Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34latka

Mam 34 lata i chcę trzecie dziecko :)

Polecane posty

Gość 34latka

Które z Was drogie koleżanki myślały w tym wieku o trzecim dziecku? Nie za późno?

Gość gość
A dlaczego chcesz? Brzmi to jakbyś chciała zabawkę. Zajmij się już istniejącymi :P

Gość gość
moja prababcia miala dziecko w wieku 42 a teraz pomimo postepu medycyny babki sie zachowuja jakby 30 to był juz krok do grobu

Gość 34latka
Chcę w sensie chciałabym...mam pragnienie ....Razem z mężem...... Macierzyństwo jest piękne... Tylko czy to nie za późno? Pytanie do mam które zostały po raz trzeci ok.35 roku

Gość gość
za późno??? pogięło cię? idealny wiek, szczególnie na trzecie.

Gość gość
Szczerze to nie wyobrażam sobie wcześniej trzeciego dziecka. Żeby zachować zdrową różnicę wieku i nie zaczynać jako nastolatka chyba wcześniej się nie da. Ja mam 2 dzieci, mam 36 lat i na razie się waham, nawet bardziej jestem na nie, ale mój mąż chce i nie wiem czy za rok-dwa się nie zdecyduję na trzecie. Mam kilka koleżanek, które teraz dopiero mają maluszki i już myślą o rodzeństwie za jakiś czas. Sama pracuję w szkole i obserwuję wiele pań w ciąży przed 40-tką. Jeżeli to nie pierwsze dziecko to uważam, że jak najbardziej dobry wiek.

Gość drzewoczereśniowe
Też mam 34 lata, trzecie dziecko urodziłam w wieku 31 lat i nie wykluczam myśli o 4 dziecku, ale to za parę lat, bo idę teraz na kursy zawodowe o których kiedyś marzyłam, otwieram działalność,a od października na studia w tej dziedzinie, a więc celów do realizacji mam na lata i wcale mi w tym wiek nie przeszkadza. Masz tyle lat na ile się czujesz :)

Gość 34latka
Właśnie dlatego pytam o opinie. O takie odpowiedzi mi chodziło:) Fajnie, że macie podobne podejście. Mam 10 letniego syna oraz 3,5 roczną córkę. Ja od zawsze miałam pragnienie posiadania potomstwa, macierzyństwa. Bardzo dobrze znosiłam obydwie ciąże, potem do roku wykarmiłam naszą dwójkę , dzieci zdrowo się rozwijają, chciałabym przejść przez to wszystko raz jeszcze... I myślę, że to chyba najlepsza pora...

Gość gość
Właśnie skończyłam 36 lat, mam dwójkę dzieci w wieku 8 i prawie 5 lat i jestem w ciąży z trzecim dzieckiem. Co prawda ciąża nieplanowana i z zaskoczenia ale po pierwszym szoku bardzo się wszyscy cieszymy. Moja mama urodziła mojego brata właśnie w moim wieku, a moja babcia czwarte dziecko w wieku 43 lat więc jak widać nie jest za późno ;) poza tym nie jesteśmy zgrzybiałymi staruszkami!!! ;) jeśli macie takie pragnienie i możliwości to do dzieła ;) powodzenia :)

Gość gość
Zazdroszczę - mam 30 lat i nie mogę się zdecydować na drugie dziecko - boję się że w tym wieku ciało już tak fajnie nie wróci do formy, boję się naturalnego porodu (miałam cc) - i tego co tam się stanie po takim porodzie na dole:P, no i po 30 to już jakieś ryzyko.

Gość gość
34 to mloda jestes idealny czas na trzecie wg mnie!

Gość gość
gość dziś [19:45 no chyba zwariowalas, mieszkam w Portugalii, tu prawie nikt nie ma dziecka przed 30. A w pl juz wysylają taką po trumienkę

Gość gość
70% dzieci z zespołem downa rodzą kobiety przed 30-stką, a choroby dzieci zdarzają się matkom w każdym wieku. Decyzja o posiadaniu większej ilości dzieci należy tylko i wyłącznie do rodziców i nikomu nic do tego. Autorko, za późno to jest po 50tce, działaj teraz ;)

Gość gość
moja siostra miała w tym wieku pierwsze i wszystko było świetnie więc nie wiem, czemu uważasz, że to późno na trzecie ...

Gość 34latka
"70% dzieci z zespołem downa rodzą kobiety przed 30-stką" Hmm?? :/

Gość gość
Witaj! Ja jestem w 3 ciazy a mam juz 37 lat ! Niestety ciaza nie byla planowana ale rowniez cieszymy sie z tego faktu. Dzieci sa szczesciem wiec chcemy byc szczesliwi jeszcze bardziej :) Pozdrawiam!

Gość gość
Mam 6 miesięcznego synka mam 35 lat...Ale ja ciąży nie planowałam :-) mam 12 letniego syna in6 letnią córka... Mi brak życia z przed trzeciej ciąży :-) ale pewnie byłoby inaczej gdybym tak jak ty planowała i pragnęła dzidziusia... Znaczy kocham synusiu nad życie i to prawda że trzecie jest najłatwiejsze w obsłudze i najlepiej się chowa... Więc jak chcesz to na pewno będziesz szczęśliwa... A ciążę trzecia znioslam super... I to prawda trzeci porod to pikuś :-)

Gość gość
no rozwalają mnie te dziewczyny piszące "CO TAM SIĘ STANIE NA DOLE "widać że kompletnie nie ma takie dziewczę pojęcia o czym piszę więc po co pisze :-D CYMBAŁ

Gość gość
jezu ja nawet jednego dzieciaka nie chcę a ta o trzecim pisze :O...a te co zaliczyły wpadki to kompletne cymbały,jak można zaliczyć wpadkę skoro dostęp do antykoncepcji jest taki łatwy...debilki jakieś :O

Gość gość
Odpusc.

Gość gość
" 34latka dziś "70% dzieci z zespołem downa rodzą kobiety przed 30-stką" Hmm?? :/ " Chciałą przyszpanować statystyką, ale jej nie wyszło. Po prostu więcej dzieci rodzi się przed 30 rokiem życia matki niż po. To raz. Po drugie osoby młode rzadziej robią specjalistyczną diagnostykę itd. więc rzadziej mają możliwość usunięcia ciąży. Ale w sumie ryzyko urodzenia dziecka z zespołem jest większe u kobiet po 35 rokiem życia.

Gość gość
Ryzyko poczęcia dziecka z defektem chromosomalnym zwiększa się z wiekiem. W przypadku zespołu Downa ryzyko wynosi 1 do 1250 w wieku 25 lat, ale 1 do 106 w wieku lat 40.

Gość gość
jak dla mnie do 40 jest OK. Jeśli marzy Ci się trzecie dziecko to dlaczego nie. Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Gość gość
Ja takowe pragnienie miałam i spełniłam:-):-):-):-) jestem przeszczęśliwa:-):-):-):-):-) teraz mam 35 lat, mój mąż 45, synek roczek, córka 12, syn 15. Jola.

Gość gość
ech, ja pierwsze urodziłam mając 38 lat, drugie -40. Czasami też myślę o 3 , bo mam dobrą pracę i mogę siedzieć na macierzynskim ile wlezie :) Eliza

Gość gość
Tylko jak ktoś bardzo chce, tak jak my, to lipa...staraliśmy się rok i nic...dopiero jak przestaliśmy się starać to hops:-) także autorko działaj, bo to może trochę potrwać Jola

Gość 34latka
O kurczę, 38 lat pierwsze dziecko- faktycznie późno na macierzyństwo...z drugiej strony lepiej późno niż wcale...Takie moje założenie, jeśli ktoś chce naprawdę zostać matką... Co do ostatniej wypowiedzi, to właśnie po cichu powiem Wam że ostatnio troszkę luźniej podeszliśmy z mężem do tematu zabezpieczeń, podziałaliśmy bardziej ale chyba jednak za słabo :) Może faktycznie nie będzie to już takie hop siup jak się do tej pory wydawało :) Okaże się....

Gość gość
No nie mówię, że tak będzie. Ale dobra rada- nie obliczaj dni płodnych, róbcie to na spontanie i czerpcie z tego przyjemność, nie myśl w tym czasie o zapłodnieniu, implantacji itp. To nie pomaga...życzę STOSUNKOWO owocnych nocy:-) Jola

Gość 34latka
Zgadza się... Nie ma co , na siłę! Dzięki! :)