Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaręczyny..uczcić w pracy?

Polecane posty

Gość gość

Zaręczyłam się! Czy będzie głupota jakbym kupiła ciacho do pracy i z tej okazji świętowała z kolegami i koleżankami z biura? W sumie przecież to nie ich sprawą ani nie chce żeby odebrali to jako chwalenie, bo przecież to żadne osiągnięcie. Ale mamy koleżeńskie stosunki i mam wcale o tym nie wspominać? Jak radzicie?

Gość gość
zaręczyny to powód do święta ? :D na dodatek w pracy ?! chyba jestem juz stara i nie nadążam

Gość gość
Nie święta ale świętowania tego :) chyba rzeczywiście jesteś za stara ;)

Gość gość
nie świętuje się tego w pracy. Zaręczyny to tak naprawdę nic pewnego. Zawsze może nie dojść do ślubu z różnych względów. W pracy stawia się ciasto jak się wraca po swoim ślubie.

Gość gość
Też tak myślała że to będzie przesadą. Ale mamy dość przyjacielskie relacje, codziennie opowiadań sobie o dzieciach zonach, weekendowych i dzielimy się problemami. W ogóle nic nie mowic żeby nie zostało to źle odebrane?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ja bym chyba ze śmiech nie wytrzymała jakby ktoś do pracy przyniósł ciasto "bo się zaręczył" :D Może w ogóle, wynajmij salę i sproś wszystkich by się pokazać. Jak ktoś jest przyjacielem to normalnie mu się mówi nawet, a nie urządza jakieś dziwne imprezki. A co dopiero zwykli znajomi z pracy (chyba większość ludzi w pracy rozmawia o życiu prywatnym - przynajmniej ja mam takie doświadczenia).

Gość gość
Ja uważam, że to miły gest :) Tylko zazdrosne i mściwe pannice będą narzekać ;D

Gość gość
Ja bym umarła ze śmiechu jakby koleżanką chcąc się podzielic swoim szczęściem przyniosła ciasto a jakas by ostentacyjnie wyszła :) oczywiście lalabym z takiej zazdrosnicy :) to fajny gest także śmiało bądź życzliwą i podzielił się tymi chwilami :)

Gość gość
A po cholerę miałabym wychodzić? :O Bo ktoś przyniósł ciasto to nie mam prawa być na swoim stanowisku pracy? Może na moje biurko byście się wpieprzyli od razu? :D prostu popatrzyłabym się jak na idiotkę i zajęła swoim. Jeśli to oznacza, ze jestem cyt. "mściwa" to gratuluję umiejętnego korzystania ze słownika ;) Ale no rozumiem, jak dla kogoś zaręczyny to jakieś największe życiowe osiągnięcie to może chcieć się chwalić. Ja nawet nie widziałam by ślub, narodziny dziecka itd w ten sposób świętowano.Sama też tego nie robiłam, jak chciało się świętować to się zapraszało gdzieś kolegów a nie urządzało szopki w pracy.

Gość gość
oj kochana ale jestes szczesliwa w zyciu... to dziecko tak cie zdolowalo czy zazdroscisz innym szczescia bo tobie sie nie uklada z facetem? ale frustracja :)

Gość gość
1:17 przeciez pisalas ze nie robi sie zadnych imprez dla znajomych tylko im mowi, a teraz piszesz ze jednak imprezke zrobilas :) a fe zazdrosnico

Gość gość
"1:17 przeciez pisalas ze nie robi sie zadnych imprez dla znajomych tylko im mowi, a teraz piszesz ze jednak imprezke zrobilas " x Tak, jeśli uważam kogoś za dobrego kolegę, z którym mam kontakt także PO PRACY i spotykamy się na gruncie prywatnym to uważam, ze mogę zaprosić go na wesele. No szok, co nie? Ośmieliłam się zrobić "imprezkę" dla obcych osób :D Tak samo jak ktoś tam się obronił to poszedł z paroma osobami na piwo. Ale wciąż nie urządzał "imprezek" z ciastem w pracy. Ja wyrażam swoje zdanie oraz obserwacje życiowe - macie problem z akceptacją tego, Wasza sprawa ;) Ataki personalne świadczą o braku argumentów.

Gość gość
no wlasniw widzisz jak my oceniamy twoj atak na autorke :) frustratka

Gość gość
i jak uczcilas to osiagniecie? :)

Gość gość
Jeżeli masz dobre stosunki ze znajomymi w pracy, to zaproś je z tej okazji na piwo/drinka. Ale kupowanie ciasta - wybacz, żałosne;) Ps. Gratulacje i szczęscia życzę:)