie zyli w całkiem innych czasach, wtedy mądry człowiek zostawał rolnikiem albo fryzjerem, teraz debile idą do liceum, a nawet na studia (bo jest mało dzieci i wszystkich przyjmują)

Gość gość
Dajcie spokoj.

Gość gość
Dwójka dzieci z rożnych tatusiów? Chwalisz się czy żalisz? Żałosne.