Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiamy skromnie, mamy jedno dziecko więc zostaniemy ukarani przez PiS

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam na rękę 1500zł, mąż 2000, nie będziemy mieć więcej dzieci, bo musimy mierzyć siły na zamiary. Nie narzekamy jesteśmy szczęśliwi ale dziwi mnie, że pan prezes banku czy koncernu, który w d...pie ma to 500zł dostanie te pieniądze, bo ma 2 dzieci, a my nie dostaniemy i jeszcze się zrzucimy na to dla nich w podatkach :o Nie chodzi o to, że mam jakiś ból tyłka i nie wylatujcie mi z wulgarnymi tekstami, że mam sobie zrobić drugie dziecko. Po prostu dziwi mnie ta chora sytuacja, ten absurd. Czy ktoś to jeszcze zauważa?

Gość gość
Spoko, my też.

Gość gość
oczywiście masz rację pisowskie k....wy przeszły same siebie. Już szykuja się zmiany w podatkach i dopłaty w NFZ które uderzą nas po kieszeni. My uczciwie pracujący za średnie pensje oddamy to wszystko z nawiązką no ale 500zł będzie. Żenada

Gość gość
A ja mam w d***e jałmużnę od starego kawalera z kotem. On będzie wybierał któremu dziecku się należy, a któremu nie? Kpina.

Gość gość
nie martw się, my też nie dostaniemy

Gość gość
Nie jęcz! Jezeli srednia na jednego członka nie jest większa niż 800 zł to tez dostaniesz,ale z prostych obliczeń wynika że Ci się nie należy A ile Ci dało PO? Ja wychowałem czworo dzieci,całe zycie pracujemy z żoną i nawet rodzinnego nigdy nie dostałem,do kogo mam iść na skargę?Nie jęcz nie jesteś tak biedna.Pomyśl co maja powiedzieć ci co pracuje tylko ojciec?

Gość gość
A ja tam się cieszę, że w końcu cokolwiek dostanę od państwa. Urodziłam właśnie drugie dziecko. Przez 3 lata na pierwsze nie dostawałam nawet zwrotu podatku, o becikowym nie wspomnę, bo qrwa trzeba było wspierać wszystkich dookoła (roczny macierzyński dla wszytskich, odpisy od podatku, nawet dla tych, którzy nie zapłacili go, programy mdm czy tam rns itd) tylko nie moją rodzinę. Moje dziecko było tym gorszym. Teraz nie pogardzę dodatkową pensja w kwocie 6 tys rocznie. To tak jakbym 13 dostała.

Gość gość
gość dziś nie jęczę, że jestem biedna co wyraźnie napisałam ciemniaku i naucz się czytać ze zrozumieniem! Zauważam absurd, bo to jest absurd i piszę o tym. Wybacz nie umiem udawać, że pada deszcz jak mi plują w twarz. Ponadto będę musiała się na to zrzucać i o to mi też chodzi. Może Tobie wszystko jedno na co idą twoje pieniądze ale mnie nie jest wszystko jedno i mam prawo do swojego zdania. Skończyły się czasy wesołych państwowych zakładów gdzie praca była i mieszkania były wszędzie i dla każdego jak za twoich czasów i za czasów moich rodziców w komunie. Teraz serio trzeba walczyć o pracę, a mieszkanie kupić za ciężkie pieniądze więc każdy podatek tudzież dodatek liczy się dla mnie.

Gość gość
gość dziś Tu autorka ale weź pod uwagę, że to żaden bonus dla ciebie. Jeżeli dość dobrze zarabiasz do już 10 razy to oddałaś i jeszcze oddasz, a najbardziej skorzysta patola jak zwykle i zyliarderzy :P No dobre i tyle, że chociaż może wyjdziesz na zero w ostatecznym rozrachunku :) zawsze coś

Gość gość
Autorko,ciemniaka to sobie poszukaj na ślubnym obrazku! Jak wyglądają Twoje wypociny na początku ,czy to nie jęk że wszyscy co mają dwójkę to dostaną a Ty nie? W końcu takie są kryteria i już! Ja wiem że nie jeden tą kasę przepuści na wódkę,matka na tipsy a dzieci i tak nic z tego nie będą miały i tak się zdaza.Nie słyszałaś o powiedzeniu że "jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził"

Gość gość
Uważam, że powinno być wyższe kryterium dochodowe, aby rodziny z jednym dzieckiem mogły dostać pieniądze. I dodatkowo kryterium dochodowe, tak aby najbogatsi nie byli objęci programem. Wyrównałoby się i każdy byłby zadowolony :)

Gość gość
Tez nic nie dostaniemy. Jestem Polka najgorszego sortu:) mam jedno dziecko mieszkanie po dziadkach i ślub cywilny:) i jestem szczęśliwa i nie narzekam ani na męża ani na życie ani na wygląd swój:) złoooooo :)

Gość gość
Do 9.04,masz rację! Popieram.

Gość gość
Ja mam znajomą, pracuje tylko jej partner, wynajęta kawalerka, dwójka dzieci i właśnie starają się o kolejne bo cytuję: "tysiąc pińcet złotych piechotą nie chodzi, huehuehue". No cóż...

Gość gość
ok,powiedz wobec tego co i ile dostaliście za PO

Gość gość
tez jestem ciekawa ile od PO dostałyście? i skąd pomysł że najbogatsi też dostaną?a nawet jeśli , to może to ich wina że są przedsiębiorczy i nie wykładają towaru w lidlu? :D

Gość gość
Za po nim nie dostał:) a teraz nie dostanę tylko ja bo jestem za bogata i nie pracuje na czarno. Ale za to zaplace za Was rodziców 2+ :) zapłacę w banku w sklepie więcej.

Gość gość
Ten pomysł z 500 zł na dziecko jest chory! Zrozumcie, że żeby dać tobie 500 zł najpierw muszą ci zabrać 700! A to w cenie bułki, a to w litrze paliwa w akcyzie, w podatku itd. Tak naprawdę zbiedniejesz o 200 zł, a nie wzbogacisz się o 500, tylko że robią to w taki sposób, że tego nie zauważysz. Nie wierzcie w żadne socjalistyczne komunistyczne bzdury, które obiecują wam politycy! To wszystko ściema, zyska na tym tylko rząd.

Gość gość
weź skończ z tym, że dostaliśmy albo nie dostaliśmy od PO, niekażdy jest nastawiony na wyciąganie łapsk i wyliczanie co dostał jak ty. Dobrze wiem, że to takie same złodzieje więc tym bardziej nie buduj ideologii, że PiS taki dobry, bo daje, a PO to nie dawało i coście dostali. PO już nie rządzi wiec nie będę rozdrapywać co dostałam, a czego nie. Wiem jedno teraz zapłacę z nawiązką za program 500+ a wcześniej płacić nie musiałam. tyle w temacie

Gość gość
Lewackie podejście "ile dostaliście". Nic i tak powinno być, państwo powinno zapewnić godne warunki płacy, a nie zabierać pół wypłaty w podatkach, a potem z wielką łaską rozdawać 500zł wybrańcom. Komuna się skończyła, obudźcie się wreszcie. Pomoc socjalna powinna dotyczyć tylko osób niezdolnych do pracy (niepełnosprawnych czy wychowujących niepełnosprawne dzieci)! Co z tego, że PiS mi da 500zł, jak z pensji zabierają mi ponad dwa razy tyle?!

Gość gość
paliwo w dół, podatek drogowy w dół, 500zł na dziecko a wy dalej skamlecie jak te sooki za PO :D

Gość gość
Tu autorka ale weź pod uwagę, że to żaden bonus dla ciebie. Jeżeli dość dobrze zarabiasz do już 10 razy to oddałaś i jeszcze oddasz, a najbardziej skorzysta patola jak zwykle i zyliarderzy jezyk.gif No dobre i tyle, że chociaż może wyjdziesz na zero w ostatecznym rozrachunku usmiech.gif zawsze coś x Uważasz, ze dodatkowa pensja w ciagu roku to zaden bonus? Masz racje już oddałam i to więcej niż ty, więc tym bardziej się cieszę, że w końcu i ja coś dostanę.

Gość gość
Paliwo w dół bo cena ropy w dół, żadna w tym zasługa prezesa. Za to 20 baniek dla ojca dyrektora.

Gość gość
Macie 3500tys na 3 os i Ty narzekasz , ze ale? :D Masz jedynaka wiec nie rokujesz dobrze , kumasz? Pis wspiera tylko te rodziny w których jest więcej niż 1 dziecko. I dobrze!!!

Gość gość
Ja powinnam dostać przez 2 lata... starsza córka ma prawie 16 lat. Pieniądze się przydadzą, wiadomo, ale projektu nie popieram. Jest to wspieranie patologii i marnotrawienie państwowych pieniędzy. Współpracuję ze środowiskiem patologicznym, niepracującym, w większości są to wolne związki z dziećmi. Średnie miesięczne "dochody" takiej rodziny to 900zł-1500zł z alimentami na 2 dzieci z funduszu, zapomogą, rodzinnym i.in. Teraz dojdzie po 500 na dziecko. Po co taka pani ma szukać pracy? Przecież to się zwyczajnie nie opłaci. 1000zł do roczku też jest niebezpiecznym rozwiązaniem. Ja uważam, że powinien być zasiłek rodzinny dla każdego dziecka,niezależnie od dochodu rodziców i ilości dzieci, jakaś realna kwota np. 200zł. Byłoby sprawiedliwie. W naszym państwie uczy się kombinować - ukrywać dochody, pracować na czarno, nie brać ślubu...żeby obejść przepisy. Dlatego powinno być niezależnie od wszystkiego-dla każdego tyle samo. Pozostałe zasiłki polikwidować. Zapomogi tylko w szczególnych przypadkach. Nasz rząd nie widzi problemów, bo sami politycy ich nie mają.

Gość gość
zwyczajna zazdrość przemawia przez ciebie autorko nic nie dostaniesz ale też nie stracisz! lepiej by ci było aby NIKT nie dostał???

Gość gość
a co mnie to obchodzi czyja to zasługa. Może nawet być Brada Pitta:D grunt że ceny w dół a nie jak za tuska po 6zł

Gość gość
No ale ze Rydzowi chca dac 20mln twoich to juz nie wazne? Ah jaki ten prezes kochany, dzieki niemu paliwo potanialo, cudownie sprawil, ze cena ropy spadla, trzeba go natychmiast oglosic swietym.

Gość gość
No najlepiej by było jakby NIKT nie dostał, bo NIKOMU nie musieli by najpierw zabrać.

Gość gość
weźcie juz skończcie z tym 500 zł takie jest życie.... niesprawiedliwe! ja byłam na macierzyńskim 5 miesięcznym, kilka miesięcy później jakbym urodziła załapałabym się na roczny.... i co mam zrobić? trudno! nie dostałam becikowego, rodzinnego, nic bo trochę przekraczam. Moja koleżanka zarabia podobnie ale nie ma ślubu z facetem i dostaje rodzinne, dopłatę do czynszu, jej dziecko dostało się do przedszkola bo samotna, moje nie. I co mam zrobic? Zycie na kazdym kroku jest niesprawiedliwe. samo życie.